W zeszłym roku szukałem alternatywy dla Alenumer i po trosze ifon.pl:
telepolis.pl/forum/viewtopic.php?f=81&t=132208
Aktualnie z racji wysokiej opłaty miesięcznej 4,5 pln tylko za podtrzymanie numeru, chciałby się przenieść do innego operatora i zachować stary nr telekomunikacji polskiej. Same połączenia też były dość drogie, o czym już pisałem.
Chciałbym żeby numer był aktywny za symboliczne 10-15 pln rocznie. Jako, że nie zależy mi na możliwości odbierania połączeń przychodzących, bo dotychczas osobom dzwoniącym włączała się poczta głosowa z info pod jakim nr można się skontaktować itp. dobrze, żeby taka opcja była możliwa.
Senior dzwoni w świat wdzwaniając się przez Alenumer i urządzenie z klapką, pakiety minut i połączenia wychodzące nie są wymagane
Jazzzy wspominał o happycall. Podobno poprawiła się obsługa. Opłata miesięczna to tylko 1 pln, poczta głosowa bezpłatna. Sprawdzę jak szybko odpowiadają na @, bo brak możliwości kontaktu tel.
Druga opcja to
Alekontakt.pl brat: Alenumer.pl
Prepaid na b.dobrych warunkach 5 pln rocznie za numer, ale poczta głosowa jest tylko w abonamencie i tym samym min kosztach 36 pln/mies. Do tego weryfikacja danych na podst przelewu. W ifon.pl mam część danych "od czapy" zatem może być problem.
Może poza VOiP są jeszcze jakieś inne opcje ?
Wujek korzysta z Play, ale też miesięcznie płaci 9,99 pln - bez sensu, ale może w końcu go przekonam

Jak by nie było opcja posiadania numeru, bez jakiejkolwiek karty i urządzenia jest bardzo wygodna.
Czy ma sens nie dyskutujemy, Senior po prostu chce