koszalineo941268 pisze: ↑30 lip 2023, 10:30
Nie czytałeś umowy przed jej podpisaniem?
Czytałem też cennik i jak byk jest, że w BEZLIMIT 30 pakiet w UE wynosi 9,82 GB tymczasem VECTRA obcina go do 8,63 GB. I co ? Jak widać VECTRA w **** ma własne zapisy, ale my abonenci mamy stosować się do nich (waloryzacja) jak świętość ?
I aby nie było: 19 lipca złożyłem w tym temacie reklamację. Czekam 14 dni na odpowiedź. Na razie jest cisza. Wyślę skargę do UOKiKu jak tylko otrzymam odpowiedź z VECTRY. Jak nie otrzymam, też poleci. Teraz pomimo 9,82 GB płacę już za nadwyżkę ponad 8,63 GB. Czyli płacę za coś co mam w abonamencie. Płacę nie tylko ja, ale płacą tysiące klientów, których VECTRA kroi po przekroczeniu 8,63 GB choć powinna kroić po 9,82 GB w BEZLIMIT 30 GB.
PS. W BEZLIMIT 10 też pakiet obcięty w stosunku do cennika z 1 lutego 2023, choć nie tak dużo. Kasa od nieświadomych klientów Vectry płynie szerokim strumieniem, zwłaszcza teraz w wakacje ...
Karlos20 pisze: ↑30 lip 2023, 11:46
Aby stwierdzić fakty, choć wiele osób skrytykuje mnie, że bronię operatora - nadal po podwyżkach ceny są lepsze, niż zarówno u konkurencji, jak i porównując to od stawek cennikowych (22,99 vs 45 zł) przy opcji BEZLIMIT 30GB bezterminowo.
Piszesz to z uporem maniaka, ale jakby oferta była cennikowa czyli 45 zł za BEZLIMIT 30 GB to na palcach jednej ręki można by wówczas policzyć przyrost abonentów Vectry a nie jak teraz blisko 5 tys. na kwartał. Nadto jak widać dalej w ofercie bezterminowej BEZLIMIT 30 jest oferowany za 19,99 zł czyli biznes się spina, a u starych się nie spina i wymusza się na nich wzrost o 15%. Bez jaj.