• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 33 z 53
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 53
 #1177704  autor: reset89
 22 sie 2024, 12:38
Oferta bardzo dobra. Wszystko jest to, co powinno być. Jak myślicie kiedy wprowadzą eSIM? Od dwóch lat piszą na fb, że będzie niebawem.
 #1178126  autor: sql
 27 sie 2024, 19:43
KC-KARLOS pisze:
22 sie 2024, 11:11
Potwierdzam, a aktywacja numeru docelowego może trwać ok. 2 tygodnie - tak, żeby móc zachować starą ofertę gdy odstąpimy od umowy.
Dziś nastąpiła aktywacja numeru po przeniesieniu. Przyszło mi jakieś 25 SMSów dziś o treści "Zlecenie przyjęte do realizacji". Czy mam rozumieć że przez 2 tygodnie codziennie będzie aż tyle przychodzić XD ?
 #1178129  autor: KC-KARLOS
 27 sie 2024, 19:57
sql: spokojnie, dziś masz dzień aktywacyjny. W tym czasie usługi się uruchamiają na koncie, a prędkość transmisji jest spowolniona do 1 mbps. Po północy będzie już wszystko trybić - wpadnie pełny pakiet internetowy - wykorzystaj go wyjątkowo szybko, bo 1go wpadnie nowa pula, a niewykorzystana ilość przepada.
Możesz się przekonać jutro, czy piszę prawdę o ok. 70-80 mbps w downloadzie w 5G/LTE Playa.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1178153  autor: sql
 28 sie 2024, 07:50
Tak, piszesz prawdę w sprawie downloadu w sieci 4G/5G Play. Pierwszy numer z umową roczną podpisałem w maju 2024r. To był numer z puli Vectry/Play. Dokładnie miesiąc temu zrobiłem testy i widać ograniczenie prędkości. Wtedy zrobiłem zgłoszenie techniczne w Vectrze ale jeszcze nie mam odpowiedzi.
 #1178156  autor: KC-KARLOS
 28 sie 2024, 09:40
sql: i nic z nim nie zrobią, bo w regulaminie/umowie masz deklarowaną górną granicę prędkości. Mogliby zrobić poprawkę redakcyjną, bo jednostki były zapisane błędnie. Tak, czy inaczej jest to do zaakceptowania, przy takiej cenie oferty.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1178175  autor: Durek
 28 sie 2024, 13:18
reset89 pisze:
22 sie 2024, 12:38
Oferta bardzo dobra. Wszystko jest to, co powinno być. Jak myślicie kiedy wprowadzą eSIM? Od dwóch lat piszą na fb, że będzie niebawem.
Widzę, że w temacie eSIM nie jestem sam :-D a oni dalej w średniowieczu :evil: Chyba nie doczekamy. W tym temacie leżą.
 #1178178  autor: Vieslav
 28 sie 2024, 13:30
W niedzielę numer przyniósł się do Vectry. Wczoraj zrobiłem speedtesta - DL od 30 mb/s do 80 mb/s z pojedynczymi rwaniami do 90-120 mb/s. Zakończył się na 82 mb/s. UL 0,2 mb/s. Także DL jest więcej niż na umowie. UL się nie przejmuję, bo test był wieczorem więc jest to możliwe.
 #1178179  autor: KC-KARLOS
 28 sie 2024, 13:31
Durek: czego oczekujesz od niskokosztowej oferty? Chcesz, aby podrożała? eSIM może być pretekstem, aby sprzedać ofertę przykładowo o 5 zł więcej - więc operator przyspieszyłby procedowanie podpisanie umowy, jednocześnie na tym zarabiając. I tak może być.

#1178202  autor: Durek
 28 sie 2024, 17:52
Była podwójna wizyta kuriera Inpostu przy przenoszeniu numeru? Była. Sam przenosiłem 8 numerów (6 jest jeszcze w VECTRZE) więc kurier u mnie był min. 16 razy. Plus ze 2 co mnie nie zastał. Wystarczyło temat pociągnąć, drążyć, pokazać absurd ponoszonych kosztów i jakoś dało się wprowadzić dokończenie procedury w salonach. Już masz ograniczenie kosztów. Produkcja kart SIM też darmowa nie jest. Wdrożenie eSIM w połączeniu z mObywatelem czy eDO App, bankowością elektronicznej i aktualną ofertą spowoduje przyrost abonentów x2. Trzeba tylko nie być skostniałym. Ten pociąg im odjeżdża szybciej niż się wydaje.
 #1178203  autor: KC-KARLOS
 28 sie 2024, 18:02
Durek: pamiętaj, to największa "kablówka" w kraju, nie oczekuj tak szybkiego rozwoju w kilka miesięcy, niedoczekanie. Nadal muszą się uporać co z resztą Multimediów zrobić, bo na razie to powolutku zintegrowali infolinie, kable są pod kontrolą MM, a pozostały bałagan należy do nich. Nie narzekajmy - i powtórzę po raz kolejny, każdy, kto dostał tak korzystną cenowo ofertę Vectry mobilnej powinien pracownikom całować po rękach.
Zresztą to też super sprawa dla tych, co liczyli w Play na super ofertę bez telefonu, na przedłużenie umowy, ale jej nie dostali, więc jest to super alternatywa.
Plusem też jest dużo więcej roamingu w UE, niż u konkurencji - to nie jest spotykane w postpaidzie, tymczasem za rabaty operator obcina limity, np. taki Polkomtel.
Nawet afera z zapisami waloryzacyjnymi nie zraziła klientów, to nawet po niej jest dalej korzystnie cenowo. Ale fakt, mogliby nie dostarczać nowej karty SIM, gdy ktoś chce u nich przedłużyć umowę na nowych warunkach, to trzeba zmienić. Dajmy im czas.

