Będę robił wobec tego w środy, czwartki i w niedzielę. Czy czasem wysyłając w środę nie zwraca i minut i sms ?babciagienia1p pisze: ↑11 cze 2024, 13:17@artur912
W takim razie możesz kontynuować zabawę, pod warunkiem, że niedzielny brak zwrotu SMS-ów był przypadkiem, a nie wynikał z prób naprawy systemu.
Nie można wymusić SMS-ów w niedzielę. Musisz liczyć na dalsze funkcjonowanie błędu.
PS. Dlaczego nie chcesz czekać do środy z wysłaniem właściwego kodu na SMS-y, tylko wysyłasz go w poniedziałek?
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
@artur912
Nie, nie zwraca.
1) Kod poniedziałkowy wysyłany w poniedziałek, wtorek lub środę zwraca tylko SMS-y.
2) Kod czwartkowy wysyłany w czwartek lub piątek zwraca tylko minuty.
3) Kod sobotni wysyłany w sobotę zwraca tylko MB, a wysyłany w niedzielę zwraca tylko SMS-y.
Nie, nie zwraca.
1) Kod poniedziałkowy wysyłany w poniedziałek, wtorek lub środę zwraca tylko SMS-y.
3) Kod sobotni wysyłany w sobotę zwraca tylko MB, a wysyłany w niedzielę zwraca tylko SMS-y.
Czyli to oznacza, że jak opuszczę sobotę, a następnie w niedzielę wyślę kod z soboty, a następnie wyślę poniedziałkowy kod w poniedzialek, to będę miał 20 sms?babciagienia1p pisze: ↑17 cze 2024, 09:28@artur912
Nie, nie zwraca.
@reset89
Na pewno dostaniesz 10 SMS-ów w niedzielę. Po takim błędzie, często kod poniedziałkowy zwraca komunikat
Ogólnie, sposób na 20 SMS-ów w tygodniu jest dosyć absorbujący i wymaga dodatkowych czynności.
Na pewno dostaniesz 10 SMS-ów w niedzielę. Po takim błędzie, często kod poniedziałkowy zwraca komunikat
i wtedy trzeba interweniować w BOK-u przez czat lub infolinię.przekroczono dozwoloną liczbę kodów...
Ogólnie, sposób na 20 SMS-ów w tygodniu jest dosyć absorbujący i wymaga dodatkowych czynności.
Czyli lepiej robić zgodnie z tym, jak w regulaminie i systematycznie powiększać liczbę benefitów.
@reset89
Wszystko zależy od Twoich inklinacji do zabawy i poszukiwań oraz czasu jaki możesz poświęcić nieregulaminowym trikom.
Wszystko zależy od Twoich inklinacji do zabawy i poszukiwań oraz czasu jaki możesz poświęcić nieregulaminowym trikom.
Co do zabawy, to raczej trzymam się terminów kodów i jestem zadowolony. Więcej mi nie trzeba.
Pojechałem dziś na wieś do rodziny i zauważyłem pojawienie się zasięgu Orange jako roaming. Widziałem też opinie na forum, że po kontakcie z BOK można to wyłączyć. Pytanie moje brzmi po co ktoś mógłby chcieć wyłączyć dodatkowy zasięg, skoro może to pomóc być online? Ten zasięg Orange w Fakt Mobile jest jakiś gorszy?
Pojechałem dziś na wieś do rodziny i zauważyłem pojawienie się zasięgu Orange jako roaming. Widziałem też opinie na forum, że po kontakcie z BOK można to wyłączyć. Pytanie moje brzmi po co ktoś mógłby chcieć wyłączyć dodatkowy zasięg, skoro może to pomóc być online? Ten zasięg Orange w Fakt Mobile jest jakiś gorszy?
@reset89
Są dwie strony roamingu krajowego.
1) Pozytywna - w miejscach gdzie nie ma zasięgu Playa, a jest zasięg Orange.
2) Negatywna - zdarza się, że roaming krajowy włącza się niepotrzebnie, mimo dostatecznego zasięgu Playa. Bywa, że telefon długo nie wraca do sieci macierzystej i potrzebny jest jego restart. Często prędkości transmisji w RK są limitowane i internet jest praktycznie nieużywalny. Szczególnie irytujące jest niepotrzebne przeskakiwanie do sieci Orange podczas jazdy, kiedy - w momencie przeskoku - prowadzona rozmowa lub transmisja jest przerywana.
Wszystko zależy od miejsc i sposobu korzystania z sieci przez użytkownika.
Przykład.
Są dwie strony roamingu krajowego.
1) Pozytywna - w miejscach gdzie nie ma zasięgu Playa, a jest zasięg Orange.
