• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 193 z 202
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 202
 #1120324  autor: Remington
 14 sie 2021, 17:54
No ale codzienna zmiana taryfy to nie część oferty, lecz raczej niedopatrzenie (krotkowzroczność jej autora).

Trzeba też pamiętać o jednym, co chyba umyka w tej i podobnych dyskusjach. O rotacji pracowników. Niemal na pewno ten kto wprowadzał ofertę 5 lat temu, dziś już ta nie pracuje i jej biznesowe uzasadnienie przepadło razem z nim. Przyszli inni, spojrzeli, policzyli i zlikwidowali bez dociekania w jakim celu powstał zastany przez nich stan. Tak bardzo często dzieje się w korporacjach.
 #1120325  autor: iphoneski
 14 sie 2021, 18:01
Remington pisze:
14 sie 2021, 17:54
No ale codzienna zmiana taryfy to nie część oferty, lecz raczej niedopatrzenie (krotkowzroczność jej autora).

Możliwe, chociaż było to przy cichym przyzwoleniu operatora - kasowanie postów z forum Playa i innych ich kanałów komunikacji. Trzeba było trochę poszperać, by się o temacie dowiedzieć.
 #1120345  autor: ruki101
 15 sie 2021, 20:50
Adriaan02 dokładnie tak jak piszesz :) darmowy startery, Grunwald, DIL, Masz złotówkę, w tamtym dziesięcioleciu było bardzo ciekawie, w tym to mam wrażenie, że pogarsza się lub likwiduje dobre oferty - takie zaplanowane czystki.
Jest teraz bardzo nudno na rynku telekomunikacyjnym i obawiam się, że będzie w następnych latach nieciekawie .
To co boli to np. brak jakichkolwiek ofert na kartę typu 500 GB za 70 zł , 1 TB za 100zł itp, maksymalnie jest 200 GB, oczywiście nie biorę pod uwagę jednorazowych bonusów za zarejestrowanie + przekładanie kart.
Szkoda, że tylko u fioletowych jest lejek 1 Mb/s bo to powinno być standardem w każdej innej sieci.
Remington, mam obawy, że ten kto stworzył " Masz złotówkę " to wyfrunął "dyscyplinarnie " z T , to wyglądało mniej więcej tak jakby - między działami T nie było komunikacji i powstało coś co miało nie powstać .
 #1120349  autor: Remington
 15 sie 2021, 21:22
@ruki101
Nie sądzę by wyleciał. Ta oferta była ewidentnie zapomniana i to od dawna. Gdyby za nią wyciągnięto konsekwencje, to zaraz potem regulamin by wycofano. Tymczasem robią to po 5 latach.

Co do oferty 1TB to takowa jest, tylko znacznie droższa… Lepszy już nju z lejkiem 1Mbps, bo choć to formalnie abo, to płaci się tylko korzystając.
 #1120350  autor: ruki101
 15 sie 2021, 21:23
Surface123, a co myślisz, że Play będzie w nieskończoność dawał 100 GB w ramach zakupu nowego startera ? to się skończy i to szybciej niż się Tobie wydaje.
W zasadzie tylko fioletowi mogą to zrobić 1TB za 100zł jeśli pójdą po rozum do głowy, jak najbardziej mile widziane byłoby to na zasadzie konieczności stałych, cyklicznych doładowań na zasadzie substytutu abo, o którym już wiele razy tutaj pisałem.
Aż dziw bierze, że nie widzisz co się dzieje na rynku prepaid - podwyżki cen i likwidowanie dobrych usług.
Uwalą nocki bez limitu w Play i zapewne pakiet cykliczno-rosnący ( 3G + 1GB co tydzień ) i potem na rynku pozostają już tylko śmieszne i drogie propozycje w T-Mobile/Plus/Orange.
Także słucham pokaż mi cenowo ( bez ofert promocyjnych ) jak najtańszy 1 TB / mies . w ofercie na kartę i nie pisz mi o abo - bo mnie i wiele osób to nie interesuje.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2021, 21:31 przez ruki101, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1120355  autor: zoltan666
 15 sie 2021, 21:47
ruki101 pisze:
Uwalą nocki bez limitu w Play i zapewne pakiet cykliczno-rosnący ( 3G + 1GB co tydzień ) i potem na rynku pozostają już tylko śmieszne i drogie propozycje w T-Mobile/Plus/Orange.
Właśnie jestem na etapie wyboru nowej oferty po "Masz złotówkę..." i waham się między tym pakietem cykliczno-rosnącym ( 3G + 1GB co tydzień ), a pakietem 1 TB na 365 dni za 300 zł. Ten pierwszy wygląda ciekawie, ale pytanie ile jeszcze będzie na rynku, a zbieranie GB zacząłbym od początku. Natomiast ten drugi jest pewniejszy, a wykupując od razu 2 takie pakiety miałbym spokój na 2 lata i średnio 230 GB (w tym GB z doładowań) do wykorzystania na miesiąc co mnie satysfakcjonuje.
 #1120356  autor: Remington
 15 sie 2021, 22:07
ruki101 pisze:
Także słucham pokaż mi cenowo ( bez ofert promocyjnych ) jak najtańszy 1 TB / mies . w ofercie na kartę i nie pisz mi o abo - bo mnie i wiele osób to nie interesuje.

