Poszukuję oferty dla seniorki. Numer aktualnie jest w Plusie. Zawsze doładowywałem za 5 zł + 100 zł raz na rok i włączałem RWK. Robiła się mała skarbonka. Po likwidacji tej usługi w jakiś inny sposób uzyskałem RWK, niestety nie pamiętam jak

. Plus chce wprowadzić opłatę za aktywność, dlatego poszukuję innej oferty. Właścicielka na pewno nie wyda w każdym miesiącu 5zł, dlatego Plus staje się nieopłacalny.
Telefon służy głównie do odbierania połączeń. Moje wymagania co do oferty:

dość długa ważność konta po doładowaniu,
niekoniecznie rok. Przed podwyżkami cen za minutę
rocznie z konta schodziło 50-70 zł. Numer może być doładowywany mniejszymi nominałami ale częściej.

możliwie niska cena za minutę bez pakietów. Interesują mnie tylko rozmowy. Zero SMSów, zero internetu.
Myślałem nad nju opcja dzienna, ale tutaj problem jest w tym, że nie mogę kontrolować tego numeru i w przypadku innej seniorki nie zdało to egzaminu (wyłączenie numeru - wolałbym tego uniknąć ponieważ ta osoba posiada jeden numer kupiony na początku istnienia sieci Plus).
Żadne odnowy również mnie nie interesują, ponieważ nie zawsze ja doładowuję ten numer a te inne osoby nie będą w stanie uruchomić żadnych pakietów.
Myślałem nad Fakt Mobile i w sumie ta opcja wydaje się najbardziej rozsądna. Mam trochę doświadczenia w tym temacie i trochę obawiam się zasięgu Playa na starym telefonie, szczególnie poza miastem.
Czy macie coś lepszego? Nie chodzi o to, że odrzucam zasięg Playa. W razie problemów zawsze numer można przenieść.