Nowa usługa utrzymania numeru. >> https://www.orange.pl/omnibook/nowa-usl ... e-na-karte
- Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Moderator: Moderatorzy
Regulamin forum:
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
5 zł za miesiąc braku aktywności - sporo. najlepiej mieć 0 zł na koncie.
A po polsku: opłata za brak aktywności. I to aż 5 zł miesięcznie!
Czy ta usługa będzie automatycznie aktywowana na każdym numerze?
Usługa? To kara!
No chyba sobie teraz żartują, szczególnie w nieciekawym czasie...

Teraz zlikwidowałem 7 numerów, przyszła pora na więcej
Skorzystanie z zakupionego pakietu nie zwalnia z opłaty? Czy niedowidzę?
Ostatnio zmieniony 03 mar 2022, 20:37 przez asdaf, łącznie zmieniany 1 raz.
Czy przelew SMS jest usługa zwalniającą z opłaty 5 zł ?
Myślę że tak...
Myślę że tak...
Sam zakup usługi nie (wspomnieli o usłudze RWK za 6 zł), ale skorzystanie ze środków nie powinno. Choć cholera wie, jak ma to działać...
Plus pobiera daninę nawet gdy zużywasz środki z darmowych promocji...
surface123: to ratunkowe doładowanie konta, więc ono powinno zwolnić z daniny.
Plus pobiera daninę nawet gdy zużywasz środki z darmowych promocji...
surface123: to ratunkowe doładowanie konta, więc ono powinno zwolnić z daniny.

Zwróćcie uwagę, że w przeciwieństwie do Playa i Plusa, doładowanie tu nie zwalnia z tej karnej opłaty.
@Karlos
Ale to ja z tego numeru chce wysłać komuś przelew SMS.
Tracę więc środki z konta głównego ale i płace też opłatę za doładowanie.
surface123: dlatego powinna ta opcja zwolnić z tej daniny. No ale operator nie popisał się opisem funkcjonalności. Dla tych co nie chce się szukać komunikatu operatora, wrzucę go tutaj:
„Opłata będzie pobierana po upływie 31 dni od ostatniej płatnej aktywności Abonenta, rozumianej jako wykonanie połączenia wychodzącego (minuty/SMS/MMS/internet) lub zakup usługi dodanej lub pakietu. Abonenci, których wartość środków na koncie głównym w dniu pobrania opłaty jest niższa niż 5 zł, zostaną obciążeni opłatą w wysokości dostępnych środków. Opłata za utrzymanie numeru w sieci będzie pobierana cyklicznie co 31 dni od ostatniej płatnej aktywności Abonenta lub od daty pobrania ostatniej opłaty za utrzymanie numeru w sieci aż do momentu wygaśnięcia ważności konta. Włączona promocja „Konto ważne rok” nie zwalnia z ponoszenia opłat za utrzymanie numeru w sieci. W przypadku utraty ważności konta na połączenia wychodzące, opłata będzie pobierana z zablokowanych środków.”

Przelew sms kosztuje 20gr także zapewne się kwalifikuje.surface123 pisze: ↑03 mar 2022, 20:52@Karlos
Ale nie lepiej zadzwonić do kogoś na 1-2 sekundy z kosztem 2gr raz na miesiąc?