Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
I wszystko się zgadza, jest tak jak mówisz. Byłem przed momentem pod tą stacją - BT24383 (Szczepańcowa - wieża Cellnex/Towerlink). Dołożyli 4 sektor, oprócz tego chyba wymienili wszystkie anteny 900MHz na nowe (tak mi się przynajmniej wydaje, że teraz są dłuższe w dół). Na LTE1800 są stare anteny i nie ma tam 4 sektora, a są tylko 3, zaś z każdego z 3 sektorów od dawna są po 2CIDy 1800MHz (razem 6 CIDów od 0 do 5), zresztą tak jest na wielu stacjach w okolicy. Musieli to z tym 900MHz zrobić w ostatnich dniach bo 4 dni temu jeszcze 4 sektor tam nie wisiał, a anteny była chyba te stare. Musiała być pewnie jakaś przerwa w działaniu stacji, której nie zauważyłem bo nie korzystam na codzień z Plusa. Jak Plus w listopadzie podawał jakie ma plany na rozbudowę sieci w moim powiecie to podawał tą stacje, że ma być modernizacja + sGUL900. Czym jest ten sGUL to pojęcia nie mam. Ogólnie to mam w domu teraz znacznie lepszy zasięg Plusa, wcześniej było 2 kreski i przestawiało czasem na inne, znacznie dalsze stacje, w Playu i NetWorks, którzy stacje mają obok zawsze było po 5 kresek. Teraz i na Plusie jest te 5 kresek i nie przeskakuje po innych stacjach, a trzyma się tej, jest do niej jakiś 1km
to jak Szczepańcowa blisko, to pewnie Krosno też
Oprócz tych co są już w bazie (41, 42) jest jeszcze 43 - razem są 3 sektory L2100, jest to jedyna stacja w Krośnie obsługująca L2100