KwadratMk:
jestem wdzięczny za cynk - mam wstępne wyniki. Tak - Kałdowo i bulwar nad Nogatem doczekał się n78 od T. Nadajnik z ul. Zamkowej. Dostęp tylko z kart T-Mobile, jakiś szczątkowy fragment był wyłapywany z kart Orange.
Pomiary wykonywałem na wysokości Szkoły Łacińskiej - Stare Miasto (świetna widoczność nadajnika, ok 1 km w linii prostej, miejscówka jest wyżej położona niż bulwar). Maksymalna siła sygnału to -101 dBm. Kotwica L1800.
Oto na szybko najlepsze pomiary:
1) najlepszy download:
2) najlepszy upload:
Jak widać pingi nie były rewelacyjne. W lokalizacji co jakiś czas występują kłopoty z poprawnymi testami, jeszcze technicy z T muszą popracować nad stabilnością sygnału.
Zasięg: obejmuje całe Kałdowo w promieniu ok 1,5 km od nadajnika, bo tak średnio sieje 3500 od T w idealnych warunkach, aż do linii Nogatu - sygnał zaczyna mocno słabnąć w głąb miasta w kierunku Starego Miasta i Śródmieścia, tam jest już sygnał szczątkowy i z 600 robi się 300 mbps w pojedynczych punktach, finalnie urywając się przy Urzędzie Miasta, co oznacza, że dalszy ruch przejmuje n1 ze Śródmieścia: Reymonta (komin cukrowni) oraz z ul. Sienkiewicza, który nadal nie ma n78, o który ciągle "proszę".
Więc wiem już skąd odbieram w domu szczątkowy sygnał n78 od T (zaledwie -115/-117 dBm), który daje mi punktowo ok 200-300 mbps, właśnie z ul. Zamkowej. Punktowo, bo telefon (Realme) i router (ZTE MC888) twierdzą, że sygnał jest za słaby, to z automatu przełączają mnie na n1. iPhone nie łapie z aż tak daleka szczątkowego sygnału i siedzi na n1.
To tyle. W najbliższym czasie "przeskanuje" Kałdowo w celu poszukiwania wymarzonej 1 gigowej przepustowości

piękna komórkowa konkurencja do fiberka, którego niedawno tam położyła firma na zlecenie ŚI.

Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam