Wschodnie krańce powiatu grójeckiego: Słomczyn, Nowe Grobice.
3G wyłączone 13-14.02. Nadal brak L900 w eterze.
Dziś ponownie sprawdziłem stację w Nowych Grobicach przy linii kolejowej Wawa-Radom i.... chyba jest odpowiedź. Nadal nie ma L900. Jednak zastałem na stacji złomiarz... tfu, techników

Otóż tak to wyglądało do tej pory:
https://goo.gl/maps/BDMERNa6oSKDgoaK8
Wszystko wskazuje na demontaż anten i umieszczenie jednej nowej. Chyba standardowy Huawei. Co jak na stację, która raczej obsługuje większy teren jest takie sobie. Postaram się obadać stację ponownie za jakiś czas.
Także odpalenie L900 na części stacji chyba wiąże się z wizytą techników. Nie wiem czy jest to robione niejako "przy okazji" by zmienić graty tak by już wszystko było gotowe pod przyszłe umieszczenie anten i gratów pod 5G.
Mixiorek pisze: ↑19 mar 2023, 17:55
Tak naprawdę nie wiedziałem gdzie umieścić. Jeszcze nie ma pozwolenia radiowego.
Kępa Okrzewska, gmina Konstancin-Jeziorna, tuż przy granicy z warszawskim Wilanowem. Przy samym wale wiślanym.
Hmmm. Mam zagwozdkę.
Przez przypadek przejechałem dziś obok z tragarzami

Tak jak w Nowych Grobicach trwały właśnie prace

ale zagwozdka polega na tym, że:
1. Anteny wiszą mniej więcej na wysokości 2/3 wieży
2. Anteny to na moje oko 2x standardowy Huawei
3. Jest jeden kontener pod wieżą (na dziś)
To ostatnie wskazuje moim zdaniem na... Play ale to pierwsze już chyba niekoniecznie. Punkt drugi dotyczy niestety trzech operatorów. Choć może Orange nie montował by już dwóch anten gdy na wielu warszawskich lokalizacjach mają akcję zdjęcia jednej z anten. Jednak jeżeli to stary projekt Orange to może już musieli tak na początku zrobić.
Jest zagwozdka.
Muszę jeszcze zobaczyć jak to jest rozwiązane na Ruczaj bo tam też jest wieża Emitela i też wiszą dwie anteny Huawei na sektor dla obu sieci (Play i Orange).
P.s.
Niestety śpieszyłem się i nie zatrzymałem się by zagadać do ekipy.