• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #109624  autor: rafcyk
 28 wrz 2006, 11:30
Tak się zastanawiam, jak to jest z połączeniami tańszymi o 99% w Erze za 1000pkt EraPremia? Czy rozmowy z wybranym numerem pomniejszają pakiet bezpłatnych minut?

#109637  autor: Mel
 28 wrz 2006, 11:58
Punkt 6 regulaminu:

Połączenia z "Numerem specjalnym Era Premia" są wliczane do pakietu Bezpłatnych Minut (w zależności od posiadanej taryfy) oraz do pakietu kwotowego dla taryf Pakiet Biznes.

Warto czasem poczytać Regulamin :roll:

Ja czekam aż mi doliczą 20 pkt za ostatnią fakturę i zamawiam ten specjalny numer.

#109713  autor: rafcyk
 28 wrz 2006, 18:44
W takim razie jeśli o mnie chodzi o lipa, wykorzystam bezpłatne minuty, a potem bedę musiał słono płacić za połączenia z innymi osobami :cry:

#109729  autor: Mel
 28 wrz 2006, 19:59
Szczerze mówiąc, zabiłeś mi klina.

Czyli jeśli wygadam 40 min z wybranym numerem, to już będą wykorzystane bezpłatne minuty? Teoretycznie wydam na te minuty 0,0122zł x 40 min = 0,488 zł - niecałe 50 gr; za abonament bez przekraczania bezpłatnych minut zapłacę 20 zł (mam abonament 40 min za 20 zł), a za każdą następną minutę 72 gr?

#109812  autor: szejkspir
 28 wrz 2006, 23:06
Mel pisze:Szczerze mówiąc, zabiłeś mi klina.

Czyli jeśli wygadam 40 min z wybranym numerem, to już będą wykorzystane bezpłatne minuty? Teoretycznie wydam na te minuty 0,0122zł x 40 min = 0,488 zł - niecałe 50 gr; za abonament bez przekraczania bezpłatnych minut zapłacę 20 zł (mam abonament 40 min za 20 zł), a za każdą następną minutę 72 gr?
Może nie tak dosłownie jak napisałeś, ale mniej wiecej tak. Jeśli będziesz rozmawiał Wybranym Numrem przez 40 min to jednocześnie wykorzystasz pakiet bezpłatnych minut i wszystkie pozostłę rozmowy będą liczone 72 gr za minutę. Czyli wygadasz 40 min (nawet z tym Tanim za 1 gr) - zostanie Ci 0 min z abonamentu, teraz rozmawiasz z innymi numerami - 72 gr/min, jeśli z Tanim to 1gr. Ta oferta była by bardzo atrakcyjna, gdyby w Erze były pakiety kwotowe, jak to jest obecnie w nowych taryfach Biznes. A w Erze dla klientów indywidualnych to jest taki wybieg do wyciągania od klienta darmowych minut.

#109862  autor: Mel
 29 wrz 2006, 06:43
Bardzo dziękuję.
Teraz wiem, dlaczego obniżyli cenę do 1 tys. punktów. Nie piszę się na to.

#109873  autor: rafcyk
 29 wrz 2006, 09:00
szejkspir pisze:a oferta była by bardzo atrakcyjna, gdyby w Erze były pakiety kwotowe, jak to jest obecnie w nowych taryfach Biznes
Dokładnie, wtedy sytuacja byłaby idealna, bo nie podwyższałoby ci rachunku i nie odciągało bezpłatnych minut.

Siemens C25 -> Nokia 3310 -> Nokia 6210 -> SE T630 -> Motorola V3 -> SE K750i -> Nokia 6131 -> Nokia 6300 -> Nokia E51 -> HTC Diamond -> Nokia E66 -> Samsung Galaxy I5800 -> HTC Wildfire -> Blackberry 9300 -> Nokia E6 -> Samsung Galaxy S2

#113084  autor: MadzikS
 11 paź 2006, 14:46
Ja zamówiłam ten numer i jestem bardzo zadowolona :) Mam taryfe era nowy komfort i oferte multimedialną tak że nie "trace" żadnych minut i rozmawiam z tym numerem za 1gr/min od początku okresu rozliczeniowego :) A w sumie kosztował mnie on 900 punktów bo 100 punktów dają za zamówienie nagrody przez neta ;)

#113104  autor: Mel
 11 paź 2006, 16:38
MadzikS pisze:Ja zamówiłam ten numer i jestem bardzo zadowolona :) Mam taryfe era nowy komfort i oferte multimedialną tak że nie "trace" żadnych minut i rozmawiam z tym numerem za 1gr/min od początku okresu rozliczeniowego :) A w sumie kosztował mnie on 900 punktów bo 100 punktów dają za zamówienie nagrody przez neta ;)
A dostałaś już pierwszy rachunek?

#113146  autor: MadzikS
 11 paź 2006, 18:53
Mel pisze:
MadzikS pisze:Ja zamówiłam ten numer i jestem bardzo zadowolona :) Mam taryfe era nowy komfort i oferte multimedialną tak że nie "trace" żadnych minut i rozmawiam z tym numerem za 1gr/min od początku okresu rozliczeniowego :) A w sumie kosztował mnie on 900 punktów bo 100 punktów dają za zamówienie nagrody przez neta ;)
A dostałaś już pierwszy rachunek?

