• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#117014  autor: Forest
 25 paź 2006, 18:40
tomekkk pisze:co do N70 to ja nie mam zaufania do Symbiana. Po za tym on jest strasznie duzy i drogi!!
K750 tez nie nalezy do tanich telefonow. A N70 nie jest wcale tak okrutnie drogi. To w porownianiu do K750 200, max 300 stówki :wink:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#117053  autor: tomekkk
 25 paź 2006, 20:06
K750i moge kupic dobra za 800zl a nokie N70 dobra za ponad 1000zl, wiec jest roznica. K750i jest tansza i ladniejsza oraz nie ma symbiana :D

Człowiek uczy się przez całe życie, z wyjątkiem lat szkolnych...

Cała seria Sony Ericssona
Obrazek

#117056  autor: przemek910
 25 paź 2006, 20:08
body pisze:K750 tez nie nalezy do tanich telefonow. A N70 nie jest wcale tak okrutnie drogi. To w porownianiu do K750 200, max 300 stówki :wink:
tomekkk pisze:K750i moge kupic dobra za 800zl a nokie N70 dobra za ponad 1000zl, wiec jest roznica. K750i jest tansza i ladniejsza oraz nie ma symbiana :D
Wydaje mi się głupota płacić 200zł więcej za Symbiana i UMTS, który i tak nie jest zbyt powszechny w naszym kraju :?

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#117062  autor: ywis
 25 paź 2006, 20:20
tomekkk pisze:a nokie N70 dobra za ponad 1000zl
Chyba nie wiesz do końca co mówisz, ponieważ jeśli dobrze poszukasz, to nową Nokie N70 dostanie za 900 zł na Allegro, sam właśnie będę przymierzał się do wzięcia tego telefonu, ale najpierw sprzedaż N6230i.

#117064  autor: tomekkk
 25 paź 2006, 20:20
kin masz racje zwaszcze ze mi jakos Symbian sie nie podoba.

[ Dodano: 2006-10-25, 20:26 ]
ywis pisze:Chyba nie wiesz do końca co mówisz, ponieważ jeśli dobrze poszukasz, to nową Nokie N70 dostanie za 900 zł na Allegro
Sam powiedziales jesli dobrze poszukam, taki wyjatek zdarza sie raz na dluuugi czas. A tak wogole to ja nie chce symbiana.

Obrazek

#117068  autor: ywis
 25 paź 2006, 20:27
kin pisze:Wydaje mi się głupota płacić 200zł więcej za Symbiana i UMTS, który i tak nie jest zbyt powszechny w naszym kraju :?
Hm, symbian to raczej jest powszechny i coraz więcej osób staje się posiadaczami telefonów z tym właśnie systemem, który po prostu daje większe możliwości zrobienia z telefonem, co nam się podoba. Natomiast jeśli chodzi o UMTS, to przyznaje Ci racje kin, mało póki co rozpowszechniona usługa, ale to dopiero zaczątki tego wszystkiego, na wszystko przyjdzie czas :)

#117069  autor: tomekkk
 25 paź 2006, 20:31
Widze ze na moje pytanie juz dostalem odpowiedz. Wiec teraz prosze o odpowiedz na drugie pytanie. Czy dobrym telefonem jest SE K750i? Prosze o swoje wypowiedzi w zwiazku z funkcjonalnoscia, jakoscia zdjec i tym podobnym :D
ywis pisze:Hm, symbian to raczej jest powszechny i coraz więcej osób staje się posiadaczami telefonów z tym właśnie systemem, który po prostu daje większe możliwości zrobienia z telefonem, co nam się podoba.
A jesli chodzi o te nowe Symbiany to one sie zacinaja?

Obrazek

#117070  autor: przemek910
 25 paź 2006, 20:31
ywis pisze:Hm, symbian to raczej jest powszechny i coraz więcej osób staje się posiadaczami telefonów z tym właśnie systemem, który po prostu daje większe możliwości zrobienia z telefonem, co nam się podoba.
Chodziło mi o sam UMTS ;)
UMTS jest nie tyle co mało powszechny... ale mało ludzi ma telefon obsługujący UMTS czy wideo rozmowy. Ponadto UMTS działa tylko w większych miastach. Więc narazie nie ma sensu się pchać w tego typu telefony ;)

[ Dodano: 2006-10-25, 20:34 ]
tomekkk pisze:Prosze o swoje wypowiedzi w zwiazku z funkcjonalnoscia, jakoscia zdjec i tym podobnym
Telefon dobrze się spawuje, dla niektórych może być minusem wielkości wyświetlacza. jakość zdjęć jest bdb jak na telefon komórkowy, dodatkowo aparat posiada funkcję AF - czyli automatyczne ustawianie ostrości.

