A jak już kartę usunąłem? Muszę ją dodać?Karlos20 pisze: ↑04 sty 2024, 10:19arek810316: 1 zł jest automatycznie zwracane po dodaniu karty płatniczej (blokada potrwa ok 2 dni robocze). To kolejna podobna promocja doładowań, w której występuje karencja. W zamian są jasne warunki jej działania (w porównaniu do T-bombaj) czyli kasa z autodoładowania oraz bonus jako jedna całość i na wszystko. Dodatkowo wpada łącznie 30 GB (dla usługi Za darmo w Orange 10 GB) lub przy nowym starterze kupionym online 40 GB.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
arek810316: nie musisz, to od Ciebie zależy, jeśli chcesz skorzystać z autodoładowania.

Ok rozumiem. Chodziło mi czy do zwrotu tej złotówki muszę mieć kartę podpięta?
arek810316: nie musisz. Ta kwota jest na Twoim koncie bankowym zablokowana.

Dziś ponownie wyłaczyłem i włączyłem autodoładownaie na felernym numerze i w kilka minut zostało wykonane-czekam na bonus 20zł.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. 

Wątpię czy otrzymasz bonus 20 zł.
Na autodoładowania ustawiłem dwa numery jeden 31.10.2023 i otrzymałem bonus 20 zł z ze starej promocji.
Drugi 1.11.2023 i to było akurat w przerwie pomiędzy promocjami.
Po kilku dniach wyłączyłem autodoładowania.
Teraz ponownie włączyłem autodoładowania na ten drugi co nie załapał się na żadną promocję (data aktywacji) i bonusu nie ma. O dziwo oba numery były zapamiętane. Zaznaczyłem tylko nr który ma mieć włączone autodoładowanie i parametry autodoładowania, o przypisanie karty bankowej nie prosiło a 31 zł pobrało ze starej przypisanej karty bankowej,której dane wcześniej przy rezygnacji z autodoładowania też usunąłem.
Już aktywując ponownie autodoładowanie miałem wątpliwości czy będzie bonus, skoro nie prosiło o dane karty ani nie wpisywałem numeru tylko zaptaszyłem.
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
Otrzymałem 20zeta na felernym numerze co wczoraj fochy stroił(znaczy nie chciało doładować nawet dziś do chwili wyłączenia autodoładowania). Pomogło wyłączenie i włączenie autodoładowania(opcja po prawej pod kwotami jakimi ma doładować i przy jakim stanie konta). Wpadło też łącznie 30GB bonusu za doładowanie: 25GB za 31zł(doładowanie opłacone)+5GB za 20zł(bonus złotówkowy)
Ja każdorazowo odłłączam karte płatniczą i kasuje numery z listy w autodoładowaniu i je dodaję gdy pojawia sie promocja, któej warunek przerwy spełniam.
P.S. zgodnie z pkt 5c(pierwsza pozycja) aby dostać bonus TRZEBA DODAĆ NUMER, który nie dostał bonusa w ciągu ostatniego roku-jeśli masz/ktoś ma numery zapisane kiedyś i ich nie skasował to nawet jeśli mija rok to nie spełnia tego warunku więc bonus się nie należy chyba, że numer skasuje i doda go ponownie po czym dopiero uruchomi autodoładowanie!
Ja każdorazowo odłłączam karte płatniczą i kasuje numery z listy w autodoładowaniu i je dodaję gdy pojawia sie promocja, któej warunek przerwy spełniam.
P.S. zgodnie z pkt 5c(pierwsza pozycja) aby dostać bonus TRZEBA DODAĆ NUMER, który nie dostał bonusa w ciągu ostatniego roku-jeśli masz/ktoś ma numery zapisane kiedyś i ich nie skasował to nawet jeśli mija rok to nie spełnia tego warunku więc bonus się nie należy chyba, że numer skasuje i doda go ponownie po czym dopiero uruchomi autodoładowanie!
Ostatnio zmieniony 04 sty 2024, 18:08 przez darekka, łącznie zmieniany 3 razy.
http://www.speedtest.net/result/5518589825.png T-mobile "Masz złotówkę masz no limit na wszystko i do wszystkich"-LTE1800,Huawei E5377T po WiFi, 1700m. od stacji, antena Sorensen15dBi+10metrowe przewody H-155. 

