mateo1995 pisze: ↑30 sie 2024, 05:00
Mam teraz tylko nadzieje, ze nie trzeba niczego dodatkowo aktywowa aby nie naliczylo jakichs dodatkowuch oplat? Mozna normalnie uzywac telefonu?
Zadzwoń na infolinię i poproś o blokady usług premium.
Mi się niby udało zrobić to SMSem (komendy opublikował Karlos kilka stron wcześniej), ale konsultant włączył mi jeszcze jakąś blokadę i dostałem SMS o zablokowaniu usług Voice, a wcześniej tego nie miałem.
Zastanawia mnie jedna rzecz, może niech się wypowie ktoś bardziej biegły - czy blokada SMSów, MMSów i połączeń premium wystarczy, aby nie nabić sobie rachunku za pośrednictwem jakiejś aplikacji albo podejrzanej strony? Pamiętam, że kiedyś przeglądając www kilka razy dostałem smsa o braku możliwości aktywacji usługi z powodu blokady premium. Nic nie klikałem, po prostu te strony to był scam albo podstawiona domena z literówką. Wtedy miałem Orange, ale tam blokadami zarządza się przez ebok więc dokładnie widać, co jest aktywne.
BTW na stronie UKE wyczytałem, że przeniesienie numeru nie może trwać dłużej niż 6 godzin. W moim przypadku karta nju straciła zasięg około 2:30, około 8:00 włożyłem kartę Vectry i wszystko już działało.