Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
MÓJ BŁĄD PRZY KOPIOWANIU-już poprawiamKC-KARLOS pisze: ↑12 cze 2024, 20:15darekka: nie wprowadzaj w błąd: pakiet jednorazowy nieodnawialny w promo cenie za 15 zł (NL+25GB+5G) nie przyznaje 400+450GB z promek 4800+5400. Sprawdziłem to przed chwilą - wpadło jedynie 25 GB + 5G Pass, a stary NL dostał MMSy i usługa wydłużyła się z 04.09.2024 do 05.10.2024.
błędnie napisałem o GB przy jednorazowym, bo powinno być TYLKO 25GB !!!
wszystko możesz zrobić z nowymi nolimitami(dodadzą wąznośc nolimitów/GB z dołądowań i dodadzą od siebie GB) i na końcu mozesz przed 20czerwca wrócić do strej wersji za 25złlukjac pisze: ↑12 cze 2024, 23:09ja też już jestem po przenosinach ze starego NL 7/7 na stary 25/31 i czekam na przymusową automatyczną migrację; i tak sobie myślę, może by odpalić te NL o których piszecie dopłacając te 6 lub 10 zł, albo te NL na próbę które wydłużą okres NL oraz dodadzą dużą ilość GB do salda Internet, ale ostatecznie muszę obowiązkowo wylądować spowrotem w starym NL 25/31 i sam nie wiem, bo po 20 czerwca chcę mieć spokój na około 6-8 lat,
co odpalić póki jeszcze jest czas?
wiem że ciągle o tym piszecie ale ja chcę mieć dużą pewność że nie przepadną mi uzbierane Terabajty i że uda mi się ostatecznie wylądować w starym NL 25/31 i czekać na przymusową migrację
oczywiście Twoja kasa i również Twoja decyzyjność ale z ekonomicznego punktu widzenia dopłata 5zł/msc za dodatkowe 150GB miesięcznie sens ma nawet jeśli tego nie wykorzystujesz teraz to być może za jakiś czas będziesz musiał np. przebidować z brakiem neta stacjonarnego(awaria, zmiana mieszkania, praca w terenie wymagajaća sporej ilości danych do przesyłania itd) i takie zebrane duże ilości taniego neta mogą być mega przydatne.
tak tanich GB nie znajdziesz prędko a są one w zasadzie bezterminowe więc nic nie stoi na przeszkodzie-może jedynie Twoje potrzeby/możliwości finansowe, bo jak by nie było trzeba teraz wydaćzulu144dwa pisze: ↑13 cze 2024, 13:31Zastanawiam się jeszcze czy nie aktywować z 8 razy cyklicznego NL za 35 zł dającego za każdą aktywację w MO +900GB +31 dni (także do 5G pass) i później powrócić do starego NL 18-19.06.2024 na karcie
Nie ma sensu, bo jest to 150gb, którego i tak nie wykorzystam. Obecny stan daje mi 8-12 lat używania w cenie 25zł/miesiąc i nie potrzebuję teraz dopłacać 5zł, aby za 10 lat może coś mieć (a może nie, bo za 5 lat taryfę wyłączą)darekka pisze: oczywiście Twoja kasa i również Twoja decyzyjność ale z ekonomicznego punktu widzenia dopłata 5zł/msc za dodatkowe 150GB miesięcznie sens ma nawet jeśli tego nie wykorzystujesz
Ależ ja właśnie od tych 5 lat korzystam wyłącznie w domu z internetu mobilnego w routerze.teraz to być może za jakiś czas będziesz musiał np. przebidować z brakiem neta stacjonarnego(awaria, zmiana mieszkania, praca w terenie wymagajaća sporej ilości danych do przesyłania itd) i takie zebrane duże ilości taniego neta mogą być mega przydatne.
No i granicę sobie postawiłem - płacę 25zł i mam na 10 lat spokój.Jak już patrzysz na "jak najtaniej" to za 15zł tez możesz mieć miesiąc nolimitu i 15GB ale i konieczność zabawy z 1dniowym nolimitem(i pilnowania aby w czasie gdy nie działa nolimit mieć transmisję danych wyłaczoną). Gdzies ta granica oszczędności musi być.
900GB tylko przy aktywacji=przedłużeniu w MO.