janekiwan pisze: ↑22 kwie 2023, 17:17
Mixiorek pisze: ↑22 kwie 2023, 07:30
No to zniechęcasz do Heyah a myślałem czy tam nie przejść :/
Ja jestem w Orange Flex, moja mama w Heyah, EVS działa bez problemu w obie strony.
Tak. Jak dzwonią do niego inne sieci np. Orange lub Play to EVS jest zawsze . On dzwoniąc do nich też ma EVS i połączenie jest stabilne. Z kolei, gdy dzwonię do niego z T-Mobile to sygnał leci jak po 2G i dziwnie przerywa czasami. Cała rozmowa leci po AMR-WB 12,65 Kb/s. (Połączenie stabilne całą rozmowę) On oddzwoni do mnie to losowo potrafi zerwać sobie np. po 4 min, ale niezależnie połączenie leci wtedy zawsze kodekiem EVS. Ponownie gdy oddzwoni rozmowa stabilna EVS.
Testowałem to dzwoniąc do niego z różnych nr T-Mobile, bo to było dziwne i zawsze ten AMR-WB 12,65 Kb/s i długie oczekiwanie na sygnał. Zmieniał nawet aparaty na inne z listy certyfikowanych. Jedno ze zgłoszeń nic nie rozwiązało. Daliśmy sobie spokój na jakiś czas. W końcu po przerwie zaradziłem to przeniesieniem numeru do T-Mobile i wszystko stabilnie. Dzwoniąc do niego z T-Mobile mam EVS, a jemu połączenia nie przerywają xD
Mixiorek pisze: Mixiorek
Może spróbuj przejść do Heyah 01. Tam może być inny system niż na kartę i wtedy takich cyrków nie będzie?