• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #112411  autor: genia
 08 paź 2006, 17:49
Witam
Chcę kupić na Allegro zestaw słuchawkowy do mojej 6280 tylko nie wiem jaki.
Mam trzy do wyboru:
AD-15- 45zł
AD-46- 78zł
lub
HS-20 AD-41- 104zł
Podałem ceny z pobraniem.
Nie wiem czy AD-41 będzie działać z 6280 ???
Czy jest jakaś różnica w dźwięku ?
Z góry dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2006, 20:25 przez genia, łącznie zmieniany 1 raz.

#112456  autor: pumba
 08 paź 2006, 20:24
Może zacznę od cen bo te które podałeś są prawie identyczne jak w salonach Noki a jeśli należysz do Clubu Nokia to masz 7% zniżki więc wyjdzie cię taniej niż na allegro, a tym bardziej masz pewność zakupu i 100% gwarancji, natomiast jeśli nie należysz jeszcze do Clubu to w każdej chwili możesz się zapisać przez stronę Noki.

A co do zestawu/adapteru słuchawkowego to musisz odpowiedzieć na pytanie czy chcesz przez niego rozmawiać bo AD-15 nie ma w sobie mikrofonu pozostałe tak i AD-15 będzie najtańszym rozwiązaniem. AD-15 ma także krótszy kabel od pozostałych.
Natomiast jeśli chodzi o HS-20 AD-41 to też miałem zamiar go kupić ale napisałem pare miesięcy temu do Noki czy jest on komapatybilny z 6280 w odpowiedzi dostałem coś takiego
Uprzejmie informujemy, że zestaw HS-20 nie jest kompatybilny z telefonem Nokia 6280.
Z telefonów dostępnych na rynkach zestaw ten wspołpracuje jedynie z Nokia 3250.
przy czym jest to wiadomośc z 14 marca, a więc lista kompatybilnych telefonów już się zwiększyła ale wciąż nie ma na niej 6280, ale pomimo to zastanawiam się czy by go nie kupić bo podejrzewam że w HS-20 nie będę mógł tylko korzystać ze sterowania odtwarzaczem ale dzwięk będzie słyszalny, a że przymierzam się do AD-46 a różnica w cenie między nim a HS-20 to 30zł a dodatkowo są tam słuchawki więc chyba na niego się zdecyduje, a jeśli kiedyś zmienie telefon to może będzie on z nim kompatybilny ;)

A co do różnic dzwięku to nie powinno być takich ;)

P.S.
Poprawiłem minimalnie twój temat aby lepiej odzwierciedlał jego treść.

#112484  autor: genia
 08 paź 2006, 21:17
Wiesz zdecydowałem się na AD-46 tylko mam wątpliwości co do tego co powiedziałeś z Clubem Nokia. Jestem członkiem od 4 lat. Cena tego zestawu to 76zł + koszty przesyłki ,które u nich są strasznie drogie !!!
Policzmy:
Na allegro - od firmy GGMEDIA więc jest pewność cena 68zł +10 przesyłka=78 zł
Nokia - pewność i nic poza tym- cena 76zł-7%=72,54zł+30zł przesyłka= 102,54 !!!!!
Zobacz jak duża różnica ...
Więc chyba jednak Allegro,kusi mnie jedna ten HS-20 AD41 ale nie chcę płacić za coś czego nie wykorzystam. Słuchawki już mam więc AD46 to chyba najlepsza opcja.

#121676  autor: pumba
 07 lis 2006, 12:14
Miałem wcześniej napisać w tym temacie ale jakoś mi się o tym zapomniało ;)
genia, i jak tam kupiłeś już ten adapter?
Bo ja już dokonałem zakupu a mianowicie na allegro kupiłem zestaw Nokia Music Pack 2 MK-1 za 165zł wraz z przesyłką a normalna cena to 218zł bez przesyłki. W skład zestawu wchodzi:
- adapter słuchawkowy Nokia AD-46
- słuchawki muzyczne HS-61 firmy Nokia
- kartę pamięci MMCmobile MU-12 o pojemności 512 MB firmy Nokia wraz z adapterem
- czytnik USB kart MMC/SD DD-10 firmy Nokia
- stereofoniczny kabel audio CA-72U firmy Nokia
więc chyba zakup się opłącił w porównaniu do samej przejściówko która kosztuje około 70-80zł, jednynie karta pamięci będzie niewykorzystana bo Nokia 6280 obsługuje miniSD a nie MMCmobile więc chyba ją sprzedam i jak dobrze pójdzie zestaw wyjdzie mne 100zł ;)
A oto zdjęcie tego zestawu
Obrazek

A co do zakupu w salonie Noki to miałem na myśli zakup osobiście w salonie bez kosztów przesyłki, ale w takim wypadku jak ty opisałeś to bardziej opłaca się kupić na allegro.