carlos84 pisze: ↑31 lip 2022, 17:49
Miałem na myśli stacje SND 4417, powinienem od razu wspomniec:)
Przyznam, że trochę mnie zmyliłeś
Kontynuując:
Jak chodzi o CHJ0103 w Czersku to byłem dziś na miejscu jeszcze raz głębiej zweryfikować całą sytuację jak i działanie stacji i potwierdza się to, co wcześniej. Trzy sektory. CID dla L18 od 98-118, a więc zaraz zabieram się do pisania poprawki. W dalszym ciągu nie chciało złapać 3G, a po wymuszeniu Netmosnter pokazywał sygnał ze stacji Play na kominie. W pomiarach jest uwzględnione tylko U900, więc dlaczego telefon nie chciał się logować akurat do tego nadajnika nie mam pojęcia. Może wina stacji przy ul. Szkolnej, która była widoczna stojąc pod wieżą.
PS. Dziękuję @Mixiorek za uwagę dotyczącą stacji i podesłanie sprawozdania!
Kolejna nowość z Czerska. Pierwsza stacja po modernizacji na sprzęt Ericssona w miasteczku. Oczywiście zamontowano antenę do prawdziwego 5G, jednak znów nie na wszystkich sektorach. Anteny standardowo Huawei, 4 sektory, komplet pasm. Stacja współdzielona z Plusem.
Jak chodzi o prędkości to jest po prostu tragicznie. Testy robiłem celowo z dwóch sektorów tak, aby sprawdzić jak wypada sektor z massive MiMo i ten bez. Różnica wielka nie jest niemniej jednak uważam, że działa to źle i czekam na poprawę.

Standardowo widoczna zmiana eNb: 16791→ 36791
Sektor 1 bez Massive MiMo:
Sektor 2 z zamontowanym Massive MiMo:
Logi oczywiście w trakcie nadrabiania, więc proszę o dodanie i dziękuję!