Czy zgody na przetwarzanie danych udzielone nju są współdzielone czy rozdzielne z resztą usług świadczonych przez Orange?
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
koszalineo941268: Nju działa na innych systemach (za wyjątkiem nju komórkowego - który działa na platformie Flexa), ale dane przekazujesz dla Orange Polska SA, aby świadczyli usługi w ramach nju, a w kwestiach marketingowych i profilowania zgody są dobrowolne (choć powodują zniżki do abonamentu czy odroczenie opłaty aktywacyjnej).

Jako użytkownik „normalnego” nju (czyli nie tytułowego nju konórkowy)dementuję, że działa on na innych systemach. Nawet czasem może się zdarzyć błąd, że w Mój Orange widać numery zwykłego nju - zarówno abonamentowe jak i prepaid.
Właśnie. Pytam, bo do tej pory byłem właścicielem kilku prepaidów, którymi zarządzałem z poziomu Mój Orange. Wszystkie zgody miałem ustawione na "nie". Ostatnio skusiłem się na nju internetowy, by z którego skorzystać bez dodatkowych opłat musiałem wyrazić parę zgód. Teraz widzę, że zgody udzielone nju są też włączone w Mój Orange.
Na to wygląda i słusznie, bo zgody udziela człowiek, a nie numer. Jedna wracając do tematu, zapewnie nie przenoszą się one na nju komórkowy, gdyż ten działa na osobnym systemie (tym lub identycznym co Flex).
Karlosie
czy nadal korzystasz z tej oferty?
Mam bowiem kilka pytań:
1. Czy jest w apce opcja zmiany numeru telefonu?
2. Czy można podobnie jak we Flexie zasilić Blikiem saldo na zapas?
3. Czy usługi typu VoLTE i WiFi Calling działają na telefonach spoza oficjalnej listy Orange?
czy nadal korzystasz z tej oferty?
Mam bowiem kilka pytań:
1. Czy jest w apce opcja zmiany numeru telefonu?
2. Czy można podobnie jak we Flexie zasilić Blikiem saldo na zapas?
3. Czy usługi typu VoLTE i WiFi Calling działają na telefonach spoza oficjalnej listy Orange?
Remington: nie korzystam, ale cosik wiem o ofercie:
1. Nie ma takiej możliwości.
2. Można.
3. Tak, jak najbardziej.
Pod względem rozliczeń, billingowych niuansów, jest identycznie jak we Flexie, ale... nju komórkowy jest bardzo okrojoną opcją (zgodnie z zasadą tego segmentu operatora - low cost) z wielu funkcjonalności, które oferuje Flex.
1. Nie ma takiej możliwości.
2. Można.
3. Tak, jak najbardziej.
Pod względem rozliczeń, billingowych niuansów, jest identycznie jak we Flexie, ale... nju komórkowy jest bardzo okrojoną opcją (zgodnie z zasadą tego segmentu operatora - low cost) z wielu funkcjonalności, które oferuje Flex.

