Kilka dni przed końcem ważności BzP kupiłem pakiet 0,5GB za 4zł i dodatkowo pakiet 300min/300sms/300mb za 19zł - nie pomogło, pakiet GB z BzP przepadł (pakiet zł oczywiście też). Może gdybym jeszcze wklepał kod z gazety na MB...babciagienia1p pisze: ↑17 lip 2022, 09:50@columbo
W BzP Faktu tylko sam net. Złotówek nie potrafię.
@adacomp
Nie ściemniam.
U mnie działa trik z włączeniem jednorazowego pakietu data 0,5 GB za 4,- zł i dopychanie kodami z soboty, Kody z soboty można dodawać od samego początku BzP. Pakiet 0,5 GB pod koniec ważności, żeby ważność 0,5 GB była dłuższa niż netu z BzP. Po terminie 0,5 GB całość przedłuża się sobotnimi kodami.
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
@ign123
U mnie była taka kolejność:
1) przeniesienie na oryginalny starter Faktu
2) aktywacja (odpalenie) numeru
3) wpisywanie sobotnich kodów
4) włączenie BzP (po reklamacji w BOK-u - normalnie nie wchodził)
5) w każdą sobotę dopisywałam kody
6) zużyłam GB z BzP - ponad 11 GB
7) pod koniec kupiłam 0,5 GB za 4,- zł
8)nadal dopisywałam kody
Możliwe, że GB przedłużyły się, ponieważ była interwencja, w kwestii BzP, z BOK-u...
U mnie była taka kolejność:
1) przeniesienie na oryginalny starter Faktu
2) aktywacja (odpalenie) numeru
3) wpisywanie sobotnich kodów
4) włączenie BzP (po reklamacji w BOK-u - normalnie nie wchodził)
5) w każdą sobotę dopisywałam kody
6) zużyłam GB z BzP - ponad 11 GB
7) pod koniec kupiłam 0,5 GB za 4,- zł
8)nadal dopisywałam kody
Możliwe, że GB przedłużyły się, ponieważ była interwencja, w kwestii BzP, z BOK-u...
@babciagienia1p
Sprawdziłem, że jednak wklepałem kod na MB przed wygaśnięciem BzP, więc wygląda na to, że Twój przypadek był spowodowany ręcznym włączeniem BzP przez BOK.
Sprawdziłem, że jednak wklepałem kod na MB przed wygaśnięciem BzP, więc wygląda na to, że Twój przypadek był spowodowany ręcznym włączeniem BzP przez BOK.
@ign123
Możliwe... Przy najbliższej okazji sprawdzę i dam znać.
Możliwe... Przy najbliższej okazji sprawdzę i dam znać.
@babciagienia1p
Udało się sprawdzić?
Udało się sprawdzić?
Może mi ktoś wyjaśnić jak działa ten BI w przedłużaniu PZ? Szukam i nic nie mogę znaleźć. Wydanie 1 zł na trans. danych przedłuża PZ o ile?
Jest w jakimś regulaminie lub cenniku opis tej usługi?
Jest w jakimś regulaminie lub cenniku opis tej usługi?
columbo: jeśli w taryfie Formuła PNK po raz pierwszy wydasz max 5 zł z konta głównego (liczone po stawce 2 gr/100 kB), to otrzymasz max 5 paczek jednorazowych po 1 zł na konto promocyjne. Złotówki promocyjne są ważne 30 dni i ich ważność się nie kumuluje. Nie jestem pewien czy promocja została odwołana, bo też nie mogę odnaleźć regulaminu.
> Cennik Taryfy, podpunkt 1.1: https://media-play.pl/binaries/content/ ... 24.01.2023
> Info archiwalne o taryfie: https://blogplay.pl/2014/02/najlepsza-o ... -na-karte/
W tej taryfie jest jeszcze Formuła 3w1 na 7 dni za darmo (minuty do Play no-limit + 1 GB neta + no-limit SMS do wszystkich sieci).
> Cennik Taryfy, podpunkt 1.1: https://media-play.pl/binaries/content/ ... 24.01.2023
> Info archiwalne o taryfie: https://blogplay.pl/2014/02/najlepsza-o ... -na-karte/
W tej taryfie jest jeszcze Formuła 3w1 na 7 dni za darmo (minuty do Play no-limit + 1 GB neta + no-limit SMS do wszystkich sieci).

Czytając wcześniejsze posty, choćby babcigieni, zrozumiałem, że wystarczy transfer za 1 zł - i można ten trik zrobić 5 razy pod rząd.
Nie potrafię znaleźć regulaminu. Trik działa w taryfie FPnK.
