Użytkownik
Ranga
Zapalony dyskutant
Moderator: Moderatorzy
Widocznie masz dziwnego dostawcę Internetu. Przy światłowodzie, od dostawcy który wymienia ruch w polskim lub zagranicznym większym plix, nie ma żadnych problemów.
I właśnie po to w opcjach wifi calling jest możliwość priorytetyzacji sieci komórkowej nad siecią wifi w miejscach gdzie obie są dostępne.iphoneski pisze: ↑23 sty 2021, 09:30A ja się zgodzę. Jeśli mam do wyboru rozmowę po LTE albo wifi zdecydowanie wolę LTE. Z wifi calling często mam taki problem, że na kilka sekund zanika głos rozmówcy, a potem próbuje mi te stracone sekundy nadrobić, więc mam je mocno przyspieszone i dopiero jak to odtworzy wraca do normalnego stanu. Sprawdzane na kilku internetach, telefonach i operatorach i tak po prostu co jakiś czas jest. Usługa super gdy nie mamy zasięgu operatora, ale jak mamy o wiele lepiej rozmawiać po sieci niż wifi.
Wystarczy ustawić priorytet wifi w opcjach wifi calling, wtedy nieważne czy sygnał sieci GSM jest słaby czy mocny i tak telefon będzie dzwonił używając wifi. Oczywiście będąc dłużej w miejscu ze słabym zasięgiem warto odłączyć sieć GSM całkiem (np. włączając tryb samolotowy), po co mają drenować baterię próby łączenia się z nią.
Mi mms nie działają przez wifi calling w Orange, podobnie jak sms.Co ciekawe w Orange jest możliwość od samego początku wysłania MMSa po wifi i tylko tyle.
Powiem szczerze że w żadnym z moich telefonów z androidem 10 nie widzę takiej opcji, ale widzę że kiedyś coś takiego było jest wzmianka o tym w 2018 roku na forum androida.Wystarczy ustawić priorytet wifi w opcjach wifi calling, wtedy nieważne czy sygnał sieci GSM jest słaby czy mocny i tak telefon będzie dzwonił używając wifi. Oczywiście będąc dłużej w miejscu ze słabym zasięgiem warto odłączyć sieć GSM całkiem (np. włączając tryb samolotowy), po co mają drenować baterię próby łączenia się z nią.