• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #113259  autor: pacman
 12 paź 2006, 00:47
Zamierzam się przerzucić z pop’a na abonament… Szukam najlepszej oferty na abonament+telefon za 1zł. Jest dużo różnych opcji, a jako, że do tej pory korzystałem z pop’a nie za bardzo się nimi interesowałem. Abonament max 50 zł miesięcznie a telefon za 1 zł ( nie wymagam od niego cudów)
Dzwonie do różnych sieci więc opcje – darmowe minuty / sms’y do jednej sieci nie są dla mnie, dużo sms’uje…
Telefon: nie spodziewam się przy niskim abonamencie fajerwerków …
Wygodny w obsłudze – piszę dużo sms’ów , używam w swoim wysłużonym Sony CMD-J70 słownika ( czemu o tym pisze ? bo niektóre telefony maja je beznadziejne imo :P w moim mam dostępne słowa wyświetlone pod wiadomością….w innych musze wejść w menu, znaleźć odpowiedniki wybrać .. sam szybciej napisze dane słowo…)
Powinien być solidny ( telefon nosze przeważnie w kieszeni, a codzienne podróże mu nie służą) jeśli będzie miał aparat itd. to dobrze…
Może Era: OFERTA UNIWERSALNA x2 10mies / 20zł reszta umowy 60zł / mies + Sony Ericsson K510i / Nokia 6070 ? Ktoś ma złe wrażenia związane z Erą lub fonam'i : >

#113288  autor: Prometo
 12 paź 2006, 09:03
Ja na twoim miejscu wybrałbym ofertę Ery.
Obecnie za dwie uniwersalne 2 x40 minut do wszystkich płaciłbyś przez pierwsze 10 miesięcy 20 zł, a przez pozostałe 14 miesięcy 60 zł. Telefony są do wyboru i koloru nawet po 0,10 zł

#113292  autor: rafcyk
 12 paź 2006, 09:12
Jeśli dzwonisz równomiernie na wszystkie sieci, to chyba najtaniej wyjdzie ci era. Jeśli wysyłasz dużo smsów na jedną sieć to może zainteresuj sie MIXem bo tam z reguły są tańsze smsy wewnątrz sieci.
Sam mam 1abo w ofercie o której piszesz jednak z telefonem k750i. Jeśli chodzi o k510 to fajny telefonik, jego minusem są: skrzypiąca tylna klapka (podobno wystarczy chusteczka hig.) oraz ścierające sie sreberko z tylnej części (tam gdzie jest aparat). Nokii nie znam.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#113302  autor: Rozmaryn
 12 paź 2006, 10:34
Jakbym miał wybierać między K510i i 6070, to wybrałbym K510i, bo:
- ma więcej pamięci (28 vs 3mb)
- ma lepszy wyświetlacz (TFT 262k vs CSTN 65k)
- ma lepszy aparat (1.3 vs 0.3mpx)
- ma bluetooth

Natomiast dużą zaletą 6070 jest radio fm, którego brakuje w K510i. A o przydatności EDGE można dyskutować - mi nie potrzeba.

odp

#113498  autor: provocatorka
 13 paź 2006, 01:00
Ja również polecę Ci ofertę Ery. Z podanych telefonów lepszy będzie oczywiście SE K510i choć może warto zastanowić się nad D750i :roll: bo przy 2 ofertach będzie chyba w rozsądnej cenie.
Ponieważ zbliża się połowa października tak sobie myślę, że być może warto poczekać do następnej oferty... Pewnie koło Mikołajek już będzie - ta obecna niby urodzinowa nie jest wcale taka idealna, zatem jeśli Ci się nie spieszy :-D