• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 383 z 683
  • 1
  • 381
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 683
 #1152427  autor: KC-KARLOS
 27 cze 2023, 21:32
pingpong123a: bawiłem się tak, wyciskając z nich jak najwięcej soków, o którym Was informowałem w tym wątku. Niestety, tym co zrobili, na OFNK i "dużego" Orange się "obrażę". Czas troszeczkę przyciąć koszty i łapać więcej promocji za jak najmniej. Oczywiście dalej podtrzymuje te fajne opcje, o których pisałem ostatnio, ale musicie uważać, bo coś może nie zadziałać - przykładów nie musicie daleko szukać.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1152430  autor: KC-KARLOS
 27 cze 2023, 21:58
...i to po raz kolejny. Znów pamiętny Play mi się przypomniał...

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1152441  autor: forum_tg
 28 cze 2023, 04:52
Karlos20 pisze:
27 cze 2023, 15:55
babciagienia1p: ciekawy pomysł, ale na odpowiedź 30 dni.
darekka: dzwoniłem w tej sprawie - "doradczyni" nic z tym nie może zrobić i powołuje się na odpowiedź z reklamacji - wyczerpana droga reklamacyjna. I po co mam te screeny wysyłać, skoro oni w tym zajebiaszym skynecie mają wszystko, co było na moim koncie.
Nie pisz już do Orange, tylko zrzuty uruchomionych usług wrZ z twoimi reklamacjami i ich odpowiedziami i oficjalne pismo przez epuap do Prezesa UKE

Po co się męczyć z operatorem, zachować drogę formalną i tyle, tj. reklamacja odwołanie i pismo do UKE że szczegółami
Pracownicy operatorów nie mają takiej wiedzy, więc nie oczekujmy poprawnych odpowiedzi
 #1152446  autor: neotele
 28 cze 2023, 07:42
Karlos20 pisze: dzwoniłem w tej sprawie - "doradczyni" nic z tym nie może zrobić i powołuje się na odpowiedź z reklamacji - wyczerpana droga reklamacyjna. I po co mam te screeny wysyłać..
W tego typu sytuacjach wysyłam, mimo wszystko, ponowną reklamację (emailem lub poprzez czat - akurat w Orange to dobrze działa), pisząc coś w stylu:
"wnoszę o ponowne rozważenie zgłoszonej sprawy, ponieważ rozpatrujący ją wcześniej konsultant popełnił błąd rzeczowy, tj.: [tu podaję dokładnie jaki błąd został popełniony], co doprowadziło do błędnej decyzji w sprawie mojej reklamacji."
[Tu podaję dokładny opis sytuacji, wraz z załącznikami]

I nie poddawaj się, skoro masz rację!
 #1152449  autor: darkzpf
 28 cze 2023, 08:38
zulu144dwa pisze:
27 cze 2023, 12:15
darkzpf :
Na numerze tymczasowym wykonaj od razu punkt 3 jak zdążysz:
3. Aktywujesz w aplikacji 20GB na 20dni i znów dostajesz to na rok
bo aktywacja do 30.06.2023
dzięki za odpowiedź
Ale do punktu 3. potrzebuję aktywować aplikację (punkt 2.) - czy zrobić wszystkie punkty na tymczasowym tylko bez doładowania?
 #1152456  autor: KC-KARLOS
 28 cze 2023, 09:48
kelcior: zgody wyrażasz smsem o treści TAK na 80290. Po otrzymaniu bonusu logujesz się do Mój Orange i odznaczasz zgody marketingowe własne i partnerów, czy transmisyjne.

#1152458  autor: KC-KARLOS
 28 cze 2023, 10:08
kelcior: masz za krótki staż, musisz poczekać. Zgodami możesz zarządzać w każdej chwili w Mój Orange.

#1152460  autor: KC-KARLOS
 28 cze 2023, 10:13
kelcior: to od Ciebie zależy. Info masz rozpisane w MO.

#1152463  autor: babciagienia1p
 28 cze 2023, 10:25
@kelcior
Za wcześnie wysłałeś zgodę (taki jest skutek TAK => 80290). Bonus 10,- zł wraca dopiero po 33-dniowym stażu w sieci. Nie wiadomo jak system zareagował na Twój SMS. Sprawdź w MO i jeśli zgody są aktywne, dezaktywuj je. Może po 33 dniach od aktywacji startera dostaniesz bonus, po ponownym wysłaniu SMS-a...
 #1152464  autor: KC-KARLOS
 28 cze 2023, 10:32
babciagienia1p: ponowne wysłanie TAK na 80290 gdy numer osiągnie 33 dniowy staż spowoduje przyznanie bonusu i ponowne włączenie zgód marketingowych. W innym wypadku włączą się zgody, a bonusu nie będzie.

