W starym MO można było mieć osobne konto dla każdego numeru, w nowym czy chcesz czy nie podpinają ci wszystkie numery jakie posiadasz i moim zdaniem ustawianie hurtem zgód jest tego konsekwencją. Włączenie zgody na jednym numerze skutkuje wyrażeniem zgody na wszystkich pozostałych a klient nie jest tego świadomy, po wysłaniu smsa TAK dostaje zwrotkę:
"Informujemy, ze wyrazona zgode mozesz bezplatnie zmienic w salonie Orange lub przez kontakt z Biurem Obslugi Klienta pod *100 (oplata zgodna z cennikiem Twojej oferty)."
Brak jakiejkolwiek informacji, że zgoda obowiązuje nie tylko na numerze, z którego wysłano smsa ale na wszystkich innych, w regulaminie promocji też nie ma o tym ani słowa.
Tak jak pisałam, u mnie wyłączenie w MO kilku zgód na jednym numerze wyłączyło te same zgody na innych więc włączenie pewnie działa tak samo. Jedyna indywidualizacja na jaką Orange pozwala to zgoda na udostępnianie numerów w ogólnokrajowym spisie i tam są wymienione wszystkie numery z konta, które można zaznaczać wybiórczo... choć naprawdę to jest też ustawiane hurtem. Gdyby zgody działały niezależnie na każdym numerze to wchodząc na nr 1 powinnam mieć możliwość udostępnienia w spisie tylko numeru 1 i żadnego więcej a tymczasem mogę wyrazić zgodę na udostępnienie w spisie wszystkich numerów (albo np. wszystkich innych poza numerem 1, na którym aktualnie jestem

), wtedy nie muszę już przechodzić na inne numery, żeby je udostępnić. Hurtowe zgody wg Orange to pewnie udogodnienie ale jeśli odbiera mi to możliwość indywidualnego ustawienia zgód marketingowych na poszczególnych numerach to dla mnie jest to poważna wada granicząca z naruszeniem prawa.
Edit.
Zniknął post @kazik20, na który odpowiadałam