Dzięki! Rozważam go dla kolegi, który poparzył się na roamingowych FUP-ach w Play (był o tym wątek), a boi się mieć opcję zmiany nuneru (stąd Flex odpada).
Remington: Flex uszczelnił proces zmiany numeru telefonu i można go zmienić tylko 1x w trakcie trwania planu, no i jest odpłatny 20 zł.
A, że nju to low-cost to stwierdzili, że nie będzie takich wygód jak we Flexie.
Nie wiem, jak roaming unijny by działał w nju komórkowym, możliwe, że podobnie jak we Flexie, ale poza limitem w ramach planu nie ma dodatkowych opcji na zwiększenie limitu czy dopłatę.
A chwila, jest już w nju komórkowym możliwość dokupienia 9 GB za 9 zł, ze środków doładowanych BLIKiem. Limit w UE po wykupieniu tego pakietu to 1,73 GB.
Dodatkowe GB łączą się z podstawowym pakietem GB i są ważne do końca aktywnego planu (niewykorzystane GB przepadają, a po wyczerpaniu wszystkich GB w kraju prędkość spada do 64 kbps).
A, że nju to low-cost to stwierdzili, że nie będzie takich wygód jak we Flexie.
Nie wiem, jak roaming unijny by działał w nju komórkowym, możliwe, że podobnie jak we Flexie, ale poza limitem w ramach planu nie ma dodatkowych opcji na zwiększenie limitu czy dopłatę.
A chwila, jest już w nju komórkowym możliwość dokupienia 9 GB za 9 zł, ze środków doładowanych BLIKiem. Limit w UE po wykupieniu tego pakietu to 1,73 GB.
Dodatkowe GB łączą się z podstawowym pakietem GB i są ważne do końca aktywnego planu (niewykorzystane GB przepadają, a po wyczerpaniu wszystkich GB w kraju prędkość spada do 64 kbps).

O całkiem dobrze. Ciekawe czy i jak rozwinie się nju aplikacyjne.
Gdzieś przeczytałem że od września dojdzie możliwość dokupienia numerów dodatkowych, tak jak w abonamencie. Jeżeli cena numeru dodatkowego była by w cenie 9 złotych to zrobiła by się z tego dobra oferta.
stan789: nju na platformie Flexowej to raczej już przyszłość, więc wiele rzeczy będą przenosić do subskrypcji. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Chyba zmienili nazwę na nju subskrypcja.
Do tego można zamawiać dodatkowe numery każdy z 10 zł rabatu, czyli po 19 zł. Dodatkowe numery mają własny pakiet internetu, nie jak w abonamencie nju.
Więcej:
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/tar ... -aplikacji
Do tego można zamawiać dodatkowe numery każdy z 10 zł rabatu, czyli po 19 zł. Dodatkowe numery mają własny pakiet internetu, nie jak w abonamencie nju.
Więcej:
https://www.telepolis.pl/wiadomosci/tar ... -aplikacji
Drodzy, uwaga. Operator może wprowadzać w błąd podając łączną ilość GB zarówno krajowych, jak i limitu w UE, sugerując, że jest to zasób do wykorzystania na całym koncie abonenckim. Każdy numer w nju subskrypcji dostaje swój limit krajowy (od 20 do 60 GB zależnie od stażu w nju) oraz unijny (5,57 GB na każdy numer osobno).

Przy wielu numerach zrobiła się z tego ciekawa oferta, taki "Flex lite". Do migracji z abonamentu zachęca paczka danych osobna, ale zwielokrotniona dla każdego numeru.
próbował ktoś z aktywnej subskrypcji przejść do nju na kartę?
Podpinam się, bardzo ciekawi mnie ich oferta subskrypcyjna - bo moge w kazdej chwili zrezygnowac (nawet w 1 dzien nie jak w abo) tylko niewiem czy jest mozliwosc przejscia na karte bezposrednio jak teraz w flex czy trzeba bawic sie w przenoszenie gdzie indziej i powrot. Sprobuje napisac do nich na chata i dam znac:)
teoria.... Można do FLEX (apka przyjmie numer z Orange, sim zostaje), dalej do Orange na kartę (konsultant na chat w aplikacji) i na końcu Nju na kratę.
Zalecają dobę w każdej ofercie aby to system przemielił.
Zalecają dobę w każdej ofercie aby to system przemielił.
Nju odpisalo ze nie da sie bezposrednio przejsc z ich subskrypcji do oferty na karte/orange
Bezpośrednio nie... Flex ci "wyciągnie" numer z subskrypcji i dalej...fpiotro123 pisze: ↑03 paź 2023, 09:13Nju odpisalo ze nie da sie bezposrednio przejsc z ich subskrypcji do oferty na karte/orange
https://gsmonline.pl/artykuly/jak-przen ... e-na-karte