To ja pokażę oferty z 1TB:
a2mobile - nielimitowany internet 12,90 zł/mies. , ale na lejku 512kbps
OFnK - 1TB za 360 zł, odnawiany ręcznie po zużyciu (zakładając, że zajmie to mniej niż rok).

Rozrzut cenowy ogromny. Dlatego odrzucanie oferty abo w nju jest po prostu nieracjonalne - oferta może działać jak prepaid.
 #1120357  autor: iphoneski
 15 sie 2021, 22:19
ruki101 pisze:
i nie pisz mi o abo - bo mnie i wiele osób to nie interesuje.
Ciekawe czemu? Są abonamenty na czas nieokreślony, można zawsze zrezygnować. Mam wrażenie, że większość tych, co ich to nie interesuje nie chcą abo dla samego faktu niechcenia a nie dlatego, że abo to jakiś problem sam w sobie.
 #1120358  autor: Remington
 15 sie 2021, 22:25
Też próbuję zrozumieć dlaczego nie prepaid. Jedyne co przychodzi mi do głowy jest to, że nie chodzi o regularne korzystanie i po co musieć płacić co miesiąc. Abonament w nju dla takiej osoby by pasował.

Jeśli są inne powody, to chętnie je poznam.
 #1120359  autor: ruki101
 15 sie 2021, 22:28
Zoltan666, zdradź jakie jest Twoje miesięczne ( +- ) zapotrzebowanie na GB ? generalnie byłbym bardzo ostrożny co do tej opcji Orange 3GB+1GB co tydzień, ja sam się zastanawiam czy dobrze robię, że od razu nie przeszedłem do fioletowych, niektórzy z tej usługi cykliczno-rosnącej po prawie 3 latach korzystania z niej, zbliżają się wielkimi krokami do około 200 GB na tydzień - czyli 800 GB za 4 tygodnie - i to właśnie może "boleć" Orange, więc albo w najlepszym razie zmodyfikują ją zwiększając tygodniową opłatę lub ją wprost usuną, obstawiam tutaj ten rok lub najpóźniej przyszły.
W tej usłudze cykliczno-rosnącej najcięższy jest 1 rok, najbardziej z górki jest już po 2 roku .
Remington niech dadzą nju internetowy w podobnych warunkach na kartę, a znajdą się chętni.
Iphoneski może być to związane z tym, że w przypadku internetu, warunki w danym regionie mogą ulec od pewnego momentu sporemu pogorszeniu i w ten sposób zostaje się uwiązanym umową na długi czas.
 #1120361  autor: zoltan666
 15 sie 2021, 22:36
Z ostatnich miesięcy było to 80-120 GB miesięcznie. Nie wiem natomiast ile wykorzystywałem pół roku temu korzystając z Netflixa. W pierwszym roku korzystania z usługi cykliczno-rosnącej można by się chyba wspomóc bonusowymi GB za doładowanie, trochę ich nazbierać, a GB z usługi niech sobie rosną.

gothic77 Wkrótce będzie: "Dziękujemy, że byłeś z nami..."
Ostatnio zmieniony 15 sie 2021, 22:38 przez zoltan666, łącznie zmieniany 1 raz.
 #1120363  autor: iphoneski
 15 sie 2021, 22:38
ruki101 pisze:
Iphoneski może być to związane z tym, że w przypadku internetu, warunki w danym regionie mogą ulec od pewnego momentu sporemu pogorszeniu i w ten sposób zostaje się uwiązanym umową na długi czas.
Przeczytałeś to co napisałem? Chyba nie. Stoi wyraźnie, że są abonamenty na czas nieokreślony, więc jak się pogorszy rezygnujesz i idziesz gdzie indziej.
 #1120364  autor: Remington
 15 sie 2021, 22:38
ruki101 pisze:
Remington niech dadzą nju internetowy w podobnych warunkach na kartę, a znajdą się chętni.

Po co mają dawać w prepaidzie skoro abo może u nich działać jak prepaid jeśli klient tego chce… Argument z uwiązaniem umową w przypdku nju upada, bo tam jest umowa bezterminowa, czyli miesiąc wypowiedzenia. I nie korzystasz, nie płacisz. Czyli wypowiedzenie, za które można nic nie płacić. Kolejne argumenty przeciwko abo poproszę.
 #1120365  autor: Remington
 15 sie 2021, 22:44
Wklejam wycięty z innego wątku post @driver
driver pisze: P.S. A do T-Mobila ostatnia (przedostatnia?)reklamacja za ostatni pad "Masz złotówki". Potwierdzam. Usługa świetna, ale ostatnio dla wyrozumiałych albo cierpliwych, z zasobami czasu na pisanie reklamacji.
I osobista refleksja na koniec. Mam wrażenie, że po wprowadzeniu w TM oferty GO! problemy z "Masz złotówką" znacząco się nasiliły. Może systemy się gryzły, a może TM specjalnie zaczął zniechęcać do usługi ostatnich "samurajów", właścicieli około 50 kart SIM z ww. opcją usługową.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2021, 22:45 przez Remington, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: osobny post - celowo
 #1120367  autor: ruki101
 15 sie 2021, 23:05
gothic77 niezwykły czas dla prepaida ! po nocach będzie mi się to śniło ! nie wierzę, że to koniec tej oferty ! zostawisz tę ulotkę na pamiątkę ?
Uważałem, że pojawienie się tych opcji usługowych na tych bezpłatnych starterach to pewien powiew "świeżości" i być może zbudowanie właśnie czegoś jak ponownej reaktywacji marki - coś w stylu - Heyah 2.0 , ale jak widać jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Zwróćcie uwagę, że w dzisiejszych czasach zdobycie nawet bezpłatnego startera to nie lada wyczyn, wcześniej play, red bull, plus, plush - rozdawali tego mnóstwo przez internet, a w szczególności fioletowi.
Pamiętam jak w Playu można było sobie wybrać numer z puli dostępnych ! i nie były to brzydkie numery.
Iphoneski są umowy na czas nieokreślony ale musiałbyś zapytać osoby, które nie chcą abo czy dotyczą tego typu umowy wysokich limitów GB ( na pobieranie i wysyłanie ) i czy nie ma tam innych "kruczków" , zresztą niech stworzą substytut abo w ofercie na kartę to będzie wielu chętnych.
Zoltan666 tutaj można byłoby spróbować cykliczno-rosnącej bo masz dość niskie zapotrzebowanie na GB, obowiązkowo aby było jak najbardziej opłacalnie należałoby wykorzystać fakt, że za 5zł mamy 12,5 GB dodatkowego bonusu przy doładowaniu online - ale to tylko do 31 sierpnia.
Tutaj należałoby stworzyć pewien model, w którym najpierw korzystasz z samych GB dzięki tym doładowaniom, a dopiero potem spróbować wykorzystać z tych cyklicznych.
Jutro spróbuję wykonać symulację i być może uda mi się coś Tobie doradzić.
Remington, w nju internetowy - maleńki, początkowy limit GB z pełną prędkością, natomiast + to cena 29zł, tutaj też zabawa w staż, ale lepiej wyjdzie według mnie ten 3GB +1GB co tydzień.
Driver to co pisał może być na rzeczy, bo właśnie po tych słynnych zmianach względem GO im się zaczęło "sypać" .
Ostatnio zmieniony 15 sie 2021, 23:19 przez ruki101, łącznie zmieniany 2 razy.
 #1120368  autor: gothic77
 15 sie 2021, 23:09
ruki101 pisze:
gothic77 niezwykły czas dla prepaida ! po nocach będzie mi się to śniło ! nie wierzę, że to koniec tej oferty ! zostawisz tę ulotkę na pamiątkę ?
Tak oprawię w ramkę :)
Heyah/TM coraz bardziej jest moją kochaną siecią. Wczoraj wcięło mi 50zł. i nie wiem na, co bo z aplikacji nie widzę operacji, a na stronie nie da się wejść w Mój Heyah.
 #1120369  autor: zoltan666
 15 sie 2021, 23:38
ruki101 pisze:
Zoltan666 tutaj można byłoby spróbować cykliczno-rosnącej bo masz dość niskie zapotrzebowanie na GB, obowiązkowo aby było jak najbardziej opłacalnie należałoby wykorzystać fakt, że za 5zł mamy 12,5 GB dodatkowego bonusu przy doładowaniu online - ale to tylko do 31 sierpnia.
Tutaj należałoby stworzyć pewien model, w którym najpierw korzystasz z samych GB dzięki tym doładowaniom, a dopiero potem spróbować wykorzystać z tych cyklicznych.
Tak na szybko wyszło mi, że inwestując na początek 300 zł. w doładowania po 5 zł. i aktywując pakiet rosnący 3GB za 7 zł. po poł roku powinno mi wpadać na konto 28 GB na tydzień + 1GB w kolejnych tygodniach. Te pół roku spokojnie wytrzymam na GB za doładowania, a i z pakietu rosnącego uzbiera się jakieś 400 GB. Wygląda to dość kusząco, tylko czy długo się tym nacieszę. Ja, jak i reszta użytkowników.
  • Strona 193 z 202
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 202
  • 1
  • 191
  • 192
  • 193