Karlos20 pisze: ↑31 sie 2022, 11:37
AgnieszkaMalkowska: są szansę, wystarczy chcieć.
W jaki sposób chcesz włączyć Bonus za przeniesienie numeru? Próbowałaś w Play24 komputerowym? Krótkim kodem? Play24Menu *111#?
A VoLTE / VoWiFi z automatu wskakuje na telefonie wspieranym przez operatora - to się tyczy nie tylko Playa ale też jego sieci wirtualnych (w taki sposób aktywowałem to na karcie z Vectry - gdy karta była w ledwo działającym Huawei P20 Pro, rozmowy przez LTE natychmiast ruszyły, dzięki czemu również są możliwe na Realme 7 5G oficjalnie niewspieranym, ale pozwalającym na rozmowy przez LTE/WiFi).
W dowolny sposób który zadziała bo już dzisiaj konto ma zablokowane wychodzące.
Wiesz nie każdy siedzi w tym na co dzień więc zwyczajnie nie znam tych wszystkich sposobów. Na pewno nie działa *111#, nie można aplikacją a przez stronę nie wejdę bo nie mam przypisanego emaila tylko sam jeden numer w aplikacji na telefonie.
Co do voWifi i voLTE to jeszcze trzeba mieć ten zgodny telefon żeby na chwilę włożyć kartę a również nie każdy dysponuje kilkoma telefonami.

Ale mi na tym nie zależy to dodatkowy zapasowy numer.
Bez urazy ale Ty traktujesz wszystkich jakby każdy siedział ciągle w tym wszystkim i znał te wszystkie tricki i kruczki a tak nie jest. Taka przeciętna Grażyna czy Janusz którzy aplikacji ze sklepu Play nie umieją zainstalować zginą w takiej sieci z tyloma błędami/problemami. A oferta Fakt chyba do takich jest adresowana, przynajmniej jak widzę kupujących tę gazetę to najczęściej tak wygląda.
I może teraz stworzę jakąś teorię spiskową ale mi to wygląda na celową robotę: częste gubienie zasięgu, przerzucanie do Orange (jak gubi to i połączenie zerwie), to LTE nie działało, aktywować bonusu nie idzie, z voWifi i voLTE cyrki. Ogólnie wygląda to tak jakby chodziło o maksymalne zniechęcanie ludzi z tej taryfy. W końcu wielu co by im starczyło te 10 minut, 10 SMS i 50MB internetu (a sama znam takich którym z zapasem to starczy oraz takich co to wykorzystają i trochę później płatnych i nadal by się opłacało) zrezygnują i przejdą na inne płatne taryfy. W końcu nic tak nie wkurza jak z kimś rozmawiasz a nagle połączenie przerwane bez powodu bo telefon sobie losowo zasięg gubi. A ja mam w drugim slocie kartę Virgin i ta zasięgu wcale nie gubi. Przecież widać, ze to jest celowa robota.
I właśnie teraz mi support Play odpisał, że aktywacja bonusu nie jest możliwa ponieważ numer nie był przeniesiony tylko była zmieniona taryfa.

Niby racja choć przenieść numer do Faktu to jest sztuka jako, że nigdy nie ma kart w salonach.

I trochę słabo, ze aplikacja niby pozwala na aktywację bonusu który mi się nie należy...