Dziewięcierz (pow. lubaczowski, gm. Horyniec-Zdrój) - mała wieś, w większości lasy, do granicy z Ukrainą ok. 600-700m (od mojego punktu testowego
lokalizacja). Z zasięgiem jest moim zdaniem dość ciekawie, czas przejść do rzeczy.
Dowieszka T-Mobile na maszcie Plusa, maszt mieści się obok budynku świetlicy wiejskiej, pierwsze pozwolenie T-M znalazłem z 2007 roku, nie wiem od kiedy działa. Obiekt Plusa jest od 2006 roku, taka data widnieje na kontenerze.
Na stacji są 3 sektory o trochę dla mnie nietypowej konfiguracji. Pierwsze dwa działają tylko w GSM900, trzeci sektor działa w... GSM900, UMTS900, LTE1800/2100 i w dodatku Fake5G (w przypadku Orange, dla T-Mobile LTE900 zamiast UMTS). Trzeci sektor jest skierowany w stronę Werchraty, więc zasięg LTE prawdopodobnie tam jest (niestety nie sprawdzałem) Radiolinii nie ma, jest tylko Plusowa, czy T-Mobile stosuje dosył światłowodem? Dla mnie ciekawa jest taka konfiguracja, Plus i Play mają maksymalnie UMTS2100 (stacja Playa jest oddalona o 500m w linii prostej, o niej też napiszę). Z zasięgiem LTE, jest różnie. W budynku świetlicy RSRP wynosiło ok. -117dBm. 800m na południe od stacji sygnał był trochę kiepski (ok. -120dBm, pomiary amatorskie w aucie, więc też trochę straty jest). Tak to zrzucało tylko do 2G i czasem wracało na LTE. Nie robiłem pomiarów trochę dalej od stacji (np. w Werchracie), ale może przyjdzie na to jeszcze pora. Poniżej zdjęcia i wyniki testów (zdjęcia mogą być kiepskiej jakości, za co przepraszam). Wyniki testów robiłem z kartą Orange. Jeśli zdjęcia mogą być niewyrażne, po kliknięciu na zdjęcie można je załadować w wyższej rozdzielczości, w innym wypadku tutaj są zdjęcia
folder na GDrive.

Jeśli to zdjęcie można przybliżyć, to na 3 sektorze (tym wysuniętym, ten po prawej od radiolinii Plusa), to są wpięte kilka portów, można porównać do tego 2 sektora (na lewo od radiolinii), gdzie jest wpięty jeden port.

NetMonster na zewnątrz (wiem że jasny motyw, ale było jasno na zewnątrz):

Wewnątrz budynku świetlicy:

I wyniki testów (nie wiem przy jakiej bliskiej odległości się takie testy prędkości robi, u mnie to było 40m):
Fake5G:

LTE1800+LTE2100: