• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#113882  autor: forum123
 14 paź 2006, 16:41
Necro Lord pisze:Czyli można by powiedzieć,że Nokia ma lepszy wyświetlacz choć mniejszy niż pozostałe telefony
TFT jest lepszy niż CSTN, ale tak jak wspomniałem nie wiem jak do tego ma się ten UBC. Baterie litowo-polimerowe są niby lepsze, taką miała np 6310i. Dokładnie nie wiem jak wyjaśnić różnicę, więc nie będę ściamniał :mrgreen: Mogę powiedzieć, że Nokia przu 15min rozmów dziennie, kilkunastu smsach, zabawach w fotki itp wytrzymuje do 5 dni.
W zasadzie wybór pomiędzy tymi 3 aparatami odnosi się do wyboru marki: sprawdzona Nokia kontra bajerancki SE ... i tak ostateczny wybór należy do Ciebie :-)

#113883  autor: Necro Lord
 14 paź 2006, 16:48
Tak.Wiem tylko nie chciał bym kupować telefonu który bym musiał w krótkim czasie zmieniać.Więc pytam i sprawdzam wszystkie możliwości zakupu, oraz który z telefonów mnie interesujących jest lepszy.

#113884  autor: forum123
 14 paź 2006, 16:51
Necro Lord pisze:Tak.Wiem tylko nie chciał bym kupować telefonu który bym musiał w krótkim czasie zmieniać.Więc pytam i sprawdzam wszystkie możliwości zakupu, oraz który z telefonów mnie interesujących jest lepszy.
Zmieniać :?: w jakim sensie :?: że się popsuje, bedzie "przestarzały" czy poprostu "fuj" :?: :D

#113887  autor: Necro Lord
 14 paź 2006, 16:57
No ,że będzie się psuł.O przestarzałość nie chodzi.Tylko własnie o awarie.

#113889  autor: forum123
 14 paź 2006, 17:09
Necro Lord pisze:No ,że będzie się psuł.O przestarzałość nie chodzi.Tylko własnie o awarie.
Powiem tak, pewnie się narażę tu paru osobom, ale cóż. Nie jest to tajemnicą, że studiuje na Politechnice na Wydziale Elektrycznym. Mam w grupie naprawdę niezłego magika od gsm. Każdego dnia w torbie ma więcej naprawionych tudzież wzietych do naprawy telefonów niż notatek. Cześto rozmawiamy co może być przyczyną takiej a takiej usterki. Z doświadzcenie powiem tak: każdy telefon może się popsuć. Mówię tu o uszkodzeniach mechanicznych typu, że gdzies uderzysz i rozbiejsz/rozlejesz wyświetlac, może nawlaić głośnik. To wszystko jednak są zrządzenei losu, ale trzeba sie z nimi liczyć. Zmierzając jednak do sedna. Nawet jak coś nawali o w nokiach nie ma problemu żeby dostać część zamienną. Weź np obudowa. Do przeważającej liczby modeli Noki kupisz oryginalną/nieorygnalną obudowę i sam sobie ją założysz. Co do SE - wiadomo joy. Tzn jeszcze nic nie wiemy, bo k310i dopiero wszedł. Oczywiście kin będzie Cie przekonywał:
kin pisze:Ale my nie możemy przewidzicieć czy w serii Kx10i będzie się nadal psuł czy też nie. Wiemy jednak że z reguły nie popełnia się tych samych błędów.
To że K700,K300 miały feralne joy'e się zgodzę, ale nie mów że nowa seria będzie tak miała, bo nic na ten temat nie wiesz.
Ja jednak widziałem już ich tyle, że jak niewierny Tomasz jak nie zobacze to nie uwierzę :!: Może jestem w błędzie, może k310i bedzie miał super joya, ale w chwili obecnej ja bym go nie kupił.

