• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 404 z 448
  • 1
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • 448
 #1169745  autor: krzysiek255
 16 kwie 2024, 16:07
Właśnie nie mam w ustawieniach wifi calling ale inną kartę Play wsadzałem do tego telefonu i się uaktywniło
 #1169748  autor: KC-KARLOS
 16 kwie 2024, 16:20
krzysiek255: ta opcja aktywuje się automatycznie na telefonie wspieranym w Play (był kiedyś sms, ale już to wyłączyli).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1169756  autor: krzysiek255
 16 kwie 2024, 18:30
Jaki to jest SMS? Bo ja mam na telefonie nazwę sieci fakt mobile a na innej karci SIM mam nazwę sieci Play
 #1169760  autor: KC-KARLOS
 16 kwie 2024, 19:45
Remington: numer 282 o treści START już nie działa, który aktywował na numerze VoWiFi i jednocześnie VoLTE. Próbowałem całkiem niedawno to włączyć na telefonie, który nie ma IMSa, bo we wspieranych urządzeniach włącza się automatycznie po kilku minutach od aktywacji karty SIM.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1169764  autor: KC-KARLOS
 16 kwie 2024, 20:00
Remington: polecam sprawdzić. Zdziwisz się, że mam rację.

#1169765  autor: krzysiek255
 16 kwie 2024, 20:22
Potwierdzam niedziała SMS. Mam tą kartę SIM czerwoną faktu i chyba wifi calling niebędzie działać. Może kartę SIM wymienić na białą od Play?
 #1169766  autor: Remington
 16 kwie 2024, 20:48
Wprowadziliśmy Cię w błąd. Skoro nie widzisz w ustawieniach, to SMS i tak by nie pomógł.

Moja mama ma ten sam problem w G84 w Fakcie działającym na karcie z Virgin. Gdzieś tam widziałem, że jest konfig Fakt Mobile, więc to pewnie telefon blokuje. Na starszej Motoroli ta karta miała WiFi Calling.

Możesz się upewnić chyba tylko zmieniając taryfę na jakąś z Play. Powrót do Faktu kosztowałaby Cię jednak konieczność doładowania za 5 zł by przywrócić rok ważności.
 #1169768  autor: Pawrzes
 16 kwie 2024, 21:31
W wielu nowszych Motorolach jest błąd w oprogramowaniu z powodu wykrywania nazwy Fakt Mobile z karty SIM i traktowania jako innej sieci dla której producent telefonu blokuje działanie usługi WiFi Calling (znikają opcje w ustawieniach). Po zmianie taryfy i zmiany nazwy z Fakt Mobile na Play od razu telefon informował o dostępności WiFi Calling. Wcześniej rozwiązaniem była też usługa Etykietka - wysłanie SMS o treści TEST i ustawieniu tej testowej nazwy powodowała traktowanie sieci jako Play a po ustawieniu etykietki domyślnej zmieniała się nazwa na Play i dzięki temu WiFi Calling pozostawała aktywna na stałe w taryfie Fakt Mobile.
Teraz jest problem bo nazwa sieci nie zmienia się już po zmianie taryfy i chyba pozostaje wymiana na nową SIM z logiem Play lub zmuszenie producenta do wydania poprawki oprogramowania...

Pozdrawiam
 #1169769  autor: KC-KARLOS
 16 kwie 2024, 21:53
Tyle, że zmiana taryfy nie oznacza automatycznie zmiany etykietki "Fakt Mobile" na "Play". Równie dobrze napis "Play" pozostanie gdy zmienisz taryfę na Fakt, choć całkiem możliwe, że jest pewna blokada taryfowa, bo IMS pojawił się w FM dużo później, niż w pozostałych taryfach Playa na kartę.

#1169779  autor: Pawrzes
 16 kwie 2024, 22:45
Kiedyś nazwa się aktualizowała już po kilku minutach od zmiany oferty ale od jakiegoś czasu pozostaje niezmienna więc mam w telefonach "Play" w Fakt Mobile, "Fakt Mobile" w odNowie czy też RedBull MOBILE... Tak więc musi być "Play" lub "PLAY" aby działało WiFi Calling w tych Motorolach w Fakt Mobile...

Pozdrawiam
 #1169788  autor: stan789
 17 kwie 2024, 00:56
Czy wymiana karty sim w salonie Play na pewno przywróci etykietkę Play ? bo zmiana taryf nic nie da. Krążyłem po różnych taryfach Play i etykietka pozostała Fakt Mobile.
Dodam jeszcze jedno pytanie.
Czy etykietka Fakt mobile jest wgrywana w chwili zmiany taryfy na Fakt na kartę sim?, bo jeżeli tak to prawdopodobnie po wymianie karty sim z logo Play nie powinna zostać ponownie zmieniona na Fakt, chyba że to android 14 wymusi taką nazwę. Nie orientuję się dokładnie w tych zagadnieniach technicznych, dlatego pytam.
  • Strona 404 z 448
  • 1
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • 406
  • 448
  • 1
  • 402
  • 403
  • 404