• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 223 z 683
  • 1
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 683
 #1120042  autor: KC-KARLOS
 10 sie 2021, 01:30
zoltan666: Jest to możliwe. Pakiety się sumują (TB i ich ważność).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1120052  autor: zoltan666
 10 sie 2021, 10:03
A jak wtedy z ważnością konta głównego. Z automatu po wykupie pakietu ważnego 365 dni konto główne ma taką samą ważność jak wykupiony pakiet, nawet jeśli jego ważność wcześniej była np. 30 dni?
 #1120062  autor: KC-KARLOS
 10 sie 2021, 12:40
Z tego co wiem, KG jest przedłużane, aby móc korzystać z wykupionego pakietu (choć regulamin o tym nie mówi).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟
 #1120326  autor: driver
 14 sie 2021, 18:42
Cześć.
Za miesiąc z hakiem skończy mi się najlepsza na świecie oferta "Masz złotówkę - masz no limit" w T-Mobile. Nie zanosi się, żeby bombajle dali w zamian coś sensownego do wyboru.
A więc pora odkurzyć leżaka z Grunwaldem w OFNK i dopompować go, żeby mieć jak najwięcej internetu na jak najdłuższy czas.
Regularnie czytam niniejszy wątek, ale przyznaję się, że trochę pogubiłem się w możliwych kombinacjach.
Dlatego uprzejmie proszę o podpowiedź.
Mam na koncie 1,2 TB z Grunwaldu ważne do października br. i 300 zł.
Zakładam, że za 300 zł wykupię pakiet no-limit z podwojonym do 2 TB internetem na rok.
1. Ale ten zakonserwowany TB z Grunwaldu muszę też jeszcze przedłużyć na kolejny rok za 29 zł, prawda?
2. A za rok, jeśli nie wykorzystam 2 TB z podwojonego pakietu no-limit za 300 zł, to jedyną możliwością jego przedłużenia, będzie wykupienie kolejnego pakietu no-limit?
3. I na dzisiaj można przedłużać niewykorzystany internet z pakietu no-limit wykupieniem kolejnego i dowolnego pakietu no-limit (jednak nie wiadomo, jak to będzie za rok) ?
4. Tylko jeszcze bardzo ważna kwestia, który internet będzie wykorzystywany w pierwszej kolejności? Ten z Grunwaldu (tak podejrzewam po lekturze wątku), czy jednak ten z podwojonego pakietu no-limit z 2 TB?
Pozdrówka!

driver
 #1120327  autor: zoltan666
 14 sie 2021, 21:55
Jestem w podobnej sytuacji jak driver i planuje przejść na OFNK i pakiety roczne. Myślę o wykupieniu 2 pakietów co powinno mi dać 4 TB na 2 lata za 600 zł. Wpierw jednak musze doładować konto taką kwotą. Jak najlepiej doładowywać, żeby jeszcze zyskać sporą ilość dodatkowych GB?
 #1120328  autor: Window
 14 sie 2021, 22:14
driver pisze:
14 sie 2021, 18:42
Cześć.
Za miesiąc z hakiem skończy mi się najlepsza na świecie oferta "Masz złotówkę - masz no limit" w T-Mobile. Nie zanosi się, żeby bombajle dali w zamian coś sensownego do wyboru.
A więc pora odkurzyć leżaka z Grunwaldem w OFNK i dopompować go, żeby mieć jak najwięcej internetu na jak najdłuższy czas.
Regularnie czytam niniejszy wątek, ale przyznaję się, że trochę pogubiłem się w możliwych kombinacjach.
Dlatego uprzejmie proszę o podpowiedź.
Mam na koncie 1,2 TB z Grunwaldu ważne do października br. i 300 zł.
Zakładam, że za 300 zł wykupię pakiet no-limit z podwojonym do 2 TB internetem na rok.
1. Ale ten zakonserwowany TB z Grunwaldu muszę też jeszcze przedłużyć na kolejny rok za 29 zł, prawda?
2. A za rok, jeśli nie wykorzystam 2 TB z podwojonego pakietu no-limit za 300 zł, to jedyną możliwością jego przedłużenia, będzie wykupienie kolejnego pakietu no-limit?
3. I na dzisiaj można przedłużać niewykorzystany internet z pakietu no-limit wykupieniem kolejnego i dowolnego pakietu no-limit (jednak nie wiadomo, jak to będzie za rok) ?
4. Tylko jeszcze bardzo ważna kwestia, który internet będzie wykorzystywany w pierwszej kolejności? Ten z Grunwaldu (tak podejrzewam po lekturze wątku), czy jednak ten z podwojonego pakietu no-limit z 2 TB?
Pozdrówka!
1. Ten Grunwald jest jak Bonus GB po doładowaniu. Więc będziesz musiał przedłużyć tą portmonetkę GB za 29 zł.
4. Pierwszy będzie Bonus z GB (Grunwald i bonus GB) potem dopiero ten podwojony pakiet 2TB
@zoltan666 radzę tobie skorzystać z https://doladowania.orange.pl/ i doładowywać z 120 razy po 5 zł
 #1120330  autor: 3G
 14 sie 2021, 23:25
Najkorzystniej ładować wielokrotnie po 5zł przez stronę Orange lub przez aplikację - wtedy do 31 sierpnia wpada 12,5 GB za każde 5 zł (później 7,5 GB).

Jeśli to prawda, że najpierw schodzi Grunwald (tego nie wiem), to bez sensu mając Grunwald odpalać pakiet 1TB czy tam 2TB, bo możesz nie zdążyć go wykorzystać.

https://www.speedtest.net/android/6734171506.png
 #1120353  autor: zoltan666
 15 sie 2021, 21:36
Zacząłem stopniowo doładowywać numer po 5 zł. po kilka razy dziennie do końca sierpnia. Potem przedłużenie ważności GB o rok za 29 zł. i do wyboru, albo pakiet 1 TB za 300 zł., albo pakiet rosnący 3GB (+1 GB) za 7 zł. lub 20 GB (+1 GB) za 25 zł. Która z wersji pakietu rosnącego jest bardziej korzystna biorąc pod uwagę, ze obecnie 3 pierwsze pakiety są podwajane?
 #1120362  autor: driver
 15 sie 2021, 22:36
Po lekturze Regulaminu promocji „2 razy więcej GB w usługach Bez limitu za aktywację w Mój Orange” to mam już 99% pewności, że bonus TB z Grunwaldu byłby schodził mi przed podwojonym pakietem no-limit za 300 zł z 2 TB.
W punkcie 9 zapisano: "Jeśli Klient posiada bonusowe gigabajty z usługi „Internet za darmo” lub z bonusu na start po aktywacji startera, to będą one wykorzystywane przed pakietem gigabajtów z Promocji.
A w pkt. 11: "W zakresie nieuregulowanym niniejszym Regulaminem Promocji do świadczenia oferty promocyjnej stosuje się aktualny Regulamin świadczenia usług telekomunikacyjnych dla Abonentów ofert na kartę oraz obowiązujące cenniki usług i regulaminy w uprawnionych do usługi taryfach w ofercie Orange na kartę."
Skoro więc w regulaminach Orange Free na Kartę stoi, że pierwsze schodzą bonusy z doładowań, to w moim przypadku będzie tak samo.

MOJE ROZWIĄZANIE: Uzupełniłem konto po 5 zł do kwoty 345 zł. Za 29 zł przedłużam konto główne i Grunwald o rok, a następnie za 15 zł odpalam „Pakiet 120GB na całe lato”. 301 zł zostanie na przyszły rok. Trzymajmy kciuki, że promocja z podwojeniem się w Orange ponowi po raz kolejny (trzeci?).

WYMODEROWANO OFF-TOP o ofercie TM "Masz złotówkę - masz no limit"
Ostatnio zmieniony 15 sie 2021, 22:42 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Uwagi o ofercie TM zamieść w poświeconym jej wątku

driver
 #1120376  autor: KC-KARLOS
 16 sie 2021, 09:40
Przypominam podstawową kaskadę schodzenia środków:
1. Promocyjne GB (za Gole, z promocji 120GB za 15 na 93 dni, doładowanie online z innej taryfy niż OFNK)
2. Bonusowe GB w OFNK (promocje 10GB online, Grunwald, 5GB extra za 5,25 zł, standardowy bonus GB w OFNK za zasilenie)
3. Dokupione Elastyczne Pakiety Internetowe (np. 50GB za 50 na 50 dni) albo GB z usług no-limit
4. Lejek 64 kbps, do końca ważności bonusów czy paczek internetowych.
5. Gdy nie mamy innych pakietów czy lejka 64 kbps, kasują 0,01 zł za 100 kB, czyli 1MB to 10 groszy, 10MB to 1 zł, 100MB = 10 zł, itd.

