Szkoda że nigdzie w swoim "helpie" o tym nie wspominają

Jedynie jedna jakaś strona banku wskazuje że jest 25 transakcji offline (velobank). Żaden inny bank (a przynajmniej ja się nie doszukałem, ale tez specjalnie jakoś głęboko nie grzebałem) jak również samo Google nigdzie nie pisze o żadnych limitach płatności offline, stąd moje założenie że mogło to być nieaktualne.
Szkoda, że Google nie wymienia tego jako jednej z przyczyn braku możliwości wykonania płatności, być może komuś by to pomogło w rozwiązaniu swojego problemu

A tak są wszystkie możliwe przyczyny, ale nie bycie offline przez czas iluś tam transakcji
PS. Swoją drogą jest to swego rodzaju głupie rozwiązanie i powinno być zrobione analogicznie jak zwykła plastikowa zbliżeniowa karta płatnicza, toż to NFC jest przecież komunikacją dwustronną... Z drugiej jednak strony, jeśli ten limit wynosi 25 transakcji, a być może wartość ta jest ruchoma i każdy bank może ją zwiększyć (tego nie wiemy) to i tak to jest na tyle dużo, że przeciętny "Kowalski" w końcu znajdzie dostęp do internetu zanim wykorzysta ten limit. No i wiadomo - "odnawianie" "tokenów" przez terminal płatniczy bardzo skomplikowałoby sprawę