Użytkownik
Ranga
Stary wyjadacz
Widzę że jest możliwość rejestracji poprzez MojeID więc jest więcej banków do wyboru.biala1991 pisze: ↑11 paź 2023, 11:29Jakiś geniusz to wymyślił, zakup online a potem zapłata gotówką przy odbiorze. Myślałam że może ten kurier ma też za zadanie od razu zarejestrować nr ale nie, rejestracja we własnym zakresie, kurier ma tylko pobrać kasę za starter, bo Orange wprowadza zakupy online ale bez możliwości zapłaty online, parodia![]()
Mamy za to postęp w kwestii rejestracji online chociaż jak dla mnie proponowana wersja jest niezbyt satysfakcjonująca. Z opisu na stronie Orange wynika, że trzeba sfotografować obie strony dowodu i twarz a nie bardzo mam ochotę wysyłać gdzieś takie zdjęcia i zastanawiać się kiedy to wyciekniebrakuje mi rejestracji przez moje ID, które ma TM. W Orange też niby jest rejestracja przez bank ale myślę, że tu się nic nie zmieniło i dostępny jest nie dowolny bank a wyłącznie ING. Szkoda, że zapomnieli o tym wspomnieć na stronie i podają szumnie: "Rejestracja przez bank" zamiast: "Rejestracja przez bank ING". Ktoś kto kupuje ten starter a nie chce robić zdjęć dowodu i twarzy i liczy na rejestrację online w opcji bankowej, może się naciąć, kiedy się okaże, że ma konto w innym banku niż ING.
na stronie https://www.orange.pl/view/zarejestruj-numer Wybierasz opcję przez twój bank wpisujesz numer tel i 4 ostatnie cyfry nr kartybiala1991 pisze: ↑20 paź 2023, 10:30Gdzie to widzisz? Na stronie Orange Zarejestruj nr poza znaną od dawna metodą rejestracji przez sms są jeszcze 2 opcje: przez bank oraz z wykorzystaniem zdjęć dowodu i twarzy. Rejestrowałeś nr przez bank i to jest ta opcja przez moje ID? Jeśli tak to informacja nie jest precyzyjna, bo powinni wprost napisać moje ID, nie jestem pewna ale chyba nie każdy bank oferuje moje ID więc info rejestracja przez bank może być mylące.
Bez startera nie da się przejść formularza, żebym mogła dokładnie sprawdzić jak to wygląda.
Jeśli wiedziałeś, że w Orange można zarejestrować nr przez moje ID to dlaczego nie napisałeś o tym kiedy pytałam 11.10? (post zacytowany przez Window). Na stronie brak jest jasnej informacji, można to dopiero sprawdzić kiedy mamy starter i zaczniemy cały proces rejestracji. Window to zrobił i podzielił się wiedzą, za co mu dziękuję i wtedy zjawia się Karlos ze swoim, że to żadne odkrycie