I dobrze robisz, bo procedura dodawania autodoładowania nie jest bezpieczna w razie przechwycenia loginu i hasła. Niby to usługa Autopay, ale poziomem bezpieczeństwa równają (w dół) do standardów Orange.
Morał z tego jest prosty-odbierasz bonus i kasujesz numer i karte.

zulu: Ty wykonując autodoładowanie 1 listopada 2023 roku, spóźniłeś się z tym, gdyż tamta edycja promocji została zakończona. Aktualna trwa od 13 grudnia 2023.

Karlos 1.11..2023 spóźniłem się o jeden dzień albo jak kto woli pośpieszyłem się o 2 dni, bo następna zaczynała się 3.11.2023. Teraz sprawdziłem dokładnie konto do autodoładowania. Tylko skasowałem autodoładowanie na 2 numerach jeszcze w listopadzie.
Przywrócenie autodoładowania na numerze po weryfikacji SMS, który nie otrzymał bonusu 20 zł nic nie dało chociaż autodoładowanie za 31 zł zostało wykonane To było na stały nr z cyklicznym NL i ponad 9 TB pakietem internet.
Wkurzyłem się. Usunąłem wszystkie numery w autodoładowaniu. Usunąłem kartę bankową. Usunąłem konto.
Za jakiś czas sprawdzę jakie śmieci zostały w systemie, ponownie zakładając konto.
Przywrócenie autodoładowania na numerze po weryfikacji SMS, który nie otrzymał bonusu 20 zł nic nie dało chociaż autodoładowanie za 31 zł zostało wykonane To było na stały nr z cyklicznym NL i ponad 9 TB pakietem internet.
Wkurzyłem się. Usunąłem wszystkie numery w autodoładowaniu. Usunąłem kartę bankową. Usunąłem konto.
Za jakiś czas sprawdzę jakie śmieci zostały w systemie, ponownie zakładając konto.
Teraz w OFnK ORANGE może rządzić pakiet za 14 zł z dowolnym NL. Aktywacja naprzemiennie w ostatnich dniach ich ważności. Doładowania online Orange 5 zł przed aktywacją pakietu za 14 zł i w środku ważności pakietu 200minut i 200 SMSów na 31 dni.
regulaminowo mają 7dni roboczych na dodanie bonusa na numer, który jak piszesz spełnia warunki promocji więc odczekaj ten czas(mi kiedyś bodaj po 2-3dniach bonusy dodali od autodoładowania) i zgłoś się z reklamacją do organizatora skoro wszystkie warunki spełniłeś, a promocja w chwili ich wypełniania obowiązywała.zulu144dwa pisze: ↑04 sty 2024, 19:32Przywrócenie autodoładowania na numerze po weryfikacji SMS, który nie otrzymał bonusu 20 zł nic nie dało chociaż autodoładowanie za 31 zł zostało wykonane To było na stały nr z cyklicznym NL i ponad 9 TB pakietem internet.

Doładowanie od Autopay idą średnio w ciągu od 1 do 2h od spełnienia warunków, jeśli tak się nie dzieje - nie spełniono warunków otrzymania bonusu.

Nie do końca spełniłem warunki. Tylko zrezygnowałem z autodoładowania na numerze, który skorzystał z autodoładowania 1.11.2023 po kilku dniach .
Nie usunąłem numeru i to był błąd. Teraz wszystko pousuwałem i na końcu nawet konto usunąłem.
Teraz już spełniam warunki i pewnie dostałbym bonus jakbym ponownie dodał numer i ustawił autodoładowanie.
Trzeba było lepiej zapoznać się z całym panelem autodoładowania. Nic nie straciłem, bo i tak ten numer ma cykliczny NL, który musi być no stop aktywny. Karta w routerze z podłączonym stacjonarnym telefonem dla starszej osoby.
Nie usunąłem numeru i to był błąd. Teraz wszystko pousuwałem i na końcu nawet konto usunąłem.
Teraz już spełniam warunki i pewnie dostałbym bonus jakbym ponownie dodał numer i ustawił autodoładowanie.
Trzeba było lepiej zapoznać się z całym panelem autodoładowania. Nic nie straciłem, bo i tak ten numer ma cykliczny NL, który musi być no stop aktywny. Karta w routerze z podłączonym stacjonarnym telefonem dla starszej osoby.
Karlos20 pisze:zulu: Ty wykonując autodoładowanie 1 listopada 2023 roku, spóźniłeś się z tym, gdyż tamta edycja promocji została zakończona. Aktualna trwa od 13 grudnia 2023.
zulu144dwa pisze: ↑04 sty 2024, 19:32Karlos 1.11..2023 spóźniłem się o jeden dzień albo jak kto woli pośpieszyłem się o 2 dni, bo następna zaczynała się 3.11.2023.
Ja pośpieszyłam się z aktywacją startera w grudniu. Od 4 stycznia weszła promocja z darmowym NL+400gb (bezpłatne jest oczywiście pierwsze odpalenie usługi NL). Pytanie czy uda się włączyć NL za 0zł na moim numerze aktywowanym pod koniec roku? ciekawe tym bardziej, że cały czas obowiązuje płatna (15zł) promocja z NL+400gb i obie promocje się wykluczają

biala1991: zależy co chcesz uruchomić,
nowe startery online za 5 zł mają opcję cykliczną NL za 31 zł. 5 dni jest na start, po tym czasie zamraża się na 3 miesiące gdy nie zapewnisz 31 zł na odnowienie. Jeśli uruchomisz promkę 2400GB to przy włączeniu opcji próbnej cyklicznej za 15 zł (CYKL na 816) dostaniesz 215 GB (15 GB z NL + 200 GB transzy z "2400GB"). Gdy wyślesz 4800GB na 811 i włączysz opcję próbną za 15 zł NL z 5G Pass (START CYKL na 813), wówczas wpadnie 425 GB (25 GB z NL + 400 GB transzy z "4800GB"). Promki można mieć aktywne jednocześnie, ale systemy operatora wykryją, którą opcję cykliczną uruchomisz, aby wpadła dana transza z promocji, czyli +200GB za opcję NL+15GB za 31 lub +400GB za opcję NL+25GB+5G za 35 zł.
Przypominam, że można wielokrotnie, za posiadaną kasę na koncie (z możliwością ewentualnej pożyczki do 5 zł) włączać no-limity - z tym, że wyłącznie aktywacja cyklicznego NL i/lub jego odnowienie powoduje przyznanie dodatkowych GB do no-limitu. Ważność i GB się sumują. Net z NL schodzi na końcu.
W Mój Orange jest możliwość wydłużenia tychże opcji, ale NIE powodują przyznania kolejnej transzy opcji z "2400GB" lub "4800GB".
nowe startery online za 5 zł mają opcję cykliczną NL za 31 zł. 5 dni jest na start, po tym czasie zamraża się na 3 miesiące gdy nie zapewnisz 31 zł na odnowienie. Jeśli uruchomisz promkę 2400GB to przy włączeniu opcji próbnej cyklicznej za 15 zł (CYKL na 816) dostaniesz 215 GB (15 GB z NL + 200 GB transzy z "2400GB"). Gdy wyślesz 4800GB na 811 i włączysz opcję próbną za 15 zł NL z 5G Pass (START CYKL na 813), wówczas wpadnie 425 GB (25 GB z NL + 400 GB transzy z "4800GB"). Promki można mieć aktywne jednocześnie, ale systemy operatora wykryją, którą opcję cykliczną uruchomisz, aby wpadła dana transza z promocji, czyli +200GB za opcję NL+15GB za 31 lub +400GB za opcję NL+25GB+5G za 35 zł.
Przypominam, że można wielokrotnie, za posiadaną kasę na koncie (z możliwością ewentualnej pożyczki do 5 zł) włączać no-limity - z tym, że wyłącznie aktywacja cyklicznego NL i/lub jego odnowienie powoduje przyznanie dodatkowych GB do no-limitu. Ważność i GB się sumują. Net z NL schodzi na końcu.
W Mój Orange jest możliwość wydłużenia tychże opcji, ale NIE powodują przyznania kolejnej transzy opcji z "2400GB" lub "4800GB".

