• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#112912  autor: JacekS
 10 paź 2006, 16:55
Nie ma nastepcy tego fona, gdyż nie spotkałem sie jeszcze z tak wygodnym telefonem w obsłudze, przy którym bedzie tak długo trzyamc bateria, a jadnocześnie wytrzymałym i bardzo funkcjonalnym.

#113038  autor: oprych
 10 paź 2006, 23:33
Shyduo, owszem cena nie ma znaczenia, ale też pisałem że nie chcę drugiej cegły, która do kieszeni się nie zmieści, po za tym podkreślę jedną rzecz, mnie nie potrzebny telefon do zastosowań biznesowych jak 9300i i 9500(ta ma beznadziejne klawise moim zdaniem, już lepsze ma 9300i) czyli nię potrzebuję mini komputera, tylko telefon w którym bateria wytrzyma taki czas rozmów i smsów. Smsy nie będą się ciąć a telefon będzie w miarę miał nowoczesny wygląd, wymagania zresztą podałem na pierwszej stronie. Więc jak na razie z propozycji które podaliście zastanawiam sie na SE W810i ale i nad samsungiem X700 z naciksiem na ten pierwszy i tak jak napisałem trzy posty wyżej chciałbty uzyskać wymienione tam informacje na jego temat

..Serj, i tak pokrzyżowaliśmy ci plany...

#113057  autor: MATIZ
 11 paź 2006, 08:33
Nie mam co prawda W810i ale miałem K750 i ze względu że to są podobne telefony mogę ci odpowiedzieć na kilka pytań. Szybkość działania - jest bardzo szybki. Porównując go do urządzeń z symbianem to jak malucha do szybkiego bmw. Bateria....hmm nie wiem ile max. trzyma ale ja się ciągle nim bawiłem i średnio wynosiło około 3 dni. Aparat jest mocną stroną zarówno K750 jak i W810. Zdjęcia wychodzą ładne(zależy od warunków i stabilnego trzymania ręki). Ma najlepszy aparat w tej klasie cenowej(moim zdaniem). No i to by było na tyle
Pozdro 8)

#113116  autor: Lesiu_gda
 11 paź 2006, 17:17
Przez jakis czas uzywalem x700 i powiem Ci, ze bateria pociagnie 3, gora 4 ni (oszczedzajac energie).Telefon jako telefon jest ok ladny, zgrabny, super wyswietlacz, radio,mp3,aparat 1.3Mpx ale sam mowiles ze takie cudenka raczej Cie nie interesuja. Jesli chodzi o pisanie smsow, to niestety tutaj Ci go odradze gdyz klawisze sa slabo wyczuwalne (czy wypukle jak to madrze okresliles), czesto zdazalo sie ze wciskalem nie ten klawisz ktory chcialem ,a wcale nie mam grubych palcy.Jeszcze jedna rzecza, ktora odpychala mnie od tego modelu jaki i od kazdego samsunga, to dzwonki. Tak wiem ze ma ladna polifonie itp. ale te dzwoneczki brzmia jak w zabaweczkach dla dzieci (oczywiscie to moja subiektywna ocena i nikt nie musi sie z tym zgodzic). Zaglebiajac sie w Twoje wymagania odradzam samsunga z przydzyn ww. Jesli chodzi o rade odnosnie nowej sluchawki, to jak ktos trafnie zauwazyl to troche wyzej, z czystym sumieniem polecam N6021, nie ma aparatu, ale ma bluetooth, obudowa wykonana z bardzo dobrych materialow (szczegolnie tylnia czesc) jest poprostu super, dawno nie widzialem tak porzadnie wykonanej obudowy.Nie ma mowy o skrzypieniu czy jakim kolwiek niedopasowaniu.Bateria trzyma spokojnie tydzien, jesli jeszcze posiadasz ladowarke samochodowa, to wogole zapomnisz o rozladowujacej sie baterii. Moje opinie opieram na doswiadczeniu, a nie na informacjach z forum czy stronach producentow,tak sie sklada ze tez uzywam 6021.
Telefon przy oferuje to wszystko przy malym, ale bardzo dobrym jakosciowo wyswietlaczu i zadowalajacych wymiarach, mysle ze bylby dobrym wyborem.
A jesli nie wpadnie Ci w oko, to moze warto zostac przy 6310i ?? 8)

