Dziś czytam sobie ten artykuł:
-Tutuł "Polkomtel wypowiedział nam wojnę"
-Pierwsze zdanie "Rozpoczął się chyba telekomunikacyjny Jihad"
i już myślałem że Polkomtel podwyższył ceny taryf o 400% i już włączam TV na zbliżający się dziennik ale na szczęście w kolejnym zdaniu czytamy w ramach skromnej samooceny radaktorów telepolis :
"Polkomtel wypowiedział nam wojnę - nam, telekomunikacyjnym Szwajcarom, od lat neutralnym obserwatorom i analitykom rynku."
Uff a już myślałem że to coś poważnego
Dalej czytam artkuł w którym pan Witold Tomaszewski ocenia 10 lat działalności Plusa:
WADY:
1. Słaba oferta prepaid dająca podejrzanie dużo klientów (czytaj: ciemna masa nie wie co jest złe)
2. Niezła oferta Sami Swoi dająca podejrzanie mało klientów (czytaj: ciemnia masa nie wie co jest dobre)
3. Straty polkomtela spowodowane z katastrofy platformy prepaid wyniosły 1 zł / użytkownika oraz 2 kartki papieru na napisanie dwóch lakonicznych komunikatów.
4. Słaby rozwój technologi 3G / EDGE i w ogóle kicha ten internet.
5. Megaafera WOPROWA dotycząca pisma WOPRu pisanym przez Plusa ( wkrótce zajmie się tym komisja śledcza )
6. Czasem kiepskie reklamy kabaretu Munio
7. Reklama usługi minut które zamiast być za friko są za złodziejskie 4 gr ( co jest typowym zadaniem w 3 klasie podstawówki)
ZALETY:
1. Czasem fajne reklamy kabaretu Munio
-------------------------
I teraz załóżmy że to wszystko jest 100% szwajcarską prawdą.
Ale poza tymi super ważnymi argumentami brakuje mi wspomnienia o takich nieistotnych pierdołach jak najniższych biznesowych stawek za połączenia na rynku, dobre terminale często szybciej niż u konkurencji, zmiana nastawienia i pozyskiwanie także klientów nie-biznesowych (co widać w niezlej ofercie indywidualnej). Fajnie by było coś wspomnieć o usługach jak monitoring plus czy asystent roaming. Nawiązując do iplusa dobrze by było poinformować o rutowalnym i statycznym IP pozwalającym na normalną zawodową prace z tą usługą a nie tylko na www i gadu-gadu.
Nie widzę nic o WUKu - dziwne chyba redaktor nie wie jak to sie sprzedaje i jakie dochody generuje.
Obawiam się że te 11 mln to nie jest ciemna masa i niekoniecznie interesuje ich aferta WOPRowa a raczej skupiają się na cenie usług i niezłych terminalach. Tak wiec może warto by było nawiązać także do tych tematów panowie "telekomunikacyjni Szwajcarzy, od lat neutralni obserwatorzy i analitycy rynku"?