Na tym numerze to w zasadzie żadnego NL z pakietem X GB na rok nie planuję utrzymywać ale skoro dają go w promocji, to bezpłatny NL chętnie przytulę
Smsy do aktywacji promocyjnych NL za 15zł i za 0zł wysyła się na inne numery więc mam nadzieję, że co najwyżej nowa darmowa promocja się nie uruchomi a nie pobiorą mi kasy za ewentualne włączenie niechcianej starej promocji za 15zł (bo regulaminowo tylko do niej się kwalifikuję).

Smsy do aktywacji promocyjnych NL za 15zł i za 0zł wysyła się na inne numery więc mam nadzieję, że co najwyżej nowa darmowa promocja się nie uruchomi a nie pobiorą mi kasy za ewentualne włączenie niechcianej starej promocji za 15zł (bo regulaminowo tylko do niej się kwalifikuję).
Mi "start" na 814 odrzuca bo starter sprzed 4 sty.
więc nie wiem co ty kombinujesz niby?
Pech to pech. Nigdy nie wiadomo co będzie jutro w orange
bo o tym oczywiście rozmawiacie?
https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 2b79834007
Tak na marginesie:
Promka za pierwsze zalogowanie MO nadal nie przedłuża złotówek?
A promka za zgody +200GB nadal przedłuża złotówki?
więc nie wiem co ty kombinujesz niby?
Pech to pech. Nigdy nie wiadomo co będzie jutro w orange

bo o tym oczywiście rozmawiacie?
https://dokumenty.orange.pl/bw/dokument ... 2b79834007
Tak na marginesie:
Promka za pierwsze zalogowanie MO nadal nie przedłuża złotówek?
A promka za zgody +200GB nadal przedłuża złotówki?
Zdarzały się promocje na start, które wchodziły na nowym numerze, pomimo że regulaminowo ten nr nie spełniał warunków, liczyłam że w tym przypadku też tak będzie, bo to różnica zaledwie kilku dni (karta aktywowana z końcem grudnia a promocja została wprowadzona 4 stycznia). Widzę, że nie ma co kombinować

Sory ale nie zwróciłam uwagi a teraz mam już włączone Więcej czasu na Internet.
A jeśli złotówki wygasną to do 7dni gdy są w zawieszeniu w okresie pasywnym można je wzbudzić w aktywne NL za 1 zł nadal?
A nie. Teraz złotówki chyba idą w zamrożenie, więc w dowolnym czasie można je odzyskać doładowaniem lub elastycznym czy tam NL za 1zł?
A czy w dobie drogich rozmów 59gr/min warto aktywować usługę "Taniej do wszystkich (31 dni - jednorazowa) za 9,00 zł" ????
W opisie jest że: "Tylko 9 groszy za minutę oraz SMS do wszystkich sieci przez cały miesiąc!" Choć nie wiem czy to aktualne dane.
Staruszkom szukam czegoś dla oszczędności, bo chcą na impulsy gadać tylko.
Do NJU jedno nie chce przejść, bo w Orange dają pare razy do roku darmowy NL, a poza tym przelewam kase na ten numer właśnie przelewami sms.
A nie. Teraz złotówki chyba idą w zamrożenie, więc w dowolnym czasie można je odzyskać doładowaniem lub elastycznym czy tam NL za 1zł?
A czy w dobie drogich rozmów 59gr/min warto aktywować usługę "Taniej do wszystkich (31 dni - jednorazowa) za 9,00 zł" ????
W opisie jest że: "Tylko 9 groszy za minutę oraz SMS do wszystkich sieci przez cały miesiąc!" Choć nie wiem czy to aktualne dane.
Staruszkom szukam czegoś dla oszczędności, bo chcą na impulsy gadać tylko.
Do NJU jedno nie chce przejść, bo w Orange dają pare razy do roku darmowy NL, a poza tym przelewam kase na ten numer właśnie przelewami sms.