Użytkownik
mariusz9a
Jest to ciekawy temat do głębszych analizp2225 pisze:U mnie jest zupełnie odwrotnie, a przynajmniej w N!
LTE800 ma większy zasięg niż U900, a często nawet GSM900.
Obyś miał rację, bo właśnie na to czekam. Obecnie sygnał w stosunku do 3G jest kiepski, sieć uwielbia często zrzucać do 3G, podobnie jak w przypadku kiedyś do 2G.kozien70 pisze: ↑11 maja 2022, 08:41Jasnym jest, że na dzień dzisiejszy G/U900 ma generalnie lepszy zasięg, niż L800. Jest tak z oczywistego powodu: jeszcze dużo telefonów nie ma VoLTE, a priorytet w sieci ma głos, bo to najważniejsza usługa. Jesteś w lesie, złamałeś nogę więc ważniejsze jest byś mógł zadzwonić pod 112 a nie móc wrzucać filmik z nogą na fejsa. Gdy zniknie 3G to zasięg LTE zostanie zwiększony
Pamiętam nie tak dawno to było. Dziwne, że w Play nie działo się nic takiego. Ta sieć wyjątkowo wszystko stabilnie trzyma. Nawet VoLTE mi zrzuci na 3G a Play-owiec dalej ma po LTE.
Obudził się...7 lat temu o tym tutaj pisałem...Rzecznik UKE rzucił na Twitterze pomysł stworzenia wspólnego pasma 2G ("Polskie 2G"), gdzie każdy z opów dorzuciłby po kawałku pasma 900 MHz. Resztę operatorzy mogliby przeznaczyć na 4G/5G.
W oficjalnych rozmowach dokładnie tak jest. W nieoficjalnych technicy doskonale wiedzą, że sieć leży i kwiczy.Według nich jest wszystko dobrze i pewnie twój model nie znajduje się na liście wspieranych urządzeń
pakierhakierxd pisze: ↑22 maja 2022, 10:04Plus będzie miał lipe jak wylaczy 3g ,jak mialem Plusa to wiecznie na 3g siedział![]()