2) Negatywna - zdarza się, że roaming krajowy włącza się niepotrzebnie, mimo dostatecznego zasięgu Playa. Bywa, że telefon długo nie wraca do sieci macierzystej i potrzebny jest jego restart. Często prędkości transmisji w RK są limitowane i internet jest praktycznie nieużywalny. Szczególnie irytujące jest niepotrzebne przeskakiwanie do sieci Orange podczas jazdy, kiedy - w momencie przeskoku - prowadzona rozmowa lub transmisja jest przerywana.
Wszystko zależy od miejsc i sposobu korzystania z sieci przez użytkownika.
Przykład.
frifix pisze: ↑17 cze 2024, 11:26Dotychczas używałem internetu mobilnego Play na kartę (PInK9), w którym z grubsza wystarczał mi internet 100 GB LTE (były miesiące kiedy zużywałem więcej, a były miesiące kiedy zużywałem mniej). Niestety ostatnio mój router przestał łączyć się z nadajnikiem sieci Play i cały czas łączy się nadajnikiem Orange. Z tego powodu nie jestem w stanie używać internetu LTE z sieci Play i muszę przenieść się do Orange.

1.Czyli po 31 dniach pakiet za 9 pln znika,a salda 102,107,109 (z kodów) mamy jeszcze ważne następne 7 dni?
2.Chyba,że kilka dni przed upływem pakietu za 9 pln wbijamy kody z gazety,aby przedłużyć poprzednie zgromadzone środki?
3. Jeśli zrobimy ad 2(j.w), pozostałe środki z puli kody+ pakiet 9 zł sumują sie i potem możemy je przedłużać co 7 dni ?
Jestem niezmiernie tym zainteresowany

@Snowman
1) Pakiet 100/100/100 za 9,- zł (on jest DROŻSZY), o którym pisał @KC-KARLOS, przedłuża i jest przedłużalny, więc nie zniknie. Znikają TAŃSZE pakiety, ale one też przedłużają, tylko nie są przedłużalne.
2) Kody z gazety przedłużają tylko pakiety, które są przedłużalne (DROŻSZE)
3) Jeszcze raz - TAŃSZE przedłużają, ale nie są przedłużalne (znikają po swoim terminie), DROŻSZE przedłużają i są przedłużalne (nie znikają).
4) Cieszę się, że potwierdzasz fakt, w który niektórzy nie wierzyli, że 20 GB z BzP dawały się przedłużać. Można je było przedłużać również pakietami samych GB (DROŻSZYMI). Kontynuuję taką zabawę...
1) Pakiet 100/100/100 za 9,- zł (on jest DROŻSZY), o którym pisał @KC-KARLOS, przedłuża i jest przedłużalny, więc nie zniknie. Znikają TAŃSZE pakiety, ale one też przedłużają, tylko nie są przedłużalne.
2) Kody z gazety przedłużają tylko pakiety, które są przedłużalne (DROŻSZE)
3) Jeszcze raz - TAŃSZE przedłużają, ale nie są przedłużalne (znikają po swoim terminie), DROŻSZE przedłużają i są przedłużalne (nie znikają).
4) Cieszę się, że potwierdzasz fakt, w który niektórzy nie wierzyli, że 20 GB z BzP dawały się przedłużać. Można je było przedłużać również pakietami samych GB (DROŻSZYMI). Kontynuuję taką zabawę...
To jest właśnie dobitny dowód, że TAŃSZE też przedłużają.
Że przedłużają to wiadomo od dawna, ale ostatecznie chyba nigdy nie doszliśmy do konkluzji jaka jest kolejność schodzenia minut z tych tańszych pakietów.
Przykładowo mamy 100 minut z gazetek, kupujemy pakiet zawierający 50 minut za 3 zł, przez miesiąc wydzwaniamy tylko 10 minut (dla ułatwienia kodów z gazetek nie nabijamy). Ile minut będziemy mieć po wygaśnięciu pakietu 3-złotowego - 100 czy 90?
Przykładowo mamy 100 minut z gazetek, kupujemy pakiet zawierający 50 minut za 3 zł, przez miesiąc wydzwaniamy tylko 10 minut (dla ułatwienia kodów z gazetek nie nabijamy). Ile minut będziemy mieć po wygaśnięciu pakietu 3-złotowego - 100 czy 90?
90.
Minuty/sms/dane z kodów schodzą przed tymi z tańszych pakietów. Pisałem o tym.
Dzięki. Czyli trzeba je traktować tylko jako funkcję przedłużeniową (póki nie zużyje się wszystkiego co dały kody).
Dziękuje za odpowiedzi.
