Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
No siematomi81 pisze: ↑14 lip 2022, 18:59Po likwidacji stacji TM/N w Białymstoku na maszcie Plusa (ul. Cedrowa) jakość sieci na osiedlu Dziesięciny i częściowo Antoniuk spadła drastycznie (indoor ledwo voice i to 2/3G). W ostatnich dniach zaczęła się budowa stacji Orange na ul. Dziesięciny - dziś na maszcie siedzieli technicy. Pozwolenie wisiało od 2 lat, myślałem, że pójdzie do kosza bo nic się nie działo. Sama stacja na wspomnianym obszarze niewiele pomoże (realnie na osiedle Dziesięciny będzie skierowany jeden sektor, pozostałe na oś. 1000-lecia oraz Zawady, sama lokalizacja dość niska - dach niskiego budynku vs strunbeton Cellnexa obok ), nie mniej dobrze, że powstaje. Jednak bez lokalizacji zastępczej za Cedrową dalej będzie słabo.
Słuchawka ta sama - Samsung A52s. W czerwcu sprawdzałem pod kilkoma stacjami Orange w Białymstoku - dało się wycisnąć max ok. 40 Mbps uploadu po 5G. Wcześniej miałem też kartę T-Mobile i wynik był podobny. Może to kwestia sprzętu na stacjach (strefa Nokii). Dla porównania - włożona karta Play i upload bez problemu 80-100 Mbps.