Użytkownik
mariusz9a
eSIM włączasz przez aplikację iPlus - nigdzie nie trzeba chodzić, chyba że sam chcesz aby zrobił to za Ciebie pracownik salonu - wtedy możesz się pofatygować do punktuMixiorek pisze:Pomyślałem sobie, ze skoro Plus ma eSIMa to może od razu da radę to odpalić jakoś na odległość i w ciągu kilku minut bez wycieczek. Niestety czytam o jakiś wizytach w salonie itp. (mam alergie na salony, placówki bankowe itd.) Także jak widzę nie da rady tego ogarnąć tak jak np: we Flexie.
Można, jednak do 5G potrzebna jest taryfa z dostępem do 5G. Z kolei TU masz info jak włączyć VoLTE+VoWiFi (włączenie VoWiFi włącza całość - trzeba o tym pamiętać, bo aktywacja VoLTE nie uruchomi potem VoWiFi).Mixiorek pisze:Plusowe 5G oraz VoLTE można mieć bez scen w Plushu lub innych ofertach na kartę?
T0m3k pisze:Volte też działa po dopisaniu w konfiguracji przy apn lte "plus"
Niestety mam złe informacje. Na iPhone 6s i SE (pierwsza edycja) pomimo najnowszego softu, ustawień operatora - brakuje przełącznika VoLTE
Jan89 pisze: Niestety mam złe informacje. Na iPhone 6s i SE (pierwsza edycja) pomimo najnowszego softu, ustawień operatora - brakuje przełącznika VoLTE
Co ciekawe inne ustawienia są analogiczne do tych które mam w iPhone Xr - np. zablokowany wybór sieci 2G.
Wygląda na to jakby starsze modele iPhone'ów nie dostały pewnych ustawień
Update - znalazłem jeszcze U900, czyli mamy GUL900, L1800/L2600 na dachu i UL2100 w środkuSpacedust pisze: ↑29 kwie 2022, 18:43Poznań, al. Niepodległości 36 dach Hotelu POLONEZ – nowa stacja Plusa, jeden sektor GSM900/LTE900/LTE1800/LTE2600, nie udało mi się złapać żadnego UMTS (ale bym prosił jeszcze raz dokładnie obadać od zaułku Piotra Majchrzaka), antena to albo Cellmax 120135 albo quadband Huawei albo nawet triband Huawei, brak dokumentacji
Na stacji anteny dual-beam do tego pasma? U mnie po zmianie anten na dual-beam, UL spadł masakrycznie do okolic 1Mbps. Tylko, że pasmo L1800.