Czy ktoś próbował wariantu z doładowaniem za 5 zł i w drodze reklamacji aktywacji pakietu 200 GB powołując się na zapis Art. II pkt. 2 regulaminu ("...konto zostało doładowane dowolną kwotą w aplikacji Play24...")?babciagienia1p pisze: ↑13 sty 2023, 16:53Sprzeczne zapisy w regulaminie. W końcu ile trzeba doładować? Dowolną kwotą czy 10,- zł?
II.
2 Pakiet możesz włączyć wyłącznie raz dla jednego numeru telefonu i pod warunkiem, że Zestaw Startowy został Aktywowany w okresie trwania Oferty Promocyjnej i konto zostało doładowane dowolną kwotą w aplikacji Play24
Warunkiem przyznawania Pakietu jest:
3.2.Doładowanie konta w okresie 30 dni od próby aktywacji za minimum 10 zł w aplikacji Play24,
- Wiesz coś o nowej promocji u operatora? Podziel się tutaj z innymi użytkownikami!
Regulamin forum: W tym dziale, można dowolnie rozwijać tematy związane z różnymi promocjami bonusami i innymi podobnymi.
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Pamiętaj!
Przy zakładaniu tematu proszę dopisywać prefix!
[ABO]-ABONAMENT
[KARTA]-KARTA
[@]-internet
[INNE]-NIE DOTYCZY/INNE
Powiem skromnie, że nie próbowałem.koszalineo941268 pisze: ↑14 sty 2023, 14:11Czy ktoś próbował wariantu z doładowaniem za 5 zł i w drodze reklamacji aktywacji pakietu 200 GB ...

Po doładowaniu za 5 zł w apce nie można włączyć 200GB. Niby coś zaczyna się włączać ale po chwili wyskakuje błąd. Tak więc potwierdzam, że tylko 10 zł. Fajnie że przedłużyli, choć zapewne za chwilę jak wszystkie "internety" się uruchomią to transfery znowu będą takie sobie.
admundo: u mnie od kilku miesięcy jest 1-3 mbps (lepiej na 5G, 3-13 mbps miejscami), a inne sieci, nawet Orange mają minimum 30 mega. Play chwali się pięknym marketingiem, że budują nadajniki - a w praktyce nie jest tak kolorowo.

Odkąd Orange zaczął sypać GB jak z rękawa - w 3G mam przeciętnie 1-1,3 Mbit. W 4G jest nieco lepiej, ale 30 Mbit to tylko w bezposredniej widoczności BTS. Dlatego nawet przestałem ładować konto w Orange pod kątem GB, bo Bagietki zrobiły gigabajtowy paśnik dla Chomików Biznesu, ale z kiepską karmą.
Tak więc w praktyce jest jak zwykle - co tanie to byle jakie...

Każdy orze tak jak może

Proponuję złożyć operatorom propozycję utworzenia usług priorytetowych/przepustowości gwarantowanych, tak jak to ma wielu dostawców internetu - oczywiście kalkulowanych tak samo, czyli kilka razy drożej niż usługi bazowe. Myślisz, że znajdzie się tłum chętnych na plan za np. 200zł/mies.?
W moim przypadku jest tak, że starter 100GB odpaliłem daaawno temu, bo net fioletowych od wielu miesięcy działa cienko (LTE - 3-5Mbit w dzień, 10-15Mbit w nocy) we wszystkich lokalizacjach, w których spędzam w sumie ponad 90% czasu.
i na tym zakończmy analizę innych tematów związanych z chomikowaniem, rozdawaniem GB.
Wracamy do głównego wątku.
Wracamy do głównego wątku.
te 10 zł z zasilenia zostaje potem na koncie do wykorzystania?
@TomLee
Tak.
Tak.
Przynajmniej mały plusik, choć wolałem jak startując odnowę nie trzeba było nic robić 

Wygląda na to że promocja na 200gb na start przedłużona do 30.06.2023r.
Tutaj regulamin
Aktywacja możliwa kodem *111*1219*1# Doładowanie 10zł obowiązkowe.
https://www.play.pl/nowy/kampania/2000gb
Na takiej samej stronie z kampanią 100gb dalej wisi stary regulamin ważny do 31.03.2023
Może by moderator zmienił tytuł wątku albo dodał że dotyczy 200gb bo 100gb już dawno nieaktualne.
Tutaj regulamin
Aktywacja możliwa kodem *111*1219*1# Doładowanie 10zł obowiązkowe.
https://www.play.pl/nowy/kampania/2000gb
Na takiej samej stronie z kampanią 100gb dalej wisi stary regulamin ważny do 31.03.2023
Może by moderator zmienił tytuł wątku albo dodał że dotyczy 200gb bo 100gb już dawno nieaktualne.
Jakie prędkosci są realne w Play, w 3G, w ramach tej promocji
Pytam, bo podobne sypanie GB w Orange skończyło się na 1 Mbits, w porywach 1,5 (3G), i nie chciałbym doświadczyć podobnych "wrażeń" w Play, w dodatku płacąc za to całe 10 pln, które przecież piechotą nie chodzi.

