jakieś nieaktualne logo na tym pylonie
już od dawna nie używa się 3 kropek po prawej stronie

Pomogłeś i to bardzo - chcąc dalej korzyść z sieci opartej o Networks dużego wyboru nie mamST pisze: ↑22 sie 2024, 11:17
Orange na terenie byłego woj. pilskiego - U900 wyłączone od miesięcy. Dopóki voice idzie przez LTE, jest cacy. Natomiast nawet niewielkie wahnięcie parametrów sygnału powoduje spadek do 2G, z jakością subiektywnie gorszą niż ongisiejsze sławetne HR w Plusie. Niestety, nie zdarzyło mi się, aby tak zdegradowane połączenie wróciło samoczynnie do 4G, nawet przy podjechaniu pod obiekt. Muszę po prostu pamiętać, aby wyciąć 2G na SIM-ie Orange gdy tam się udaję. To jest mega słabe, bo o ile ja wiem, że to można zrobić, to prawdopodobnie miażdżąca większość użyszkodników już nie. Przed swapem, na sprzęcie Huawei, HD Voice działał normalnie i bezproblemowo na 2G (głos prawie nie do odróżnienia od 3G/4G). Teraz jest niestety kompletna porażka. Nie wiem, czy pomogłem...![]()
W poprzedniej pracy miałem tak w jednej lokalizacji. Instalacja lokalna z anteną na zewnątrz, zasilana sygnałem ze stacji bazowej kilka km dalej. Taki bardziej rozbudowany repeater, bo lokalnie w budynku sygnał rozprowadzało kilkanaście anten wewnątrzbudynkowych + wzmacniacz.
W warszawskim metrze różowi odpalili i faktycznie poprawiło to zasięg, np. na odcinku Pole Mokotowskie - Centrum, gdzie przy zawijasach zdarzały się mocne spadki sygnału. Jest nieco lepiej.
W warszawskim metrze różowi odpalili i faktycznie poprawiło to zasięg, np. na odcinku Pole Mokotowskie - Centrum, gdzie przy zawijasach zdarzały się mocne spadki sygnału. Jest nieco lepiej.
DEVI_UI pisze:Jak chodzi o L900 w centrach handlowych to w strefie Nokii mamy już to od dawna. Dla przykładu L900 w IKEI w Gdańsku działa w T-Mobile już od dawien dawna. Jakoś na początku, jak L900 jeszcze się wykluwało.
lordbyd pisze:Przy okazji repeater-ów - ostatnio miałem do czynienia z takim "budżetowym" urządzeniem https://nextivityinc.com/wp-content/upl ... asheet.pdf
Wzmacniacz miał wbudowaną kartę SIM i dedykowaną antenę GSM do celów komunikacji z nadzorem sieci.
Samsung nie pozwala nawet z wybranymi kartami T-Mobile na wymuszenie trybu tylko 2G - a co dopiero na wybór pasma
Ilość aktywacji (więc pewnie i rachunekNa jakich zasadach operator może udostępnić i zamontować? Droga przez mękę? Rachunek minimalny 10-100k/ msc?![]()