Użytkownik
mariusz9a
Akurat ja to rozumiem. Tylko że wcale nie musisz mieć certyfikowanego telefonu żeby działało na nim VoWiFi i VoLTE. Problemem są głównie producenci telefonów, którzy nie implementują konfiguracji operatorów i dlatego nie działa. Certyfikacją to akurat aktualnie zakrywa się tylko Orange (tylko nie wiadomo dlaczego, bo już chyba we Flex ta certyfikacja nie jest potrzebna żeby działało). U pozostałych operatorów - producent telefonu zaimplementował poprawnie ich konfigurację to po prostu działa. I tyle. Żadna wielka filozofia za tym nie stoiVieslav pisze:Nie rozumiesz. To nie o to chodzi, żeby świat stał w miejscu, tylko o to, żeby każdy mógł swobodnie korzystać z dostępnej technologii. Mnóstwo osób ma kupione smartfony z wolnego rynku, czasem importowane i co? Mimo, że telefon natywnie obsługuje VoLTE to nie ma certyfikacji i rozmowa będzie leciała przez 2G. Tak jest z moją Xperią, która natywnie obsługuje zarówno VoLTE jak i WiFi Calling, ale u żadnego operatora nie uświadczyłem. Więc póki co rozmowy lecą po 3G. I szczerze mówić nie interesuje mnie, czy w dłuższej perspektywie czasu będę miał rozmowę HD po 3G czy zwykłą po 2G, bo to nie jest aż tak istotny element mojego życia, żebym miał się aż tak przejmować.
Takie rozwiązanie istnieje od dłuższego czasu. Kwestia producentów telefonów, by chciało im się z niego korzystać a telekomom - wrzucać swoje ustawienia.IC_Current pisze: ↑17 mar 2023, 08:45
Tu raczej zamiast standaryzowania co do przecinka każdą usługę, może warto byłoby wdrożyć coś na kształt repozytorium ustawień dla IMS prowadzone przez którąś organizacje standaryzujacą. Operator wgrywa do repozytorium swoje ustawienia dla każdej usługi, podpisuje cyfrowo a producenci wgrywają podpisane pliki. Operator sprawdza podpis cyfrowy i jeśli się zgadza akceptuje urządzenie w swojej sieci. Można nawet pójść dalej i takie pliki z repo dystrybuować za pośrednictwem Google Play czy OTA producentów. Jesteś w roamingu - telefon pobiera automatycznie plik danego operatora z repo.
Niestety, ale te rozwiązania to raczej tylko moje majaki na obecnym, zaawansowanym już etapie wdrożenia usług.
Wszystko się zgadza. Gdy połączyłem się przez QPST (narzędzia diagnostyczne Qualcomm, to było możliwe dodanie ręcznie plików konfiguracyjnych modemów. Były też takie gotowe, czyli deutsche telekom dla T-Mobile oznaczony jako PL oraz ciekawostka Orange PL oraz P4 Play.
To prędzej od telefonu zależy, bo ja tego nie zauważyłem nawet w teście z Heyah.marcin19883 pisze: ↑24 mar 2023, 16:56Czasami zdarzają się lagi w Heyah01, gdy dzwonię przez Wifi Calling. Pomaga rozłączenie się i ponowne połączenie.
Od Androida 6 operatorzy mają możliwość stworzenia aplikacji dostarczającej m.in. ustawienia APN, VoLTE i VoWiFi. Wystarczy, aby była podpisana certyfikatem obecnym na karcie SIM. W Polsce chyba żaden operator nie stworzył takiej aplikacji, a jest to dość prosty sposób na znaczne poszerzenie listy obsługiwanych telefonów.
Dziękuję za wyjaśnienie, w 5G jest to rozegrane lepiej czy powrózka z rozrywki? Teoretycznie telefon z 5G powinien już wspierać VoLte... ale w PL