Mam pytanie, kupując "droższy" pakiet 10 GB za 25 pln na 31 dni,pod koniec okresu ważności pakietu wklepuję kod z gazety na 50 MB (7 dni) czy owym kodem przedłużę te 10 GB (lub to co mi pozostało np 5-7 GB) poza końcową datę pakietu i dalej przedłużając kodami 7 dniowymi wykorzystam do końca te początkowe 10 Gb?
Mam pytanie, kupując "droższy" pakiet 10 GB za 25 pln na 31 dni,pod koniec okresu ważności pakietu wklepuję kod z gazety na 50 MB (7 dni) czy owym kodem przedłużę te 10 GB (lub to co mi pozostało np 5-7 GB) poza końcową datę pakietu i dalej przedłużając kodami 7 dniowymi wykorzystam do końca te początkowe 10 Gb?
@Snowman
Tak.
Dla pewności, możesz zacząć wysyłać kody wcześniej niż w ostatnim tygodniu ważności pakietu.
Tak.
Dla pewności, możesz zacząć wysyłać kody wcześniej niż w ostatnim tygodniu ważności pakietu.
Gdzie kupić nowy, orginalny, nie używany starter prepaid Fakt Mobile? Na strona internetowa nie da zamówić, w salon Play pytałem nie mają takiego czegoś i mówią, że to nie od nich i tego nie obsługują wcale , w Żabka, Ruch, Poczta Polska, Biedronka, inne też nie ma. ?
Dodam interesuje mnie zakup nowego starter Fakt Mobile, a nie przejście ze starter Play.
W woj. podlaskim takiego czegoś nie da kupić wcale pytałem w różne miejsca i nigdzie nie ma, w internet tez nie da zamówić.
Dodam interesuje mnie zakup nowego starter Fakt Mobile, a nie przejście ze starter Play.
W woj. podlaskim takiego czegoś nie da kupić wcale pytałem w różne miejsca i nigdzie nie ma, w internet tez nie da zamówić.
@wiertolot
Nigdzie nie kupi. Nawet w jewropiejskim sajuzie.
Tylko przez przeniesienie w punkcie Playa, a i tak nie w każdym, bo bajdurzą.
Nigdzie nie kupi. Nawet w jewropiejskim sajuzie.
Tylko przez przeniesienie w punkcie Playa, a i tak nie w każdym, bo bajdurzą.
@Remington
Ot, @wiertolot chce podkręcić dyskusję w podupadających wątkach i stąd...
Doskonale orientuje się (lepiej od najaktywniejszych tutaj?) w ofertach operatorów i niuansach salonowych.
Piękny przypadek Paleszuka, mówiącego i piszącego pa prostemu. Jest uroczy...
Ot, @wiertolot chce podkręcić dyskusję w podupadających wątkach i stąd...
Doskonale orientuje się (lepiej od najaktywniejszych tutaj?) w ofertach operatorów i niuansach salonowych.
Piękny przypadek Paleszuka, mówiącego i piszącego pa prostemu. Jest uroczy...
@Ciupaga
Niech zadzwoni do swojego wewnętrznego wsparcia technicznego i zapyta jak ma sformatować kartę przy przenoszeniu bezpośrednio do Faktu. Może też zapytać kogoś mądrzejszego (kolegę?), jeśli zna takiego.
PS. Nie wróżę Ci sukcesu...
Niech zadzwoni do swojego wewnętrznego wsparcia technicznego i zapyta jak ma sformatować kartę przy przenoszeniu bezpośrednio do Faktu. Może też zapytać kogoś mądrzejszego (kolegę?), jeśli zna takiego.
PS. Nie wróżę Ci sukcesu...
@Ciupaga
Nie próbowałam.
Za to stosowałam inny sposób. Przed pójściem do punktu, dzwoniłam na ich bezpośredni numer i pytałam czy mogę przenieść bezpośrednio do Faktu.
Zazwyczaj w tych niedawno otwieranych (jeszcze nie zmanierowanych?) oraz w wyglądających na flagowe (w dużych centrach handlowych) była taka możliwość.
Bezpośrednie numery telefonów można znaleźć na stronie Playa. Nie w każdym punkcie odbierają od ręki.
Nie próbowałam.
Za to stosowałam inny sposób. Przed pójściem do punktu, dzwoniłam na ich bezpośredni numer i pytałam czy mogę przenieść bezpośrednio do Faktu.
Zazwyczaj w tych niedawno otwieranych (jeszcze nie zmanierowanych?) oraz w wyglądających na flagowe (w dużych centrach handlowych) była taka możliwość.
Bezpośrednie numery telefonów można znaleźć na stronie Playa. Nie w każdym punkcie odbierają od ręki.