Cześć. Potrzebuję numer na kartę. Zależy mi na rocznej ważności połączeń przychodzących i wychodzących (głównie odbieranie), internet plus minus 10GB miesiąc. Najważniejsze jest to aby działało 3g. Miałem wcześniej NJU ale wyłączyli u mnie 3g i na moim zapasowym tel. BlackBerry Q20 przestały działać rozmowy. U mnie na wiosce w mieszkaniu o 4g mogę pomarzyć. Jest ale tylko w kuchni a odbieram w drugim pokoju. Najbardziej mi na tym 2g i 3g zależy aby działało. Coś polecicie nie licząc zmiany smartfona? Bo tych smartfonów mam 4 i żaden nie obsługuje 4g a chodzi dosłownie o 5-7 rozmów w miesiącu przychodzących na nie.
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Wybierz oferty na zasięgu Plusa. Określ proszę koszt maksymalny, aby coś dobrać.

Koszt miesięczny na jeden numer nie więcej jak 30 zł. Tyulko podstawa to ten zasięg 2g, trochę internetu, pakiet na rozmowy. No i dobrze by było aby można potem dokupić numer ale z przyjaznym numerem tzn. bez 999, 888 bardziej coś w stylu 601, 501
qasimodoo: jeszcze bardziej doprecyzuj (czy chcesz roaming unijny czy nie, czy przekraczasz te 10 GB/mc), bo do 30 zł/mc jest sporo ofert u wirtualnych Plusa. Nie licz na numer telefonu z tak ładnymi prefiksami typu 601, są bardzo rzadkie i większość do kupienia za niebotyczną kasę na alledrogo. Z kolei jak masz taki numer typu 601, 501 - jest przecież proces przeniesienia numeru do innej sieci - więc numer z prefiksem 888 wcale nie musi być w Heyah czy T-Mobile, a np. w Play, Orange czy Plusie i ich sieciach wirtualnych.
Wstępnie bym polecił a2mobile za 19,90/mc. Wszystko bez limitu i 10 GB podstawy (później prędkość spada, ale do poziomów używalnych w 3G).
Wstępnie bym polecił a2mobile za 19,90/mc. Wszystko bez limitu i 10 GB podstawy (później prędkość spada, ale do poziomów używalnych w 3G).

Precyzuję. Karta zawsze aktywna na połączenia przychodzące(minimum rok - może być to płatna usługa). Pakiet na rozmowy wychodzące. Internet 10GB na miesiąc. 2g i 3g (żeby tak jak Orange nie wyłączyli). Roming musi być bo mi czasem Czechy łapie(mieszkam 300m. od granicy). Żeby można doładowanie w sklepie kupić albo przez stronę www(bez aplikacji). I nawet jak nie doładuje to żeby mi połączenia przychodzące wpadały. No i numer jakiś dobry w sensie początek czyli bez 900, 800, 400 na początku (jak się da)