Co by nie dyskutować, min. 30 zł na rok trzeba wydać dla SD - PLAY the game or not. 

Stan początkowy konta głównego 0 zł.
Czy to bedzie najlepsza opcja na utrzymanie numeru pod wzgledem minimalnych oplat? Mam sporo znajiomych, rodzine w play. I Narazie nie chcialbym rezygnowac z tej taryfy. Chyba, ze macie cos lepszego?serek5555 pisze: ↑08 paź 2022, 10:12Stan początkowy konta głównego 0 zł.
-------------------------------------------------------------------------
1 miesiąc doładowujemy konto kwotą 5 zł;
2 miesiąc kupujemy pakiet jednorazowy 1 GB za 5 zł;
3 miesiąc doładowujemy konto kwotą 5 zł;
4 miesiąc kupujemy pakiet jednorazowy 1 GB za 5 zł;
5 miesiąc doładowujemy konto kwotą 5 zł;
6 miesiąc kupujemy pakiet jednorazowy 1 GB za 5 zł;
7 miesiąc doładowujemy konto kwotą 5 zł;
8 miesiąc kupujemy pakiet jednorazowy 1 GB za 5 zł;
9 miesiąc doładowujemy konto kwotą 5 zł;
10 miesiąc kupujemy pakiet jednorazowy 1 GB za 5 zł;
11 miesiąc doładowujemy konto kwotą 5 zł;
12 miesiąc kupujemy pakiet jednorazowy 1 GB za 5 zł.
Po roku wydaliśmy 6 x 5 zł mając SD i mamy stan konta głównego 0 zł oraz 6 GB internetu bez terminu ważności.
darekka pisze: ↑10 paź 2022, 16:10ja tam wydam 12x5zł rocznie na doładowania-tym samym mam SD, ważne konto, zero dociążeń+jeszcze resztki z wykupionych pakietów i kasę na koncie. Jak zaczną kombinowac to zmiana operatora-wypłata kasy(minus 20zeta) i luz. To jest minimalizacja kosztów utrzymania SD , numeru, bo zawsze można hajs odzyskać.
Dla zwolenników ekstremalnego wyciskania cytryny, można wydać jeszcze mniej, tj. 5 zł co 3 miesiące (czyli 20 zł/rok), choć w tym wariancie nie będziemy mieli SD przez 1-2 dni, co 3 miesiące.Mowca- pisze: ↑09 paź 2022, 22:24Czy to bedzie najlepsza opcja na utrzymanie numeru pod wzgledem minimalnych oplat? Mam sporo znajiomych, rodzine w play. I Narazie nie chcialbym rezygnowac z tej taryfy. Chyba, ze macie cos lepszego?serek5555 pisze: ↑08 paź 2022, 10:12Stan początkowy konta głównego 0 zł.
1 miesiąc doładowujemy konto kwotą 5 zł;
2 miesiąc kupujemy pakiet jednorazowy 1 GB za 5 zł;
...
11 miesiąc doładowujemy konto kwotą 5 zł;
12 miesiąc kupujemy pakiet jednorazowy 1 GB za 5 zł.
Po roku wydaliśmy 6 x 5 zł mając SD i mamy stan konta głównego 0 zł oraz 6 GB internetu bez terminu ważności.
W pierwszym miesiącu przypadkowo dzwonimy na numer, który nie jest w Play (np. ktoś zmienił sieć i nie powiedział) i cały misterny plan ...neotele pisze: ↑16 paź 2022, 11:27Dla zwolenników ekstremalnego wyciskania cytryny, można wydać jeszcze mniej, tj. 5 zł co 3 miesiące (czyli 20 zł/rok), choć w tym wariancie nie będziemy mieli SD przez 1-2 dni, co 3 miesiące.
Jak?
Stan początkowy konta głównego 0 zł.
1. miesiąc: doładowujemy konto kwotą 5 zł i włączamy SD (i korzystamy ze SD)
2. miesiąc: kupujemy pakiet jednorazowy za 5 zł (i korzystamy ze SD)
3. miesiąc: ciągle - do końca miesiąca korzystamy ze SD.