#1120499  autor: Freshmen
 19 sie 2021, 09:26
Cześć, nie ukrywam że dla kogoś kto miał wiecznie abonament to troche kosmos.
Jestem w trakcie przenoszenia numeru do Orange free i mam kilka pytań do Was:
1. Czy po przeniesieniu numeru najlepiej od razu doładować konto za 360 i wykupić ten pakiet 1Tb+ 1Tb na rok i będe miał od razu ważność konta przedłużoną na rok czasu? czy jest sens bawić się w doładowania za 5 zł aby zwiększyć ilość gb czy to się nie skumuluje?
2. Czy mając początkowo numer tymczasowy mogę wykupić już ten pakiet za 360 zł czy poczekać aż przeniesie się ostatecznie mój pierwotny numer? (promocja jest do końca września a ja mam miesięczny okres wypowiedzenia i nie wiem czy zdążę)
2. Czy pakiet 3x40gb na wakacje zsumuje się z tymi 2tb?
3. Czy jest sens najpierw wykupować inny jakiś podstawowy pakiet i dopiero później ten za 360 zł?
4. Czy jeżeli cyklicznie wykupie ten pakiet za 360 zł to za rok i dwa lata również będe miał podwojoną ilość internetu? rozumiem że przy cyklicznym przedłużaniu po roku niewykorzystany internet przepada?
5. Czy aby cyklicznie przedłużać pakiet wystarczy że będe miał na koncie 360 zł i samo sobie pobierze?
6. Co z roamingiem w UE w pakiecie za 360 zł i co ewentualnie dokupić aby mieć internet za granicą (w UE)? bo rozumiem że połączenia i sms jak w Polsce?
Dzięki za pomoc i poświecenie czasu na rozwianie moich wątpliwości.
 #1120525  autor: rsig
 19 sie 2021, 20:56
Na Orange Free przenosisz się z abonamentu Orange czy innej sieci? Jeśli innej to może na początek weź jakiś miesięczny czy tygodniowy pakiet, bo jeśli okaże się że Orange z jakiegoś powodu ci nie odpowiada to nie będziesz musiał czekać roku na zmianę taryfy (lub tracić 300 zł za wcześniejszą rezygnację).
 #1120535  autor: sylwekZolkusza
 20 sie 2021, 09:34
Freshmen
PO przeniesieniu powinno być konto ważne rok, pakiet 1TB można włączyć później po wykorzystaniu GB z doładowań, no chyba że potrzebne będą rozmowy, sms i mms, numer tymczasowy powinien działać jak normalny numer, można uruchomić wszystkie planowane usługi i promocje, pakiet 1TB jest jednorazowy trzeba pamiętać o jego ponownym włączeniu, promocja 2 x więcej gb działa tylko do końca września.
 #1120660  autor: zoltan666
 22 sie 2021, 19:46
Chciałbym skorzystać z usługi cyklicznej „Rozmowy i SMS-y bez limitu do wszystkich + pakiet GB”. Mam jednak pytanie:
Czy jest możliwość skorzystania z wersji na 31 dni, a następnie przejście na wersję na 7 dni bez utraty GB zebranych w wersji 31 dniowej?
 #1120663  autor: zoltan666
 22 sie 2021, 21:01
Biorąc pod uwagę, że aktywując usługę do końca września 3 pierwsze pakiety są podwajane wyglądałoby to może tak:
40+42+44+3+4+5 itd. przy zmianie z pakietów miesięcznych na 7 dniowe
6+8+10+6+7+8+9 itd. przy wyborze pakietów 7 dniowych
40+42+44+23+24+25 itd. przy wyborze pakietów miesięcznych
Dobrze to wyliczyłem, czy jednak byłoby inaczej?
  • Strona 223 z 683
  • 1
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • 683
  • 1
  • 221
  • 222
  • 223