#1178206  autor: TomLee
 28 sie 2024, 18:38
W ofercie za 19,99 zł jest 11,82 GB w roamingu UE. 30GB a potem nielimitowany internet z lejkiem 1Mb w Polsce. Wszystko w temacie. Brać, korzystać, nie narzekać :)
 #1178211  autor: Durek
 28 sie 2024, 20:25
Od kiedy oni przysyłają nową SIM przy przedłużeniu? Debilizm. Ja zmieniałem bezterminową na terminową 30 kwietnia w ofercie za 9,99 PLN i żadnej nowej SIM nie było wówczas.
 #1178218  autor: KC-KARLOS
 28 sie 2024, 21:38
Durek: kiedy to było?

#1178228  autor: Vieslav
 28 sie 2024, 22:39
@Durek, główną działalnością tej firmy nadal jest internet i tv. Wolałbym jednak, żeby dogadali się z kolejnym hurtowym właścicielem światełka i powiększyli zasięg. Sory, ale więcej płacę za jedno piwo niż miesięcznie za komórkę więc nie spodziewam się cudów. Działa to działa a na resztę przymykam oko.

Odnosząc się do sposobu podpisania umowy - możesz mi wierzyć lub nie, ale ludzie jednak preferują kuriera. To nie te czasy, że w salonie ścielili czerwone dywany jak przychodził klient. Nie piszę tutaj akurat o Vetrze, ale osobiście od pewnego czasu nienawidzę wizyt w salonach. Jak bierzesz 5 numerów, tv + premium + net to może jeszcze konsultant się zainteresuje... dopóki nie złożysz podpisu na umowie.
 #1178307  autor: KC-KARLOS
 30 sie 2024, 00:28
mateo1995: włożyłeś już kartę z Vectry? Jeśli tak, a jest brak sieci, włącz na kilka sekund tryb samolotowy.

#1178312  autor: Vieslav
 30 sie 2024, 08:25
mateo1995 pisze:
30 sie 2024, 05:00
Mam teraz tylko nadzieje, ze nie trzeba niczego dodatkowo aktywowa aby nie naliczylo jakichs dodatkowuch oplat? Mozna normalnie uzywac telefonu?
Zadzwoń na infolinię i poproś o blokady usług premium.
Mi się niby udało zrobić to SMSem (komendy opublikował Karlos kilka stron wcześniej), ale konsultant włączył mi jeszcze jakąś blokadę i dostałem SMS o zablokowaniu usług Voice, a wcześniej tego nie miałem.
Zastanawia mnie jedna rzecz, może niech się wypowie ktoś bardziej biegły - czy blokada SMSów, MMSów i połączeń premium wystarczy, aby nie nabić sobie rachunku za pośrednictwem jakiejś aplikacji albo podejrzanej strony? Pamiętam, że kiedyś przeglądając www kilka razy dostałem smsa o braku możliwości aktywacji usługi z powodu blokady premium. Nic nie klikałem, po prostu te strony to był scam albo podstawiona domena z literówką. Wtedy miałem Orange, ale tam blokadami zarządza się przez ebok więc dokładnie widać, co jest aktywne.
BTW na stronie UKE wyczytałem, że przeniesienie numeru nie może trwać dłużej niż 6 godzin. W moim przypadku karta nju straciła zasięg około 2:30, około 8:00 włożyłem kartę Vectry i wszystko już działało.
 #1178313  autor: mateo1995
 30 sie 2024, 08:40
O 8:20 dostalem sms z info, ze uslugi zostaly aktywowane. Mam nadzieje, ze skorzystanie z internetu wczesniej nie bedzie platne? Patrze na strefe klienta i w polu miesieczny limit wydatkow mam: 49,70 z 100zl. Co to znaczy? Dalem sie zlapac na oplate za kazdy 1MB?
Ostatnio zmieniony 30 sie 2024, 08:54 przez mateo1995, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Strona 33 z 53
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 53
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33