#117073  autor: tomekkk
 25 paź 2006, 20:34
kin masz racje a noki ma duzo takich telefonow z video-rozmowami, ale to nie tylko nokia, bo przeciez inne telefony tez maja video-rozmowe

Obrazek

#117074  autor: przemek910
 25 paź 2006, 20:36
tomekkk pisze:kin masz racje a noki ma duzo takich telefonow z video-rozmowami, ale to nie tylko nokia, bo przeciez inne telefony tez maja video-rozmowe
Obecnie obsługe wideo rozmów ma każdy (prawie) producent, tj. wspomniana Nokia, Samsung, Motorola, Sony Ericsson.

#117075  autor: tomekkk
 25 paź 2006, 20:36
kin pisze:Telefon dobrze się spawuje, dla niektórych może być minusem wielkości wyświetlacza. jakość zdjęć jest bdb jak na telefon komórkowy, dodatkowo aparat posiada funkcję AF - czyli automatyczne ustawianie ostrości.
Dla mnie wielkosc wysfietlacza bedzie zaleta :D i dzieki za swoja wypowiedz

dostajesz punkty pomocy odemnie za aktywnosc i pomoc

Obrazek

#117077  autor: przemek910
 25 paź 2006, 20:45
tomekkk pisze:Dla mnie wielkosc wysfietlacza bedzie zaleta :D i dzieki za swoja wypowiedz
No może będzie jednak zaletą. Ale na owe czasy jest on juz mały (176*220 pixeli - gdzie sa już wyświetlacze z matrycą QVGA 320*240pixeli). Dodatkowo w telefonie można uruchomić tryb tech mode (odpowiednik Net Monitora), można samodzielnie zaktualizować soft poprzez kabel USB dołączony w zestawie. Telefon posiada również radio z RDSem (pokazuje co aktualnie garją ;-) ) + AF (gdy podróżujesz telefon sam zmienia zakres, po to by słuchać ciągle tej samej stacj radiowej). Mp3ki grają wręcz wyśmienicie (dzięki funkcji MEGA BASS). Jeśli chodzi o zdjęcia to są one np tutaj: http://telepolis.pl/forum/album_cat.php?cat_id=26 , nie wszystkie są z D\K750i ( 'd' a 'k' to, to samo - różnią się jedynie kolorem obudowy). Zdjęcia z tych modeli są oznaczone w "rubryce" Tytuł zdjęcia.

#117098  autor: tomekkk
 25 paź 2006, 21:51
zdjecia z jego 2 Mega pikselowgo aparatu sa super.
kin pisze:No może będzie jednak zaletą. Ale na owe czasy jest on juz mały (176*220 pixeli - gdzie sa już wyświetlacze z matrycą QVGA 320*240pixeli).
Mi zdecydowanie wystarczy taki jaki jest, co za duzo to nie zdrowo :D
kin pisze:Telefon posiada również radio z RDSem (pokazuje co aktualnie garją ;-) ) + AF (gdy podróżujesz telefon sam zmienia zakres, po to by słuchać ciągle tej samej stacj radiowej). Mp3ki grają wręcz wyśmienicie (dzięki funkcji MEGA BASS).
Fajnie ze ma radio i super mp3 :D

Obrazek

#117262  autor: kibic220
 26 paź 2006, 16:04
co do pierwszego tematu to mogę polecić motorolę rokr e1, co prawda ona ma słaby aparat(VGA) ale 262000 kolorów i karty pamięci a mp3 odtwarza na dwóch głośnikach stereofonicznych. Innym telefonem któremu warto się przyjżeć jest nokia 3230 65 000 kolorów, karty pamięci , 1,3Mpix, symbian...

Gała

#117266  autor: tomekkk
 26 paź 2006, 16:08
kibic220 pisze:Innym telefonem któremu warto się przyjżeć jest nokia 3230 65 000 kolorów, karty pamięci , 1,3Mpix, symbian...
sory ale ja nie chce symbiana
kibic220 pisze:mogę polecić motorolę rokr e1, co prawda ona ma słaby aparat(VGA) ale 262000 kolorów i karty pamięci a mp3 odtwarza na dwóch głośnikach stereofonicznych.
gdyby nie to ze ma slaby aparat... i tak bym sie nie skusil, bo tam motka ma iTap'a

Obrazek