kelcior: tak trudno zalogować się do MO i sprawdzić? Takie to trudne? Ech...
Logujesz się > Ustawienia > Zgody - Pokaż. Następnie klikasz na przełącznik "nie wyrażam zgody" w polach:
1) Zgadzam się na udostępnienie partnerom Orange mojego ogólnego profilu abonenta, w celu prezentacji w Internecie dopasowanych reklam.
2) Zgoda na udostępnianie przez Orange Polska S.A. obecnym i przyszłym Partnerom Orange danych osobowych w celu marketingu bezpośredniego.
3) Zgoda na przesyłanie przez Orange Polska S.A. informacji handlowych środkami komunikacji elektronicznej.
4) Zgoda na wykorzystanie przez Orange Polska S.A. danych osobowych w celu marketingu bezpośredniego obecnych i przyszłych Partnerów Orange.
5) Zgoda na kontakt na numery telefonów dostępne Orange Polska S.A. w celu marketingowym.
6) Zgoda na używanie przez Orange Polska S.A. automatycznych systemów wywołujących w celu marketingowym.
7) Zgoda na wykorzystanie i analizowanie przez Orange Polska S.A. moich danych transmisyjnych, w tym danych lokalizacyjnych, w celu tworzenia anonimowych zestawień statystycznych, które mogą być udostępniane innym podmiotom (w tym przez profilowanie).
8 ) Zgoda na wykorzystanie przez Orange Polska S.A. danych transmisyjnych, w tym danych lokalizacyjnych, w celu marketingu bezpośredniego (w tym poprzez profilowanie w oparciu o te dane).

Zalecam też odmówić zgodę na umieszczenie numerów na koncie Mój Orange w Spisie Abonentów.

Opcje:
> Zgoda na przetwarzanie przez Orange Polska S.A. danych osobowych w celu weryfikacji wiarygodności płatniczej u innych przedsiębiorców telekomunikacyjnych i podejmowanie zautomatyzowanych decyzji w oparciu o uzyskane od nich informacje.
> Zgoda na rozliczanie należności z wielu numerów abonenckich na wspólnym koncie abonenckim (dotyczy usług łączonych).
> Upoważnienie Orange Polska S.A. do weryfikacji danych dotyczących mojego wymagalnego zadłużenia w Biurach Informacji Gospodarczej.

dotyczą ofert abonamentowych i są wymagane do podpisania umowy z Orange Polska.

Zalecam włączyć te zgody:
* Zgoda na wykorzystanie przez Orange Polska S.A. adresów e-mail lub numerów telefonów w celach obsługowych.
* Zgadzam się na wykorzystanie przez Orange Polska S.A. cech biometrycznych mojego głosu, również tego utrwalonego w nagraniach wcześniejszych rozmów, w celu weryfikacji tożsamości i uprawnień dostępu do mojego konta w Mój Orange na różnych urządzeniach, podczas połączeń z infolinią i na czacie.

Dlaczego? To ułatwi kontakt z operatorem w sprawie zgłoszeń czy ewentualnych reklamacji oraz ułatwi identyfikacji/logowania np. poprzez infolinię.

#1152465  autor: kelcior
 28 cze 2023, 10:41
Napisałem na czacie i konsultant potwierdził że mam włączone wymagane zgody, zobaczymy po 33 dniach.
Mam jeszcze jedno pytanko bo włączyłem sobie tą usługę "Numer bez limitu" i rzeczywiście nie utraciłem bonusowego RWK za przeniesienie numeru tylko nie pomyślałem że to działa tylko w przypadku kiedy mamy aktywne połączenia wychodzące gdzie u mnie to tylko 24 dni, jest jakiś tani sposób żeby to maksymalnie wydłużyć?
 #1152467  autor: KC-KARLOS
 28 cze 2023, 10:45
kelcior:
masz kilka możliwości, najtańszy to no-limit i 0,5 GB na 1 dzień za 1 zł. Wówczas kasa główna i bonusowe GB są ważne miesiąc.
Nie włączaj Konta Ważnego Rok za 9 zł - wyklucza się z "Numerem Bez Limitu", jeśli wyrazisz na to zgodę, wyłączysz darmowy numer, a kasa będzie ważna rok. Alternatywnie za 3 zł/mies. możesz mieć odpłatny odpowiednik NBL czyli "Twoje Numery", które nie wykluczają się z KWR za 9 zł.

#1152469  autor: KC-KARLOS
 28 cze 2023, 10:49
kelcior: w tym wypadku zmieni się ważność kasy. Korzystniejsza ważność innych parametrów się nie zmieni. Spokojnie.

• Strona 383 z 683
  • 1
  • 381
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 683
  • 1
  • 381
  • 382
  • 383