#113121  autor: Shyduo
 11 paź 2006, 17:32
SE W810i - świetny wyświetlacz, troche nawet zbyt dobry, bo żre baterię, świetna obsługa, bardzo wygodna klawiatura, fajne przejrzyste menu, dodatkowo opcje Walkmana (świetnie się sprawujące). Co do baterii trzebaa liczyć się z ładowaniem co 3-4 dni więc nie jest tak źle. Faktycznie aparat jest świetny, ale to priorytetem chyba nie jest ;) Telefonik jest bardzo stabilny i jeżeli masz kasę aby go kupić to myślę, że wybór będzie trafiony. jedyne co mnie zastanawia - czy potrzebne Ci aż tyle opcji, które on posiada. Za to jeżeli je wykorzystasz - to nie ma lepszego wyboru (jednak muszę się przyznać, że jestem fanem SE i moja ocena nie jest w 100% obiektywna ;) )

#113276  autor: oprych
 12 paź 2006, 03:03
MATIZ, dzięki za starania i odpowiedź, ale chyba nie do końca przeczytałeś o czym piszę. Podkreślałem kilka razy, że jakośc aparatu mnie kompltnie nie interesuje.

Lesiu_gda, ja również jako jeden z dodatkowych telefonów używam 6021 i zgadzam się w pełni z tym co napisałeś, jednakże potrzebuję JESZCZE jeden niezawodny telefon a nei chcę kolejnego takiego samego aby mi się myliły, obudowa 6021 jest faktycznie świetnie wykonana jak i joiystick który nie "lata" na wszystkie strony jak w SE z serii K do ego te wspaniałe klawisze :P aż chce się pisać. Po za tym dzięki za argumentację przeciw kupieniu X700

Shyduo, to, że jesteś fanem SE to akurat zauważyłem :wink: Owszem, nie wykorzytam tych wszystkich opcji. Aparat w tym telefonie będzie dla mnie nie mal jak atrapa :-D , mozę już szybciej z mp3 skorzystam, albo w celu wysłuchania wiadomości w radiu. Dzisiaj udając zainteresowanego w salonie orange miałem okazję obejrzeć przez chwile ten telefon i powiem, ze poprostu wydaje sie świetny, nie jest duży, ma odpowiedni wygląd taki poweidziałbym nawet lekko ekskluzywny(ale to moje zdanie), spory wyświetlacz i dobre klawisze. Bez problemu napisałem na nim dla próby szybko smsa. A jak jest z tym ladownaiem co 3-4 dni? Czy ona tyle wytrzyma przy moim użytkowaniu, czy też to jej maksymalny czas działania? Bo wszsytko byłoby pięknie gdyby nie ta bateria. Może i to nie jest telefon biznesowy i następca 6310i, ale strasznie wpadł mi w oko, po za tym nie mówicie o nim nic złego i nawet na inspiracji o w810i złego słowa znaleźć nie mogę.
Jednakże mam jescze pytaniem bo tego nie sprawdziłem. Czy telefon posiada menu w języku rosyjskim(bo w takim bym wolał) oraz czy obsługuję cyrylice przy pisaniu smsa, albo czy ewentualnie orientujecie sie, czy mozna dograć odpowiedni soft posiadający te dwie rzeczy? Teraz będę musiał tylko znaleźć odpowiednią aukcję na Allegro z tym modelem.\, bo chyba juz nikt raczej nic innego nie zasugeruje?

#113572  autor: :Diego:
 13 paź 2006, 15:16
a moze nokia 3220?? ma aparat, ale ma wygodną klawiaturę, ładny wyświetlacz i dobrą baterie.

Obrazek
Obrazek

Siemens c35i - Alcatel ot311 - SE j210i - Siemens cx65 - Motorola e365 - SE k510i :D

#113576  autor: Forest
 13 paź 2006, 15:22
:Diego: pisze:a moze nokia 3220?? ma aparat, ale ma wygodną klawiaturę, ładny wyświetlacz i dobrą baterie.
Nokia 3220 troche mi przypomina dzieciecy telefon do zabawy :lol: Po za tym szybko panel sie niszczy. Te gumki po bokach sie scieraja i nawet po jakims czacie odlatuja :shock: Co do wyswietlacza to tez powiem, ze jest ladny. Maly ale fotki na nim calkiem dobrze wychodza :wink: Szkoda ze fonik nie ma IrDy lub BT :wink:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#113744  autor: oprych
 14 paź 2006, 01:43
Faktycznie 3220 to napewno nie to, czego szukam, więc chyba jednak pozostanę przy SE w810i i teraz tutaj dwa pytania.

1.Czy ten telefon w orange ma orange menu i czy one w czymś przeszkadza?, czy też lepiej jak kupić, to kupić telefon nie używany w orange.

2.To co już powtarzam, czy obsługuje w pisaniu smsów cyrylicę, albo czy można jej obsługę "dograć"