• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #99710  autor: domin
 28 sie 2006, 21:46
Nietypowe pytanie (a może typowe) - co byście wybrali:?Nokię E61 czy?Sony Ericssona K800i??Pytanie wynika z tego że przyjaciel ma te fony do wyboru za zeta..??Dzięki z góry!

domin

#99741  autor: Osk92
 28 sie 2006, 22:28
K800i- potem szybciutko bym go sprzedał, bo od patrzenia na niego mnie bolą oczka i kupił sobie co innego np. BS CL71 jakbym gdzieś znalazł :D

#99743  autor: ziomel
 28 sie 2006, 22:35
a do czego potrzebny twojemu kumplowi telefon??...bo to sa dwa rozne modele...i jeden sluzy do pracy(e61) a drugi do normalnego uzytku(k800i)...ten drugi mialem okazje uzytkowac w niemczeh i nie zrobil dla mnie piorunujacego wrazenie...menu prawie identyczne jak w k750/d750...ekran tez az za bardzo jak dla mnie powalajacy nie jest...takie moje odczucie..ale niech twoj kumpel sie okresli

#99778  autor: domin
 29 sie 2006, 00:06
Właśnie kolega nie jest tak do końca pewien. Zapewne telefon też wpłynie na użytkowanie...?Sam wiem co nieco o tych telefonach. Pytam bo może ktoś używa któregoś i zna dajmy na to jakieś wady??Np. bateria, jak się zachowuje w tych modelach...

domin

#99912  autor: uśmiechnięty
 29 sie 2006, 13:11
Moim zdaniem K800i. Jest dobry!
Aparat 3,2 mpx, karty pamięci i inne bajery.

Nokia E61 jest brzydka z wyglądu... podobna trochę do kalkulatora :P
doskonale nadaje się do pracy dzięki symbianowi, natomiast nie posiada choćby aparatu.

#100242  autor: Przemek
 30 sie 2006, 10:02
Osk92 pisze:K800i- potem szybciutko bym go sprzedał, bo od patrzenia na niego mnie bolą oczka i kupił sobie co innego np. BS CL71 jakbym gdzieś znalazł :D
Zamieniać lepszy telefon na gorszy, gratuluję :-) poza tym oba swoim wyglądem na kolana nie powalają :roll:

Ale do tematu: Wg mnie lepszym wyborem będzie SE K800i, oczywiście w dużej mierze zależy to od przeznaczenia telefonu (praca, rozrywka...). Oba prezentują się bardzo ciekawie, ale jeśli do pracy nie będzie potrzebny, to powinien brać K800i. W Nokii jest Symbian, przez co telefon na pewno może chodzić trochę wolniej, w dodatku jego rozmiary :oops: nie ma też aparatu, ale za to wyświetlacz jest lepszy... ciężki wybór, ale mój głos na SE :wink:

#100384  autor: MarcinK
 30 sie 2006, 16:01
Jeżeli przeznaczeniem telefonu są multimedia to wygrywa SE, ma aparat i to dobry.
Jednak jeżeli chodzi o zastosowania biznesowe to wygrywa Nokia, obsługuje Blackberry i inne rodzaje e-mail PUSH,
Również z wyglądu Nokia jest dla mnie ładniejsza :wink:

#100784  autor: domin
 31 sie 2006, 16:05
Pytanie identyczne jak na początku ale telefony inne: Nokia E60 kontra SPV C600?

domin

#100805  autor: piotrz
 31 sie 2006, 16:38
domin pisze:Pytanie identyczne jak na początku ale telefony inne: Nokia E60 kontra SPV C600?
Odpowiedź taka jak do poprzedniego pytania: Zależy co chcesz robić na telefonie...Jeśli chcesz telefon biznesowy to e60. jeśli do wszystkiego to c600. Obydwa ( wm i symbian ) systemy są bardzo dobre, telefony mają podobne wyświetlacze, podobne procesory podobne możliwości itp itd. Jednak każdy ma jakiegoś asa-nokia ma wifi, a spv ma aparat.

#100843  autor: domin
 31 sie 2006, 18:09
Piotrz dzięki taka odpowiedź jest satysfakcjonująca!

domin

#115901  autor: Pazdz
 22 paź 2006, 00:40
Jeżeli nie zależy ci na aparacie w telefonie, to bierz E61. Symbian to nieograniczona możliwość rozbudowy telefonu. E61 ma dobrej jakośi odtw. mp3, którego możliwości mozna poznać po podłączeniu słuchawek stereo. Głównym powodem, dla którego kupiłem ten telefon, to WLAN. Pomimo swoich gabarytów nie żałuję tego, bo uważam, że to świetny wybór.

A do SE nie mam przekonania, bo mam nie miłe doświadczenia z modelami T630, K700i i K750i. ;-)

P.S. Może mi ktoś powiedzieć jakiej rozdzielczości jest tapeta w E61??? Wyświetlacz jest 320x240, a tapeta inna, bo ograniczona przez górny i dolny pasek (poziom baterii etc., fuckcje etc.). :?: Będę wdzięczny. :D

"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ktoś mógłby nie zauważyć różnicy"

#115910  autor: KPMKAT
 22 paź 2006, 01:42
Pazdz - jak Twoja nokia srpawuje siepod względem żywotności joya - czy nie luzuje się wraz z upływem czasu bo taką opinię przeczytałęm na teście jednego z portali ...

Do autora tematu: a może poczekać i jeśli $$ masz w kieszeni to kupić W950i -- mega mozliwości, extra wygląd i dotykowy ekran !!!

Co słychać u Ciebie [you] ...

#115970  autor: Pazdz
 22 paź 2006, 12:05
KPMKAT, dżojstik ma minimalny luz, ale sprawuje się bardzo dobrze i nie ma z nim problemów. Pisanie smsów??? Bajka. Bez problemu znajduje dostepne sieci WLAN. Bynajmniej ja jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. A wyświetlacz??? NIeraz mam wrażenie, że jest lepszy od mojego LCD, przed którym siedzę.

"Nigdy nie kłóć się z głupcem, ktoś mógłby nie zauważyć różnicy"