Pytam, bo podobne sypanie GB w Orange skończyło się na 1 Mbits, w porywach 1,5 (3G), i nie chciałbym doświadczyć podobnych "wrażeń" w Play, w dodatku płacąc za to całe 10 pln, które przecież piechotą nie chodzi.

Przełączyłem na 3G i speedtesty w zależności od wersji pokazują 3-5 mbps
R.Mandano: u mnie sypanie GB w Play powoduje spadki prędkości do 1-3 mbps w LTE, w 3G podobnie. Przez cały dzień. Codziennie. I te notoryczne wywalanie z roamingu krajowego Orange, a zgłoszenia do obsługi nie pomagają. Dlatego jestem na co dzień u pomarańczki 

@R.Mandano
Właśnie ostatnio korzystam. Nie zauważyłam zmian. Laptop z modemem 3G. Co ciekawe twardo trzyma sieć macierzystą, mimo że testowym telefonom leżącym obok zdarzają się częste zrzuty do RK Orange, co widać na wyświetlaczach. Laptop z kartą Play potrafi trzymać się bez rozłączania z siecią nawet kilka dni. Praktycznie jest włączony non stop.
Właśnie ostatnio korzystam. Nie zauważyłam zmian. Laptop z modemem 3G. Co ciekawe twardo trzyma sieć macierzystą, mimo że testowym telefonom leżącym obok zdarzają się częste zrzuty do RK Orange, co widać na wyświetlaczach. Laptop z kartą Play potrafi trzymać się bez rozłączania z siecią nawet kilka dni. Praktycznie jest włączony non stop.
marcin19883: możliwe, jeśli Play nie dba o już istniejące lokalizacje, wewnątrz budynków.
Nawet Vectra mobilna lepiej działa na lejku 1 mbps, takie kuriozum...
Malbork, miasteczko turystyczne - blisko 38 tys. mieszkańców, gdy inne sieci mają dużo lepszą jakość transmisji danych, tylko Play kuleje. A pomyśleć, że wiele lat temu chwaliłem fioletowych... Wstyd.
Nawet Vectra mobilna lepiej działa na lejku 1 mbps, takie kuriozum...
Malbork, miasteczko turystyczne - blisko 38 tys. mieszkańców, gdy inne sieci mają dużo lepszą jakość transmisji danych, tylko Play kuleje. A pomyśleć, że wiele lat temu chwaliłem fioletowych... Wstyd.

NIe pisz w imieniu całej populacji, bo Ziemia niedawno przekroczyła 8 000 000 000 jednostek ...marcin19883 pisze: ↑29 mar 2023, 19:25To niemożliwe. To nie czasy, kiedy to ludzie nie mieli internetu szerokopasmowego. Już nikt nie ściąga całego internetu jak kiedyś.

200 GB jest niezbędne, kiedy stałe lącze zastrajkuje, a ty masz pilną misję do wykonania. Wtedy sięgasz po kartę z szuflady, a tam prędkość jak wczesne ADSL od France Telekom.

Ale proszę o konkretne prędkości w 3G w ramach tej promki Play - Karlos podał konkret, a inni uprawiają poetykę ...

@R.Mandano
Konkretne prędkości nic Ci nie dadzą, bo wszystko zależy od lokalizacji.
Pytałeś o 3G. 5-9 Mbps. Jeszcze raz powtórzę, Nie zauważyłam pogorszenia, a nawet jest lepiej (stabilność i prędkości) niż przed sypaniem gigabajtami.
Konkretne prędkości nic Ci nie dadzą, bo wszystko zależy od lokalizacji.
Pytałeś o 3G. 5-9 Mbps. Jeszcze raz powtórzę, Nie zauważyłam pogorszenia, a nawet jest lepiej (stabilność i prędkości) niż przed sypaniem gigabajtami.
Zgadza się - pytałem o 3G.
I tak masz całą dobę, piątek, świątek i niedzielę