Witam, mam taki problem (z tego co widzę wiele jest takich problemów w PL), została w mojej miejscowości wybudowana sieć światłowodowa (Fiberhost), jednak moja działka (dom nowowybudowany, jeszcze nie odebrany) została pominięta, w sensie na słupie jest dla mnie zostawiony zapas nitki, który jest wpięty do splittera, ale nie jestem dopisany do sieci (kiedy rozmawiałem z wykonawcą sieci, mówił że wszystko ustalił z Fiberhost i będzie w porządku, nie jest.). Fiberhost nie odpowiada na żadne formularze, maile, a ta ich pieprzona infolinia to jakiś żart, od sierpnia działam na internecie z telefonu, nie wiem co mam robić... Jakieś wskazówki ??
Przeciez wykonawca sieci Fiberhost NIE PODPINA pojedyńczych domów-jak oddadzą sieć dla innych operatorów(INEA jest włąscicielem ale T-mobile,Orange itd. tez będą dostepni-FIBERGOST udostepni na swojej stronie wykaz zadresów z dostępem dio światłowodu-trwa to średnio ok 2msc.od skończenia prac) i podpiszesz z kimś umowę np.z T-mobile to dopiero wtedy ten "kabelek" ze słupa dociągną do Twojego domu, założą ONT, dadzą router i będziesz miałe neta.
Moja wieś na lubelszczyżnie ponad rok temu oświatłowodowali z INEI(POPC robione przez FIBERHOST) i też kabelki na słupacg w krążkach zostawili osobne do każdego domu i dopiero konkretny dostawca dociągał ten kabelek do mojego domu(w moim przypadku T-mobile).