Zakładam, że masz PromoZł na koncie. Aby je przedłużyć i SKUMULOWAĆ należy wydać na transmisję danych, najlepiej, dokładnie 1,- zł. To trudne ze względu na prędkość transmisji i poślizgi. Testowałam na wymuszonym 3G (może jeszcze lepiej na 2G?). Zużywa się, w pierwszym ruchu, osiemdziesiąt kilka groszy, pozwalając na dłuższą pracę urządzenia w sieci. Następne ruchy to tylko włączenie i szybkie wyłączenie transmisji, aby zużyć w jednym skoku 0,02 zł (o ile nie ma teraz w cenniku PROMOCJI "0,02 zł za 100 kB" wyższych stawek za 100 kB) i w ten sposób dobić do 1,- zł. Po dojściu lub przekroczeniu 1,- zł system przerzuca 1,- zł z KG na PromoZł i przedłuża ważność PromoZł o 30 dni oraz je kumuluje. Następny krok - nie później niż w ostatnim dniu ważności Promo Zł - ponowienie zabawy. Jeśli przekroczy się, pierwszym ruchu, 1,- zł można próbować uzupełnić zużycie danych do sumy 2,- zł itd. (czasami sposób działa). W efekcie mamy, maximum 5 razy, przedłużenie o 30 dni i kumulację PromoZł. Zazwyczaj, ze względu na poślizgi w wyłączaniu transmisji, w praktyce 4 razy.
PromoZł można też wydłużać pakietem 15,- zł za 10,- zł lub 10,- zł za 5,- zł (ten drugi chyba? już ubili).
-----------------Edycja-------------------
Jeśli masz PromoZł z BzP, należy je "utwardzić".
Ostatnio zmieniony 07 lut 2023, 10:56 przez babciagienia1p, łącznie zmieniany 1 raz.
Trudne? Bardzo łatwo wydać tą złotówkę na KG. Niby 2 gr za 100 kB, ale to i tak drogo. 1000 kB (licząc 1 MB) to 20 gr. Łącznie wyjdzie z tego niecałe 20 MB (kilka stron internetowych), aby pozbyć się 5 zł.
Mogę potwierdzić dalsze naliczanie promocyjne 2 gr. Po zjedzeniu 5 zł, net jest już nieużywalny do końca miesiąca kalendarzowego (8 kbps). 5 zł jest na promocyjnym, sprawdzimy je pod kodem Play24Menu *111# oraz w Play24 (apka / www).
Działa też Formuła 3w1 za darmo.
Mogę potwierdzić dalsze naliczanie promocyjne 2 gr. Po zjedzeniu 5 zł, net jest już nieużywalny do końca miesiąca kalendarzowego (8 kbps). 5 zł jest na promocyjnym, sprawdzimy je pod kodem Play24Menu *111# oraz w Play24 (apka / www).
Działa też Formuła 3w1 za darmo.

@Karlos20
Trudne jest wydanie DOKŁADNIE 1,- zł, bo wydanie 1,02 zł, lub więcej, znacząco utrudnia zabawę.
Trudne jest wydanie DOKŁADNIE 1,- zł, bo wydanie 1,02 zł, lub więcej, znacząco utrudnia zabawę.
@babciagienia1p dzięki - w zasadzie już pisałem do ciebie na priv. Ale powiedz mi proszę czy przejdzie coś takiego?
Zużywam 1 zł w Bi, przedłużają się PZ i wykupuję pakiet netu za 5zł na 30 dni(bo go potrzebuję). Wiem, że nie użyję BI z włączonym pakietem. Dlatego w dniu nr 29 albo wyłączam pakiet netu(pewnie się nie da) albo zmieniam taryfę na PnK. Czy taka zmiana wyłączy mi ten pakiet netu i PZ pozostaną? Jeśli tak, to tego samego dnia wracam na FPnK i doładowuję 6 czy 7 zł i powtarzam kroki.
Przy okazji, może dałoby się dobrać tak rozmiar pliku, którego pobranie zjada dokładnie 1 zł. Można to zrobić choćby tworząc archiwum 7z w częściach o określonym rozmiarze i wrzucić gdzieś w net z linkiem do pobierania.
Zużywam 1 zł w Bi, przedłużają się PZ i wykupuję pakiet netu za 5zł na 30 dni(bo go potrzebuję). Wiem, że nie użyję BI z włączonym pakietem. Dlatego w dniu nr 29 albo wyłączam pakiet netu(pewnie się nie da) albo zmieniam taryfę na PnK. Czy taka zmiana wyłączy mi ten pakiet netu i PZ pozostaną? Jeśli tak, to tego samego dnia wracam na FPnK i doładowuję 6 czy 7 zł i powtarzam kroki.
Przy okazji, może dałoby się dobrać tak rozmiar pliku, którego pobranie zjada dokładnie 1 zł. Można to zrobić choćby tworząc archiwum 7z w częściach o określonym rozmiarze i wrzucić gdzieś w net z linkiem do pobierania.
columbo: kumulację neta będziesz mieć wyłącznie przy pakiecie Formuła 3w1 za 14 zł/mc (SMSy + 1 GB) lub za 7 zł/mc w Formule SMS (SMSy + 100 MB).

