Dzień Dobry. Mieszkam w dużej miejscowości-Lekowo , ( województwo zachodniopomorskie, powiat świdwiński, gmina świdwin). W mojej miejscowości trwają obecnie prace związane z budową światłowodu w ramach POPC przez firmę Orange. Cała wioska zostanie podłączona do światłowodu oprócz największego osiedla bloków w wiosce pod adresami Lekowo 44, 44a, 44b są to trzy duże bloki. Korespondowałem w tej sprawie z POPC, odpisali mi oni, że wyżej wymienione adresy znalazły się wykazie punktów do podłączenia światłowodu, jednak firma Orange odrzuciła nasze osiedle i nie będzie realizować tych trzech punktów adresowych, gdzie mieszka najwięcej mieszkańców wsi , działanie Orange jest nieekonomiczne, skoro ciągną światłowód do jednego domku oddalonego około 1km od wioski, a największego osiedla gdzie mieszka 36 rodzin odrzucają z projektu, mimo, że do skrzynki ze światłowodem jest parę metrów, nie mówiąc już, że w blokach mieli by więcej klientów, ogólnie ludzie u mnie na osiedlu są zbulwersowani, że jako jedyni ze wsi zostaliśmy wykluczeni przez Orange z projektu światłowodu, co możemy zrobić, żeby nas także podłączyli, może jest tu na forum jakaś osoba, która może coś zdziałać w tej sprawie, czujemy się wykluczeni przez firmę Orange i jest nam smutno. Z góry dziękuję za pomoc.