• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #113107  autor: uśmiechnięty
 11 paź 2006, 16:52
Witam, ktoś z mojej rodziny chce kupić sobie któryś z tych telefonów. Jest to kobieta.
Aparat nie jest priorytetem, najważniejsze jest, żeby łatwo chodziło się po menu, pisało smsy, żeby były wygodne klawisze, telefon mało awaryjny i żeby bateria nie siadała po 2 dniach.
Żeby wytrzymała chociaż 3 dni. Osobie tej nie przeszkadza "Motorolowe" menu, które np. wielu osobom się nie podoba. Z telefonu więcej będzie pisać się smsów niż dzwonić.

Telefon ma być do 150zł.

W Erze, w tym najniższym promocyjnym abonamencie z jedną ofertą. Doradzajcie. ;)

[ Dodano: 2006-10-11, 16:53 ]
Oprócz tych możecie doradzać oczywiście inne telefony spełniające w/w przeze mnie wymagania. Odpada marka Sagem.

#113112  autor: Przemek
 11 paź 2006, 17:09
Moim zdaniem Motka odpada, zwłaszcza jak ma to być telefon do pisania smsów. Słownik iTap nie jest dobrym rozwiązaniem, z tego wszystkiego wziąłbym chyba Nokię 6020, wydaje się być przy tym najbardziej niezawodna, nie wiem jak trafi z baterią, bo w sumie u mnie w rodzinie są dwa modele i w jednym bateria trzyma jeden dzień :| a w drugim nawet 5-6 dni :? Nokia łatwa i prosta w obsłudze. Aparat zawsze może się przydać więc dobrze jak jest, podobnie rzecz się ma z IrDA :wink:

#113118  autor: Lesiu_gda
 11 paź 2006, 17:23
Latwy,prosty,niepsujacy,wytrzymaly z przyzwoita bateria... sam sobie odpowiedziales na na pytanie podajac ww. wymagania

N O K I A 6 0 2 0

#113138  autor: Osk92
 11 paź 2006, 18:37
Moto C168 jest fajna :) No ale iTap może ją dobić.
Nie wiem jak BS S68 ale jeśli mieści się w granicy (choć wątpię) to polecam właśnie go :!:
Jesli nie te to wybrałbym tą 6020 (choć bez przekonania).

#113150  autor: szczeka
 11 paź 2006, 19:03
Zarowno Samsung X160, jak i Nokia 6020 to telefony dobre, pozadne, sprawdzone, z ktorymi raczej problemow nie ma. Polecalbym wybrac tego, ktory sie bardziej podoba, bo oba spelniaja wymagania.

odp

#113273  autor: provocatorka
 12 paź 2006, 02:40
Z podanych modeli raczej wszystko wskazywałoby na Nokię 6020. A może warto wziąć pod uwagę również SE K310i :roll:

#113407  autor: forum123
 12 paź 2006, 21:38
Ja wybrałbym nokie 6020 ... przedmówcy powiedzieli dlaczego, zgadzam się z nimi :)

#113419  autor: Prometo
 12 paź 2006, 22:04
Ja posiadam samsunga X 200 i tak sobie myślę, że zamiast tej motoroli V 235 mógłbyś wybrać samsunga X 200. Jest mały, zgrabny, poręczna klawiatura, dobry wyświetlacz, bateria trzyma mi 3 do 4 dni w zależności jak go użytkuję.
Przeciwko Noki 6020 nic niemam ale myślę, że kobiecie bardziej spodoba się Samsung niż Nokia.