@columbo
1) Co do pakietu netu - nie mam pojęcia czy go stracisz.
2) PromoZł możesz "utwardzić" zmieniając DWUKROTNIE, raz za razem, FPnK na PnKLT i z powrotem. Wtedy PromoZł zostaną, do tego licznik cyklu 5x1,- zł zacznie liczyć od zera.
3) Wrzucenie takiego pliku do sieci przerasta umiejętności starszej kobiety. Może ktoś młodszy pomoże. W celu zużycia dokładnie 1,- zł używaj 3G lub nawet 2G. Kilkukrotne otworzenie jakiejś wyszukiwarki zmniejsza wielkość transferu za każdym następnym otworzeniem. W niektórych "szpiegujących" urządzeniach wystarczy włączyć i wyłączyć transmisję. Można docyzelować zużycie 1,- zł...
2) PromoZł możesz "utwardzić" zmieniając DWUKROTNIE, raz za razem, FPnK na PnKLT i z powrotem. Wtedy PromoZł zostaną, do tego licznik cyklu 5x1,- zł zacznie liczyć od zera.
3) Wrzucenie takiego pliku do sieci przerasta umiejętności starszej kobiety. Może ktoś młodszy pomoże. W celu zużycia dokładnie 1,- zł używaj 3G lub nawet 2G. Kilkukrotne otworzenie jakiejś wyszukiwarki zmniejsza wielkość transferu za każdym następnym otworzeniem. W niektórych "szpiegujących" urządzeniach wystarczy włączyć i wyłączyć transmisję. Można docyzelować zużycie 1,- zł...
To się dowiem, ale coś mi chodzi po głowie, że zmiany taryf w Play kasują aktywne pakiety.babciagienia1p pisze: ↑07 lut 2023, 11:37@columbo
Ok, o to też chciałem zapytać. Żeby to zrobić muszę najpierw opuścić obecną taryfę PnStart. Jak przejdę z marszu do FPnK, to Bzp nie przepadnie?2) PromoZł możesz "utwardzić" zmieniając DWUKROTNIE, raz za razem, FPnK na PnKLT i z powrotem.
Poza tym, czy to musi być konkretnie PnKLT? W appce można wybierać tylko między 3 taryfami: odNowa, PnK i FPnK.
3) Wrzucenie takiego pliku do sieci przerasta umiejętności starszej kobiety. Może ktoś młodszy pomoże.
Zrobiłem już pewne próby - nie jest to łatwe, wydaje mi się, że najlepszy byłby serwer ftp. Jak coś pewnego wymyślę to dam znać.
Nie chodziło mi o kumulację netu(no chyba że da radę)tylko przedłużenie PZ przy pomocy BI oraz korzystanie przez większość czasu z dodatkowego pakietu neta.
A może wiesz, czy jednorazowe pakiety neta np. FPnK można dezaktywować przed końcem ich ważności? Czy zmiana taryfy z FPnK na PnK wyłączy aktywny pakiet?
@columbo
1) WYŁĄCZNIE przejście do FPnK zachowuje PromoZł z BzP. Następnie należy je "utwardzić". Nie wiem jak wygląda "utwardzenie" w relacjach FPnK => inna niż PnKLT taryfa. Przy przejściu z PnKS do FPnK GB z BzP przepadną, zachowa się RWK, ale ona z kolei przepadnie przy "utwardzaniu" PromoZł.
2) Po przejściu do FPnK będzie widoczna PnKLT.
1) WYŁĄCZNIE przejście do FPnK zachowuje PromoZł z BzP. Następnie należy je "utwardzić". Nie wiem jak wygląda "utwardzenie" w relacjach FPnK => inna niż PnKLT taryfa. Przy przejściu z PnKS do FPnK GB z BzP przepadną, zachowa się RWK, ale ona z kolei przepadnie przy "utwardzaniu" PromoZł.
2) Po przejściu do FPnK będzie widoczna PnKLT.
Co do ściągania określonej ilości danych - to może się przydać:
https://fastest.fish/test-files
Można wygenerować wielkość co do bajta pliku do ściągnięcia
Ok. Jasne. Teraz sprawdziłem i jest w apce do wyboru Play na Kartę i PLay na Kartę.
columbo pisze: ↑07 lut 2023, 12:03Co do ściągania określonej ilości danych - to może się przydać:
Tylko, żeby tam wejść trzeba włączyć transmisję, a następnie ją wyłączyć, aby sprawdzić ile groszy pobrało. I tak w kółko...
W takim razie po wejściu należy zadysponować mniejszą ilość kB niż potrzebna. Wydaje mi się to tak samo trudne jak kilkukrotne ręczne on/off transmisji.