Nio jasne że tak :) Wszystko działa tak jak powinno... :)

#113170  autor: Dociekliwy
 11 paź 2006, 20:04
Ooo, ciekawe :P

Zaraz napiszę maila do BOA, jeśli to prawda, to też się na taką ofertę chętnie bym pisał :mrgreen:

#113185  autor: Mel
 11 paź 2006, 21:01
MadzikS pisze:Nio jasne że tak :) Wszystko działa tak jak powinno... :)
Pozwól, że podrążę ten temat, ponieważ miałam ochotę na zamówienie tego numeru, ale przestraszyłam się dodatkowych opłat.

Czy mogłabyś przedstawić jak wygląda ten rachunek? Kiedy dotarło do mnie, że połączenie jest wliczne do pakietu bezplatnych minut mina mi zrzędła. Dlatego, że, jak napisano wcześniej, po wykorzystaniu 40 min do innych płaci się 72 gr za minutę, a z tańszym o 99% normalnie czyli ok 1 gr. Interesuje mnie także, czy dzwonisz tylko pod ten numer czy również do innych. Dlatego, że wydaje mi się, że opłaca się jedynie wtedy dzwonić tylko pod ten wybrany numer.

Dociekliwy, liczę, że wrzucisz tu odpowiedź :-)

#113220  autor: MadzikS
 11 paź 2006, 22:42
Pozwól, że podrążę ten temat, ponieważ miałam ochotę na zamówienie tego numeru, ale przestraszyłam się dodatkowych opłat.

Czy mogłabyś przedstawić jak wygląda ten rachunek? Kiedy dotarło do mnie, że połączenie jest wliczne do pakietu bezplatnych minut mina mi zrzędła. Dlatego, że, jak napisano wcześniej, po wykorzystaniu 40 min do innych płaci się 72 gr za minutę, a z tańszym o 99% normalnie czyli ok 1 gr. Interesuje mnie także, czy dzwonisz tylko pod ten numer czy również do innych. Dlatego, że wydaje mi się, że opłaca się jedynie wtedy dzwonić tylko pod ten wybrany numer.

Dociekliwy, liczę, że wrzucisz tu odpowiedź :-)[/quote]

Hmmm
Dodatkowych opłat nie ma, zamawiasz "nagrode", czekasz do 48godzin aż zostanie uruchomiona noi dzwonisz ze zniżką 99% ;)
Ja nie mam żadnych bezpłatnych minut ponieważ mam oferte multimedialna (2000smsow wymiennych na 500mmsow) więc nie mogą mi pobierac napierw z darmowych minut i jeśli dzwonie pod inne numery to i tak płace, ale jest coś takiego że jeśli rozmawiasz z wybranym numerem to najpierw pobierają z darmowych minut a później z tych po groszu. Najczęściej dzwonie pod wybrany numer tak że dla mnie to super sprawa ;)
Jeśli masz kogoś z kim dużo rozmawiasz to i tak się opłaca, przynajmniej ja tak myśle... tylko troche lipnie jest z tym że najpierw zabierają z darmowych minut...
Sorki za chaotyczność :oops:

#113305  autor: Dociekliwy
 12 paź 2006, 11:03
Ostateczne podsumowanie, wrzucam treść maila z BOA:

W odpowiedzi na przesłane pytanie informuję, że Połączenia z "Numerem specjalnym Era Premia" są wliczane do pakietu Bezpłatnych Minut. Oznacza to, że połączenia z numerem specjalnych w pierwszej kolejności pomniejszają pakiet bezpłatnych minut posiadanych w taryfie. Po wykorzystaniu minut posiadanych w abonamencie połączenie z wybranym numerem będą taryfikowane z upustem 99%, czyli koszt połączenia z numerem specjalnym wyniesie 1 grosz netto. W tym miejscu przypominam, że regulamin nagrody mówi, że minimalna opłata za połączenia za "Numerem specjalnym Era Premia" bez względu na długość trwania połączenia wynosi 1 grosz netto (1,22 grosze z VAT). Mam nadzieję, że przekazane informacje okażą się pomocne.

Myślę, że to wyczerpująca odpowiedź na pytanie - niestety - najpierw lecą minuty a dopiero później korzystamy z połączeń za 1 grosz...

#113420  autor: Mel
 12 paź 2006, 22:05
Czyli wygląda to tak, że najlepiej w moim przypadku wygadać najpierw z różnymi innymi numerami te 40 min które mam w abonamencie, a potem dzwonić na numer specjalny.

Nie skuszę się.

#113525  autor: sq8shq
 13 paź 2006, 09:01
Calosc wyglada podobnie jak dawniej "darmowy numer" w idei dla firm - niby jeden numer byl za darmo ale najpierw lecialo z pakietu minut a po ich wykorzystaniu dopiero "aktywowal" sie ten numer darmowy.

Dla mnie to deczko dziwne i niezbyt korzystne - przynajmniej w mojej sytuacji (120minut do wszystkich), domyslam sie ze malo komu sie to wogole oplaca.