• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #112493  autor: KiKi
 08 paź 2006, 22:03
Czytałem gdzieś na jakimś forum ze mozna przelutować kość pamięci w SE K300i na większą. Jestem trochę kumaty w tych sprawach i chciałbym zrobić to ze swoim K300i ale nie bardzo wiem gdzie mogę dostać odpowiednią kość i nie wiem gdzie ona sie w moim telu znajduje... może ktoś może mi w tym pomóc? Z góry dzięki!!!

Zapoznaj się z zasadami tytułowania postów
Ostatnio zmieniony 08 paź 2006, 22:06 przez KiKi, łącznie zmieniany 1 raz.

#112542  autor: lookaazz
 09 paź 2006, 09:49
Ja słyszałem opowiadania, że w K700i kryje sie 128mb pamieci, albo jest ukryty slot na karty pod obudową..., ale są zablokowane softem itp.. to bajka jest niestety, tak samo jak z Twoim K300i, to będzie raczej nie możliwe, bo soft Ci takiej pamięci nie odczyta, nawet jak byś przelutował kości. Miałem kiedyś K500i i nie powiem, bo też w pierwszej chwili chciałem takie operacje wykonywać po przeczytaniu paru śmiesznych rzeczy w tym temacie, aż mnie kilka konkretnych osób ostudziło :)

#112545  autor: forum123
 09 paź 2006, 10:41
Hehe, ogólnie nie polecamy czytania www.mobile.inspiracja.com (chyba, że jako portal z humorem o gsm) :-D

#113631  autor: KiKi
 13 paź 2006, 19:04
Ale ten artykuł, który czytałem pisał gość, który twierdził, że tak właśnie swojego SE przerobił i ma w nim teraz 64MB Pisał też coś o tym, że samodzelnie przerabiał w nim softa tak, żeby czytał mu taką ilość pamięci... Wydaje mi się, że to jednak jest możliwe tylko trzeba potrafić to zrobić.

#113796  autor: Forest
 14 paź 2006, 11:32
No to sie moze skontaktuj z kolesiem jak on to zrobil i w ogole. Ja watpie zeby szlo to zrobic. Mozna tylko popsuc telefon nic wiecej :wink:

HTC U12+ Black + Goodram 64GB USH-I U3 95/90MB

#113836  autor: forum123
 14 paź 2006, 13:25
Hehe chyba pomyliło mi się podkręcanie telefonu z podkręcaniem procka :mrgreen:

#113842  autor: lookaazz
 14 paź 2006, 13:32
Ja jestem dalej pewnien, że takie coś jest nie do wykonania. Może ktoś to zrobił ( w co i tak wątpie) ale to jakiś prototyp, po którym telefon na pewno robi sie nie stabilny. A po za tym koszt takich modyfikacji też nie będzie tami, a ryzyko uszkodzenia telefonu jest bardziej jak pewne. Chcesz więcej pamięci? kup se K700i.

#113860  autor: lookass
 14 paź 2006, 14:44
lookaazz pisze:Ja jestem dalej pewnien, że takie coś jest nie do wykonania. Może ktoś to zrobił ( w co i tak wątpie) ale to jakiś prototyp, po którym telefon na pewno robi sie nie stabilny. A po za tym koszt takich modyfikacji też nie będzie tami, a ryzyko uszkodzenia telefonu jest bardziej jak pewne. Chcesz więcej pamięci? kup se K700i.
takie cos isteniej choc nie wiem czy w k300i wiem ze 7650 kolesie robili solot ale tak jak mowisz robilo sie bardzo niestabilne polowa telefonow nawet zdychala a z innej beczki np da sie podlaczyc do e398 dysk np 4 gb heeh ale po co to komu wracajac do tematu moze jest to mozliwe ale wymaga duzo pracy najpierw trzeba znalesc kto takie cos potrafi wiec nie trzeba bylo kupywac tego telefonu a teraz czarowac :smt005
pozdrawiam