#113891  autor: przemek910
 14 paź 2006, 17:15
forum123 pisze:Oczywiście kin będzie Cie przekonywał
Ja nikogo nie przekonowywuję, poprostu mam na ten temat swoje zdanie. Nikt nie jest takim głupkiem żeby na masową skalę popełniać ten sam błąd.
forum123 pisze:Ja jednak widziałem już ich tyle,
ja równiez widziałem mnóstwo SE z walniętymi joy'ami.

Im więcej wykrzykników na końcu posta, tym głupsza osoba pisząca...

#113892  autor: Necro Lord
 14 paź 2006, 17:18
No właśnie o to się obawiam.Telefon jest świezy na rynku.Nie wiadomo co może wyskoczyć.Pomimo ,że jest gwarancja to trzeba brać pod uwage pewne aspekty.Mój kolega ma taki telefon , który już kilkanaście razy był w serwisie i nadal nie działa dobrze a nie chcą mu go wymienić na wolny od wad.

#113893  autor: forum123
 14 paź 2006, 17:20
Necro Lord pisze:Mój kolega ma taki telefon , który już kilkanaście razy był w serwisie i nadal nie działa dobrze a nie chcą mu go wymienić na wolny od wad.
Tak z ciekawości, jaki to model :?:

#113895  autor: Necro Lord
 14 paź 2006, 17:21
Siemens C75.

#113896  autor: forum123
 14 paź 2006, 17:28
No tak, z Siemnsami jak wieści głoszą, to zawzsy były/są (jakoś ostatnio nie śledzę) problemy z softem i oczywiście z zawieszaniem się. Jeżeli na chwile obecną Twój dylemat rozgrywa się miedzy SE a Nokią, to moge powiedzieć, że wszystko wskazuje na, że na dzień dzisiejszy pewnijszym wyborem wydaję się Nokia ... a to ma być nowy telefon? od operatora? ze sklepu? z komisu? czu używany z komisu?

#113898  autor: Necro Lord
 14 paź 2006, 17:32
Nowy.RAczej z salonu lub sklepu internetowego.

#113899  autor: forum123
 14 paź 2006, 17:35
Wiesz n6020 można kupić w media markt za 379zł, nie wiem czy jest już tam k310i, wiem że k300i był na 100% --> telefony ocywiście nowe, z gwarancja, bez simloka :)

#113900  autor: Necro Lord
 14 paź 2006, 17:36
Nokia ma atrakcyjna cene.

#113905  autor: Ghost_Dog
 14 paź 2006, 17:43
Ja na twoim miejscu wbralbym nokie 6070...Jesli mialbym juz brac se to od modelu k510 wzwyz

#113909  autor: Necro Lord
 14 paź 2006, 17:47
A co powiecie na Sagema my500x?

#113912  autor: Knight_Rider
 14 paź 2006, 18:25
My501x - 479zł w simplusie najlepszy telefon w tej cenie

#114019  autor: Necro Lord
 15 paź 2006, 00:49
No właśnie bardzo spodobał mi się ten telefon.Chyba warto dołożyć pare złoty na niego.

#114124  autor: forum123
 15 paź 2006, 15:20
Necro Lord pisze:A co powiecie na Sagema my500x?
Co do Sagema, to radzę sprawdzić czy w Twoim mieście jest autoryzowany serwis. Wiesz telefon kusi bajerami, ale szczerze nie wiem, nie wiedzialem go nigdy. Ogolnie sagemy są dość mała popularne, ciezko o nich powiedzieć coś sensownego, bo nie ma do nich odniesienia. Wiem, że jeszcze jakieś 3 lata temu mój wspomniany wyżej 'magik" porónywał Segemy do Manty :-D teraz może się już to zmeinilo, ale nie wiem. Dlatego z braku znajomości tematu nie podejmuję się oceny :-)

#114138  autor: Necro Lord
 15 paź 2006, 16:13
Co do Sagemów to nie mam żadnych zastrzeżeń.(posiadam Sagema).To naprawde dobre telefony.W niskiej cenie i dobrym wyposażeniem.