zulu144dwa pisze: ↑27 maja 2024, 22:03
@darekka A jaki jest powód rezygnacji z podwojenia 25GB przez ręczne przedłużenie w MO?
Zakładka [Pakiety i usługi], Znajdujemy najczęściej na końcu w aktywnych usługach pozycję z NL. Rozwijamy NL, klikamy guzik przedłuż, wybieramy ten co trzeba i przedłużamy ważność. Łącznie doda 900GB i 31 dni.
Pakiety 400GB i 450GB to nie dodatkowe GB w starym NL wynikające z nr kolejnego odnowienia dodawane tylko w przypadku automatycznego odnowienia.
jeszcze nie używałem Twojego sposobu z przedłużaniem aktywnego pakietu(wedle Twojego wyżej opisanego procesu) lecz opieram swą "teoretyczną" więdzę na temat przedłużania nolimitu za 35zł i zbierania 450+400(jednocześnie przy dokupieniu nolimitu) na wcześniej podanym sposobie szanownego kolegi
KC-KARLOS :
viewtopic.php?f=22&t=83319&start=9920#p1172021 , który odpowiadajac na moje zapytanie podał sposób przy użyciu sms lub kodu USSD na pinowną aktywację wersji cyklicznej(aby uzyskać efekt 450+400). Jesli Twój sposób również daje ten sam efekt(każdoraowe kliknięcie przedłuża nolimit o 31dni i dodaje 875-900GB) to mamy 2 możliwości.
Nadal nie podwoiło pakietu cyklicznego i mam 875GB zamiast 900GB ale jak pisaęłm wersja jednorazowa dodała nie 475GB, a 480,55GB(dziwny wynik) mimo aktywacji w pace obu możliwości(jednorazowy jako pierwszy(przez pomyłkę i został na czacie wyłączony, kasa oddsna i sam ponownie aktywowałem w apce wersję cykliczną za 15zł).
Jak rozumiem Twój i
KC-KARLOS sposoby dają każdorazowo [podwojenie 25GB więc sumarycznie 900GB wpada.
P.S. sprawdzał ktoś (lub może to zrobić) jak się zachowa stary cyklizny nolimit gdyby go spróbować(gdy jest nadal aktywny) ponownie aktywować-pytam w szczególności o wielkość pakietu GB, który w takiej sytaucji wpada(jest to 15-20GB czy też wynika z ilości odnowień na liczniku), bo że termin aktywości sie wydłuży to raczej pewne.