Cześć, to ja jeszcze korzystając z Waszej wiedzy mam kilka pytań. 
Przejrzałem strony 78-114 tego wątku, wybaczcie jeśli odpowiedź znajdowała się później.

Ale np. w Pasterce, uroczej wsi na wypłaszczeniu pod Szczelińcem zasięg tylko Plusa (ze szczytu Szczelińca Wielkiego). W Orange, mimo zaznaczonego na mapie zasięgu - brak.
Ogólnie zasięg na mapach Orange wygląda dużo bardziej obiecująco niż na mapach T-M, jak sobie przepatrzyłem wszystkie "swoje" miejsca w kraju...

Przejrzałem strony 78-114 tego wątku, wybaczcie jeśli odpowiedź znajdowała się później.
piotrzet pisze: ↑28 paź 2020, 12:38https://gsmonline.pl/artykuly/tmobile-zasieg-w-gorach
Kolejne dwie nowe stacje T-M w Dolinie Pięciu Stawów Polskich.
Czyli nowo wybudowane stacje T-M np. w Pięciu Stawach obsługują tylko T-M, tak? A nie w ramach N! też Orange? Ktoś miał się okazję o tym faktycznie przekonać?
Czyli podobnie w Bieszczadach? Z tego wynika, że T-M mocno stawia jednak na góry (dla mnie to ważne osobiście, bo dużo wędruję po górach).Martino pisze: ↑05 gru 2020, 07:24Przy okazji warto wspomnieć o kolejnej stacji T only, która powstaje w miejscowości Wołosate w Bieszczadach i będzie oddana do użytku na przełomie stycznia i lutego 2021 (planowane uruchomienie i udostępnienie dla klientów do 31 stycznia 2021) pasma jakie się na niej wg planu mają znaleźć to LTE 2100 oraz G/U900 dosył ma być satelitarny z informacji jakie posiadam.
No tak, choć akurat Pięć Stawów to dolina, więc sygnał słowacki tam nie docieraiphoneski pisze: ↑12 lis 2020, 23:13Stacje w górach to wyjątki, bo tam jest łącze satelitarne, więc dość drogie. Orange po prostu woli płacić słowackiemu odpowiednikowi za roaming niż współfinansować te stacje. Z punktu widzenia klienta pomysł mocno słaby, ale z punktu widzenia korporacji wybitnie przebiegły![]()

Potwierdzam, dziura w Stołowych załatanaMartino pisze: ↑07 lis 2020, 10:19Sporo ciekawostek odnośnie załatanej niedawno przez N! totalnej dziury zasięgowej w jednej z najbardziej malowniczych miejscowości w Górach Stołowych. Artykuł na podstawie moich materiałów o tejże stacji w Karłowie. Warto zauważyć bardzo dobre parametry połączenia jakie ta stacja zapewnia.
https://gsm.biz.pl/2020/11/05/orange-ur ... lo-czekac/

Ale np. w Pasterce, uroczej wsi na wypłaszczeniu pod Szczelińcem zasięg tylko Plusa (ze szczytu Szczelińca Wielkiego). W Orange, mimo zaznaczonego na mapie zasięgu - brak.
I apoporos mapek i mojego poprzedniego pytania o zasięg w Brennej (śląskie). Kurczę, a czy Wy ogólnie macie złe doświadczenia z mapkami T-Mobile? Są aż tak niedokładne i "niedorobione", że pomijają jakby całkiem jeden nadajnik obsługujący centrum dużej 6-tysięcznej wsi?
Ogólnie zasięg na mapach Orange wygląda dużo bardziej obiecująco niż na mapach T-M, jak sobie przepatrzyłem wszystkie "swoje" miejsca w kraju...