• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #113347  autor: teczix
 12 paź 2006, 17:41
Coś ost dzieje sie z telefonem. Mam np pełny zasieg ale jak chce dzwonik zamiast zwykłego sygnalu słysze tylko jeden 'bip'(inny ton niz czekanie na połaczenie) i telefon powraca do menu?? Co to moze byc

re

#113502  autor: provocatorka
 13 paź 2006, 01:15
Opisz problem jeśli możesz troszkę szerzej :roll: Jaką masz sieć, czy pre-apid czy abonament ? Czy tak jest stale/czasami, czy wszędzie/w jakimś miejscu ? Może to był sygnał, że sieć zajęta... Czasem tak bywa w centrum w porach szczytu...

#113523  autor: teczix
 13 paź 2006, 08:34
Mam ere abonament, najczescje jest tak w budynkach w dowolnej porze. Syganł to jedno ;bipniecie' i tyle. Po iles tam próbach udaje mi sie dodzwonic do kogoś.

re

#113750  autor: provocatorka
 14 paź 2006, 02:54
Radzę stanąć bliżej okna :roll: Może to śmieszne w XXI wieku ale w Erze tak jest - ma słabszy sygnał w budynkach. Szczególnie da się to odczuć w budynkach z płyty gdzie zbrojenie silnie tłumi sygnał. Mam w rodzinie Erę i Łorencz - takie same Nokie i na jednej polowa zasięgu a na drugiej pełny. Mimo sympatii czy antypatii do Ery takie są realia.
Na 99% jest to taka przyczyna - jeśli jednak nie to udaj się ze swoim SE do serwisu bo może to coś z nim jest nie tak (chociaż wątpię) :smt006
 #113751  autor: Rogal
 14 paź 2006, 03:00
provocatorka pisze:jeśli jednak nie udaj się ze swoim SE do serwisu bo może to coś z nim jest nie tak (chociaż wątpię) :smt006
To nie jest wada telefonu tylko sieci ja też mam ERA'e i miałem podobny problem na K508i i na K510i :wink: chociasz że były wszystkie kreski ale nie można było się połączyć, tylko było słychać "bip", ale już za drugim albo za trzecim razem się można było połączyć bez problemu :wink:

#113800  autor: BKX
 14 paź 2006, 11:37
Nie tylko Ery problem... w Plusie jest to samo, byłem teraz w Krakowie na weekend u znajomej i niedaleko centrum miasta siedząc w bloku ginął zasięg, ciężko się było gdziekolwiek dodzwonić, a na telefonie co troche wyskakiwał napisa "tylko alarmowe"... :/ za to po wyjściu przed budynek wszystko było ok ;)

#113807  autor: teczix
 14 paź 2006, 12:13
A juz myślałem ze 'takie rzeczy to tylko w ERZE'