Witajcie,
poszukuję możliwie taniej oferty typu no-limit z połączeniami, SMS-ami i MMS-ami (tych wysyłam kilka-kilkanaście w miesiącu). Zależałoby mi na zasięgu Plusa, najlepiej z 5G. Obecnie, miesięcznie zużywam ok. 15-20 GB danych, przy długoterminowej lojalce zapewne można byłoby pomyśleć o nieco większej paczce danych.
Priorytety:
- przede wszystkim, niska cena — jestem skłonny do wszelkich kombinacji (w granicach rozsądku) tylko po to, by uzyskać niższą cenę

- VoLTE
Dobrze byłoby, gdyby oferta:
- miała krótki okres zobowiązania, super byłoby, gdyby udało się wybrać ofertę pre-paid/abo na czas nieokreślony
- miała WiFi Calling, na którym tak bardzo mi nie zależy, ale czasami się przydaje
- była oferowana bezpośrednio przez Plusa (Plus/Plush)
Z tego, co zauważyłem po przeszukaniu sieci, to są dwie ciekawe opcje:
- Otvarta za 18.99 — na plus abo z czasem nieokreślonym, całkiem niska cena, dostęp do 5G, prawdopodobnie też VoLTE (wspominają jednak, że "Usługa dostępna jest w wybranych taryfach"), minusem opłata aktywacyjna oraz brak WiFi Calling oraz MMS-ów w pakiecie — za te musiałbym dopłacić.
- Plush Abo za 30 zł — tutaj większa paczka (którą niekoniecznie wykorzystam), WiFi Calling, ciekawy dodatek w postaci Tidala na 3 miesiące, natomiast na minus wyraźnie wyższa cena i 24-mies. lojalka.
Znacie jakieś ciekawsze opcje?